Małgosiu po kilku latach jeśli nawarstwi się cebulek przybyszowych dobrze jest wykopać i rozdzielić. Jeśli są mocno ściśnięte to słabiej rosną i kwitną i są drobniejsze . Ale to raz na kilka lat.....
Ewuniu bardzo Cię rozumiem..... jest taka masa przepięknych odmian, że naprawdę ciężko się zdecydować , człowiek chciałby jak najwięcej kolorów...... one wszystkie takie piękne..... Ja kupuję przeważnie po 3 cebule z odmiany, nie mam miejsca, zeby sadzić naprawdę w dużych kępach, a po 3 wyglądają już naprawdę okazale wśród zieleni i bardzo ładnie..... a niektóre bardzo szybko przyrastają i szybko robi się cała masa lilijek

Ja w tym sezonie kupiłam tylko kilka odmian u Ewuni ( właśnie po 3 cebule) ale jak wchodzę do Lilypolu i widzę bogatą tegoroczną ofertę...... to normalnie aż mnie ściska..... i czym prędzej wychodzę
Neluniu nawet nie wiesz jak się cieszę

będę z wielką przyjemnością odwiedzała Twój ogródek i oglądała kępy wspaniałych lilii wkomponowane w takie piękne otoczenie

A siedem odmian po kilka sztuk, to będzie cała masa lilii
Kasiu czy pytasz o Garden Affaire? Już naprawiłam niedociągnięcie i podpisałam lilijki

Ta lilia to jedna z piękniejszych moim zdaniem..... a jak pachnie....... marzenie