Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Obrus na zewnątrz :D u mnie w domu królują obrusy biel + ecru+ beż...innych nie uznaję...mam jedne czerwony ale muszę wydać...kole mnie w oczy :shock:

Widoki masz cudne ;:180
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Madziu, smutny widok wierzb :(. Kurka, oni może za bardzo je ogławiają, że takie niemrawe w odrastaniu?

Ale widok na projektowany ogród zapierający dech, ileeeee przestrzeni ;:167 . Wczoraj sobie zafundowałam kawkę w ogródku, ale strasznie szybko ostygła, a zimnej nie lubię :lol: . Odbyłam też strategiczną (w sensie finansowym i pomysłowym) rozmowę z M. na temat osłonięcia tarasu. Rozpacz w moim głosie - bezcenna :roll: :lol: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zarys rabat świetny , już widzę Twój ogród za parę lat ;:138
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć Magda, a komu te wierzby... :evil: ??? One tam przy jakiejś drodze stoją?
Żal, bo troszkę różnicowały krajobraz. Za to założenia i plany imponujące !
Kiedy zaczynasz? ;:65
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia, herbarium rośnie jak ta lala!
Widoki piękne mimo iż wierzby okaleczone....odrosną ;:168
Plany imponujące, podziwiam niezmiennie, jak to dobrze ze już wiosna i mozna działać ;:65
U nas cudne słonko, byle do 16 i do ogrodu!
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Madziu :wit
Jak posadzisz na działce drzewa i rośliny według projektu i całość się troszkę rozrośnie, to nie będziesz już wcale zauważać ani bałaganu sąsiada ani tych biednych drzew w oddali , i nie będziesz się tymi rzeczami denerwować ;:108
Perspektywa się zmieni , nie będziesz patrzeć tak daleko , zawiesisz oko na własnych roślinkach, a one bardzo szybko urosną - kilka lat i będzie piękny ogród .
Mówię to z własnego doświadczenia - mając za płotem na wprost tarasu sterty drewna i jakieś wiaderka, kubełki, taczkę itp... :wink:

;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, wagary ;:333 W końcu za kilka dni znowu będzie zimno i ponuro... nie żałuj sobie :lol: Sama też miałam taki plan, ale dwa dni urlopu zejdą mi na inne przyjemności :arrow: http://www.zakolewisly.pl/news/Wz2Qqrrh ... skiej.html O, dobrze, ze mi przypomniałas o pomidorkach! też planuję dołączyć do rabaty z ziołami te czerwone smaczki. Sama siejesz, czy kupisz sadzonki?

Aga, mnie tez ten czerwony denerwuje, dlatego muszę koniecznie kupić ten jedyny, biały lub ecru. Widoki cudne, ale dewastowane...

Franceska, ja też uważam, że za bardzo je kaleczą, ale weź dyskutuj z wszechmądrym ludem? Nie będzie im miastowa się do roboty wtrącać i to jeszcze baba na dodatek :roll:
Ja na szczęście lubię zimną kawę, dlatego tez ta tarasowa mi zawsze smakuje ;:333
Rozmowy z M....na zdjęciach widać jaki teren mam do przedyskutowania...
kot ze Shreka to przy mnie amator ;:224

Marzka, oby tylko sił wystarczyło ;:333

Kasiu, wierzby rosną u nas w różnych miejscach i co jakiś czas są ogławiane, bo inaczej pod ciężarem gałęzi pękałyby pnie. Oczywiście ja uważam, ze to ogławianie jest mocnym nadużyciem i zdecydowanie przeprowadzane jest zbyt często, ale moje zdanie nie ma znaczenia, niestety.... Te moje, widokowe wierzby stoją na granicy pól, po prostu. Kompletnie nie przeszkadzają nikomu, ale sa cennym źródłem opału i tu jest cała puenta ideologi częstego cięcia :evil:

Kasiu Robaczku, niby odrosną, ale widok okropny... Ziółka rosną, teraz tylko ciepełko i w maju do gruntu ;:333 Jak cudnie się wraca do domu i jeszcze można korzystać ze słoneczka ;:215

Kasiu_rom, dokładnie ujęłaś w słowa to co miałam na myśli ;:108 dziękuję ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Madzia idziesz na dodatkowe nauki czy sama takowych będziesz udzielała :lol:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Ilonka, idę spotkać się z dinozaurami, jakimi w dzisiejszych czasach są ludzie, którzy interesują się tradycją :D Tak rzadko w dzisiejszych czasach robi się tradycyjne potrawy z użyciem starych metod. Mam ochotę skosztować tradycji nie tylko smakiem, ale też duchem ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W pięknej okolicy mieszkasz....a widok z altany ;:180
Urlop na przyjemności to jest to ;:333 ja też mam kilka dni zaległych i czekam aby wykorzystać je na działania w ogrodzie.
Zazdroszczę takich tradycyjnych spotkań...pięknie że są ludzie którzy chcę to podtrzymywać i pielęgnować ;:138
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Madziu, odrosną! sprawdziłam w praktyce, my obcinamy tak jak na Twoich zdjęciach: fakt pierwszy miesiąc-dwa po ogławianiu ruszają wolno, ale potem do września odrosły nam na 2-3 metry. Nasze są jeszcze poniemieckie, więc stareńkie i dają radę :wink:

zielnik piękny Ci się szykuje...ja majeranek co roku z rozsady kupuję, bo podobnie jak bazylii nie umiem z nasion wyhodować :oops:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, na takie spotkanie sama chętnie bym się wybrała... lubię co prawda kuchnię nowoczesną, ale nic nie zastąpi smaków tradycyjnych potraw... Udanego!
Jeśli chodzi o pomidorki koktajlowe, to zamierzam wysiać sama, a czy się powiedzie - mnie, antytalentowi - okaże się ;-)
A Ty jak zamierzasz?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aga, masz rację, ze widok z altany będzie cudny. Teraz podziwiam go z tarasu, ale niestety przez pryzmat składowiska sąsiada :? Spotkanie zapowiada się ciekawie. Nawet babcie chciałam namówić, ale ona w swojej wsi ma Dzień Kobiet i ze mną nie idzie.

Pat, mam nadzieje, ze odrosną. Bo ja to teoretycznie wiem, ale praktycznie to mam zawsze mieszane odczucia. Zielnik mam nadzieje będzie piękny ;:108 Nie mogę znaleźć tych nasion rezedy w sklepach stacjonarnych. Będę musiała się posiłkować netem a jak wiadomo zamówień o małej wartości nie opłaca się robić 8-) To takie nieekonomiczne...

Agunia, to spotkanie adresowane jest do wszystkich, którzy zechcą w nim uczestniczyć ;:224 Zapraszam serdecznie :wit
Pomidory kupię, bo nie mam serca do wysiewów :oops:
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda że mam tak daleko :|
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Madzia, mogę Ci kupić rezedę, bo muszę jeszcze parę nasion dokupić dla siebie i wyślę Ci, za jakiś tydzień, co?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”