Mogło być inaczej ....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mogło być inaczej ....

Post »

Biedroneczko piękna witaj,ależ wiosna nadchodzi i trzeba się z tego cieszyć, nasz borsuczek wyszedł z zimowej kryjówki ;:167 ;:196
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Witaj.. aaajjj jakie śliczne widoczki! Fajna magnolka.. jak Ci przezimowała?
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu :wit widzę ty też nieżle buszujesz ;:180 i drugi wątek zaczełaś ;:215
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu- Midi :wit ,magnoli zimuje mi dobrze, ma osiem lat wcześniej wstawiałam fotkę z jesieni od sierpnia zakwita ponownie.Młodą okrywałam ,teraz nie ma problemu. ;:180
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Wiesiu bo ja już od maja ubiegłego roku to się rozwinęłam, zobaczysz jak Ci szybko poleci :heja na razie kurację grypową przechodzę i nawet na zewnątrz wyjść nie mogę ;:185
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha to cenna informacja :) ja w tym roku też koniecznie chcę magnolie. Tylko chciałabym taką którą można formować na drzewko. Myślę o odmianie siebolda, ale jak jej nie dostanę to wybiorę susan. A jeśli dostanę to susan dokupię za rok :)
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Wiesiu, chyba dziś korzystasz z pogody i po ogrodzie brykasz?
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MID2006 pisze:aha to cenna informacja :) ja w tym roku też koniecznie chcę magnolie. Tylko chciałabym taką którą można formować na drzewko. Myślę o odmianie siebolda, ale jak jej nie dostanę to wybiorę susan. A jeśli dostanę to susan dokupię za rok :)
Madziu-nu,nu magnoli nie formujemy i nie przycinany , kwiaty zawiązują na czubeczkach gałązek tez nie lubą cięcia bo chorują ;:196 Siebiolda bardzo ładna biała z czerwonym środeczkiem ,kwitnie najpózniejod połowy maj ,ale długo kwitnie rośnie do 4m.Mozesz kupić szczepioną susan na drzewko lub rozgałęzioną taką jak moja/ kilka lat wstecz nie było takiego wyboru/.najwcześniej kwitnie gwieżdzista,nie wysokie drzewko biała ....wszystkie magnolie lubią zaciszne miejsce . ;:180
Moje nadwyżki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Misiu gratuluje magnoli ,ja nie mam ale moja sasiadka ma taką 10-cio letnia piekna ,może zrobie jej zdjecie jak zakwitnie bo cudo ;:3 ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poważnie? Dobrze że napisałaś.. bo ja bym ją przycinała.. Na niektórych stronach all.. właśnie piszą można formować na drzewo. No to pięknie ;:223 Kupiłabym i ją "załatwiła na cacy". No jak lubi zaciszne miejsce to akurat u mnie by jej pasowało, bo pod laskiem tak nie wieje. Kawałek dalej już na drodze wiatr hula. A u mnie ciszej jest i cieplej:) Dziękuję, uratowałaś moją przyszłą magnolie ;:180
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Wiesiu. Jak tam u Ciebie już wiosna? Grzebiesz w ogrodzie? Miłek ukazał się,będzie kwitł?
Zamówienia na rośliny złożyłaś? Tylko nie szalej zbytnio.Oczywiście to żart ,bo to jest nieuniknione. Ja też przekroczyłam kwotę na tegoroczne zakupy. , a jeszcze na forum jest miły kusiciel i co mam robić?
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, :wit to byle jak kuruj się bo niedługo juz nasze szaleństwo zaczniemy ;:196

Elu,pogoda dziś dopisałą pomimo rannego mrozk , sporo pracy zrobiłam rozsiałam nawozy winogronko poprzycinałam hi hi nawet podziabałam ;:oj napracowałam się.

Jadziu moja ma juz osiem latek teżładnie i długo kwitnie :wit
Moje nadwyżki
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:77 ;:77 ;:77 Madziu,nie ma za co dziękować :wink: możesz zawsze zapytać i chętnie odpowiem ale podpowiem ,bardzo ładne są i zółte też mają duze kwiaty, ;:77 przemyśl sobie ładniejsza od siebioldy.

Witaj ALU,oj oj wie z tym szaleństwem u mnie prawdopodobnie miłek amurski padł ,cieszę się ze ci kwitnie,dziś była ładna pogoda i co nieco zrobiłam ;:oj ale słaba kondycja po zimie zakwasy.Dzięki za odwiedzinki ;:333 fajnie ze jedziecie z,,IWONKĄ ,, ;:cm na pewno COŚ SKUBNIECIE!!!! ;:1
Moje nadwyżki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ja bym chciała taką, która kwitnie latem. Jak mam urlop, albo jestem co tydzień na działce. A siebolda wyczytałam na stronie sprzedającego że kwitnie czerwiec- lipiec. A większość odmian kwitnie kwiecień-maj. Takiej nie chcę bo nie będę mogła dostatecznie długo podziwiać ich piękna. Dlatego właśnie myślałam jeszcze o susan która powtarza kwitnienie.
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu faktycznie siebiolda kwitnie najpóżniej w liściach cięzko zobaczyć kwiaty,susan kwitnie długo ,najładniej wyglądają kwiaty ....jak tak sadzę ze kwiat najładniej wygląda jak nie ma liści.Wiem doskonale ze człowieka cieszy najmniejszy kwiatuszek w ogrodzie ;:65 ;:65 zerkamy
Moje nadwyżki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”