Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2

Post »

No właśnie Basieńko od tego lekarz powinien zacząć bo jak mi kiedyś powiedział chirurg że rentgena w oczach to on nie ma a Twój wybitnie zdolny albo bardzo oszczędny ;:108 No może ta rehabilitacja pomoże i będzie lepiej ,czego bardzo Ci życzę ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu gdzie Ty mieszkasz...ja w te rejony rzadko baaaardzo sie wypuszczam....nic nie moge skojarzyc ;:219
Kochana była dzisiaj na zakupach bez Ciebie ;:145 i złowiłam ładniuse rózyczki ...ale wszystko przed nami ;:4
Lekarz wazniejszy ale costam słyszę ze on jakiś taki .....nie za bardzo :twisted:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Smutno i szpitalnie się porobiło - nie lubie, nie lubię, nie lubię ;:185
Taki wpis Basiowy znalazłam w zamkniętym wątku Miriam - cudny jest ;:306

""Fajnie ;:333 że temat cieczki chwycił, nieco :oops: się wstydziłam ;:218 dlatego zmniejszyłam literki ;:7
Bo wiecie ja będąc z ;:203 M na kontroli(8-godzin czekania) w Klinice Poważnej, wychodziłam na zewnątrz z powodów różnych a przede wszystkim ;:209 a tam na murze był taki napis: Antek ma HIV-a,katar, pryszcza, łupież i cieczkę Myslałam że pęknę ze śmiechu bo mój M też Antuniiiii :;230 zapisałam w komórce co by nie pomylić kolejności przypadłości :lol: myślę rozweselę nieco tych przygnębionych towarzyszy niedoli mego M, nie powiem ;:7 chłopstwo się uśmiało ale mój cierpiętnik poważny, zeźlił się na mnie że brak mi ogłady i w ogóle nie umiem się zachować ;:131 , a jeden z niedowidzących do mnie na ucho-pani ten pani chłop to naprawdę musi ma cieczkę ;:224
NO i cała cieczkowa historia, ale katar mu wyleczyłam... Żyworódką, reszty sobie ne da ;:185
:wit ""
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basia, ja też myślę, że trzeba by zrobic RTG koniecznie...to naprawdę skandal, że lekarze tak sępią na tych skierowaniach :evil:
Jak rok temu siadło mi coś w kręgosłupie, to poszłam do mojego masażysty-cudotwórcy, który poprosił o zdjęcie rtg...ja do mojej lekarki, a ona mi na to, że nie da skierowania, bo niepotrzebne... promienie rtg szkodliwe...a masażyście to po co...Wkurzyłam się tak, że natychmiast wypisałam sie od tej lekarki i przepisałam do mojego aktualnego pana doktora, który po usłyszeniu tej samej historii powiedział: "To ma pani dobrego masażystę" i oczywiście skierowanie natychmiast wystawił.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

No jak pamiętam nie pozwoliłam zamknąć wątku,dopóki sprawa cieczki się nie wyjaśni :D
Któraś tu użyła określenia"oszczędny lekarz". Pisząc wcześniej,że mam szczęście do lekarzy,miałam na myśli nie tylko miłe obycie, ale właśnie to,że nie patrzyli, co na to Fundusz,ale zalecali badania,które były potrzebne do diagnozy.Tak jak w przysłowiu 'chytry dwa razy traci" tak Fundusz żałując na profilaktykę wydaje póżniej wielokrotność na leczenie.Zabrali mi teraz leki na osteoporozę,które brałam profilaktycznie a jak zachoruję,to mnie będą leczyć!
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Basiu co do Twojej nózki to zarządaj RTg...a Olfen działa przede wszystkim p/zapalnie i p/ bólowo... :)
a tak po cichu powiem Ci rób okłady z liści kapusty,tylko najpier posmaruj kremem nogę...może zadziała...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Misiu tak działa bardzo fajnie ,ale na obrzęk a nie na kości ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mariolka a toś wydłubała tego śmichowatego posta.Fajnie ;:196 Teraz Banderas spoko, martwi się moją przypadłoscią nawet ;:333 Byłam u Eli, zamyśla się czasem wpatrzona gdzieś.....ale dziś pojechała sama autem zawieźć dziecko do szkoły ;:215 A zięć do Sulejowa się dziś skoro świt wybrał po opony i przyjechał z niczym, facet zrobił go w jajo, a mówiłam jedź później to się bym z nim zabrała na wieś.
Dorotko mnie to może syn albo zięć podrzuci na zakupy kwiatowe w późniejszym terminie, tuz przed wyjazdem na wieś.Najgorsze że nie ma chętnych na wynajęcie szuflady, trze ba będzie po mieście rozlepić "plakaty" rozklejać.
A w/z z lekarzami, ja nie mam tu wielkiego wyboru, musiała bym jeździć gdzieś dalej.Z Banderasem do urologa chodziliśmy na wsi prywatnie raz na 4-mies.bo tu jak mu dali recepty na 4-miesiące to zapisując sie na następną wizytę musiał by czekać ok. 6-8 miesięcy, nie brał by wtedy leków przez kilka miesięcy, to paranoja.Ja gdy wrócę na wies też tak zrobię pójdę prywatnie.Teraz póki tu jestem i będę namolna ;:108
Misiu kapusty nie przykładałam, ale sokiem na spirytusie z żyworódki smarowałam, i piłam nawet 2X/dzień po kieliszeczku, Olfen brałam jak miałam dyskopatię, ale wtedy to miałam silne bóle Elu ja mam kostki opuchnięte.Problem jest chyba w tym że źle stąpam i ścięgna strzałkowe bolą przy chodzeniu.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:4
Basiu, wszyscy radzą, to ja też, choć troszkę w innym względzie. Zresztą, to zawsze powtarza mi córka.
Dostałaś skierowanie na rehabilitację? Dostałaś, mówią, że za rok? Trudno, niech będzie za rok. To samo ze skierowaniami do innych specjalistów.
R e j e s t r o w a ć s i ę, niezależnie od tego, czy w międzyczasie skorzystało się z porady prywatnie. Czas szybko mija, a zrezygnować zawsze można.
Dziwna ta Twoja diagnoza, bardzo dziwna :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

No proszę, nie posiedziałaś długo, kielicha nie dopiłaś i siup, już u siebie ;:oj.

Ciepło o Tobie myślę ;:167 - Jagoda
PS. Może szufladkę przez agencję nieruchomości prędzej wynajmiesz :?:
A cytat ;:215 , mam w księdze cytatów ;:306.
Helena dobrze mówi, jak zawsze ;:333.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak popieram Helenkę ,ale Basiu wystarczy wziąć od specjalisty zaświadczenie że takie bierze leki i lekarz 1 kontaktu musi je wypisywać po co płacić to jest takie nowe prawo wyczytałam na każdych drzwiach przychodni ;:180 Bo ostatnio też zaliczam lekarza ;:108
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu ten urolog na wsi zajął się Banderasem jak "normalny" lekarz a nie taśmowo, porobił badania od podstaw, wszystkie, a przede wszystkim zmienił leki i trafił!Przy każdej wizycie był badany, a tu tylko przepisywali leki i ani sie nie zająknęli, by choc zapytać - jak sie facet czujesz... Potem ten lekarz nie podpisał z NFZ kontraktu i uczciwie powiedział...- ja dam panu skierowanie do przy szpitalnej przychodni urologicznej, bo recepty z prywatnego gabinetu będą pełnopłatne, po 2 wizytach w szpitalu ( na wsi), lekarz dał skierowanie do rodzinnego na dalsze leczenie, ale już od rodzinnego te leki nie są tak tanie jak je przepisywał specjalista(?), i gdy M zwrócił na to uwagę "rodzinnej Łoćwie" odburknęła...- to niech sobie idzie do specjalisty!

Słońce Dziewczynki ;:4 wstaje nad Szufladami ;:3

Obrazek
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Wiecie co, ale lekarze to też mają ciężko...na wejściu na oddział chirurgiczny lokalnego szpitala, a także na drzwiach wszystkich gabinetów wiszą wielkie kartki z oczobitnym napisem o treści mniej więcej takiej: Obrzucanie personelu szpitalnego obelgami tudzież dopuszczanie się rękoczynów jest karalne i będzie zgłaszane :shock: Szpitalik jest senny, malutki...od miesiąca mnie męczy, co tam się musiało dziać, że takie środki prewencji podjęto? Chyba w końcu pójdę i spytam... :)
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Ja dała bym ogłoszenie na portalu internetowym. Choćby tu http://www.gumtree.pl/ - one są bezpłatne ( agencja zażąda prowizji - przeważnie koszt 1 mies wynajmu ). Mam chęć wymazać to, co napisałam ( takie dobre rady cioci Ady ;:131 ) ale może ta sugestia natchnie Cię Basiu jakąś myślą, podda pomysł - zostawię ;:168

survivor26 obserwowałam kiedyś, jak 2 pielęgniarki, 1 lekarz i sanitariusz walczyli z ćpunem nawalonym po białka oczu, siedzącym na wózku ( przywiązany był ) aby go zbadać. naćpany, pijany, pochlastany nożem czyli mnóstwo krwi i on - kopiący na wszystkie strony młody gniewny. Lekarz zaliczył kopa w brzuch, pielęgniarka w nogę ( tyle trafił ) - sanitariusz rzucił się na niego i przygniótł swym ciałem - mogli zrobić mu zastrzyk uspakajający. Wywieźli z korytarza i tyle. Przez czas walki mogli przyjąć kilku potrzebujących i pragnących pomocy ;:224
Myślę, że w malutkim szpitaliku wystarczył jeden przypadek takiego rodzaju aby powiesić to oświadczenie.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja absolutnie nie jestem taka bardzo krytykancka wobec lekarzy, są różni, i wiem jaką np. biurokracją są obwarowani, ale co niektórzy tak olewają pacjentów, że szlag trafia.Moja "rodzinna" jeśli jej podsunę jakieś pomysła albo nie daj Bóg zwrócę uwagę patrzy na mnie i mówi...- po co pani tu przyszła, po poradę czy mnie udzielać wskazówek?Kto tu jest lekarzem....- ja się jej po prostu boję. A wyboru nie mam w tej przychodni bo raptem są trzy lekarki w tym dwie na 1/2 etatu. Banderas to się na nią wydrze, ja nie umiem.Jak ostatnio kazała mu zejść na dół po recepty bo w recepcji nie dały to on ...- nigdzie nie pójdę ślepy jestem!
No dosyć, bo jak bym się rozpisała to końca nie widać....
Mariolko na trzech portalach mam ogłoszenia i faceboku toże, z plakatami też na ulicę wyjdę :uszy I oczywiście za wszystkie rady wdzięczna jestem BARDZO ;:196 . Tylko proszę Cie nie "rady Ady", ba tak na imię ma sąsiadka co ją ze wsi wypędziłam scrrablami po oczach walnęłam przeca... ;:306
Biura nieruchomości nie, bo to zbyt legalne :wink: a ja lubię oszukiwać...podatki itd. :lol:
Póki co remonta robimy, baterię w łazience dziady wynajmujące zepsuły, ściany zalane jakimis tłuszczami, nawet w kuchni gazowej syf zostawili...
Ruszyłam z Banderasem na zakupy ;:65 , no niestety nie nachodze się zbyt długo, po tych betonowych twwardych i krzywych chodnikach,teraz jeszcze stopy pieką jak cholera, z tymi wkładkami w butach.Jestem dobrej myśli...będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze..... :?: ;:131 :D = rozterki ;:219
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”