Wstążeczka
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wstążeczka
Moniś w sezonie czasem też można fajne okazy dokupić .miłej niedzieli 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
SŁAWKU - to przyda mi się na przyszłość 
EWO - Ty masz tyle miejsca że śmiało możesz kilka rabat
jak podlewasz ogród, tradycyjnie? ja swoje nie wiem gdzie powciskam , jedna będzie nowa ale nie duża z tyłu ,róże na nowa pergolę zamówiłam ale pergoli jeszcze brak:)
JADZIU - nie w mojej okolicy ,naprawdę kiepski wybór róż , wiosną z gołym korzeniem są np. rabatowa,parkowa ,pnąca i kolor (cały opis) , w sezonie trafi się czasem coś w doniczkach ale mało i nie ciekawe , te które kupowałam w minionym sezonie to gdzieś na wyjeździe i mam porównanie cenowe ,sadzonka którą kupiłam w sezonie na wyjeździe za 55zł ,teraz kupując wysyłkowo kosztuje góra do 20 zł .
To teraz kolorowy akcent , coraz bliżej do kwitnienia naszych ulubieńców ,miłego dnia:)

EWO - Ty masz tyle miejsca że śmiało możesz kilka rabat

JADZIU - nie w mojej okolicy ,naprawdę kiepski wybór róż , wiosną z gołym korzeniem są np. rabatowa,parkowa ,pnąca i kolor (cały opis) , w sezonie trafi się czasem coś w doniczkach ale mało i nie ciekawe , te które kupowałam w minionym sezonie to gdzieś na wyjeździe i mam porównanie cenowe ,sadzonka którą kupiłam w sezonie na wyjeździe za 55zł ,teraz kupując wysyłkowo kosztuje góra do 20 zł .
To teraz kolorowy akcent , coraz bliżej do kwitnienia naszych ulubieńców ,miłego dnia:)

- olimpia331
- 50p
- Od: 4 sty 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj sąsiadko przybiegłam się przywitać i nasycić oko twoim pięknym ogrodem
Co do kogo wdepnę to ma piękne róże, ty też, a u mnie prawie wcale ich nie ma, na razie pooglądam u was
a co to za rh na ostatnim zdjęciu?

Co do kogo wdepnę to ma piękne róże, ty też, a u mnie prawie wcale ich nie ma, na razie pooglądam u was

a co to za rh na ostatnim zdjęciu?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Powoli miejsce się kończy
Gdybym kupowała róże dostępne na miejscu, od lat nie posadziłabym nowej
Kupuję wysyłkowo, jest kilka sprawdzonych miejsc, w których zakupy są przyjemnością.
Podlewam konewką i liczę na opady we właściwym terminie

Podlewam konewką i liczę na opady we właściwym terminie

-
- 1000p
OLIMPIO - witaj sąsiadko , rh to chyba Nova Zambia a co do róż to ja mam ich mało dopiero w minionym sezonie dzięki forumowym ogrodom nasiliła się u mnie ta różana choroba 
EWO - dlatego tak cieszę się na moje zamówienie i tak się nim przejmuję ,pierwsze wysyłkowe na róże , dzięki Wam wiem gdzie zamówić

EWO - dlatego tak cieszę się na moje zamówienie i tak się nim przejmuję ,pierwsze wysyłkowe na róże , dzięki Wam wiem gdzie zamówić

- ewamaj66
Może to kosztowne, ale szaleństwo nie wybiera
Na pewno dokupię Jacqueline du Pre, tylko zamówienie złożę później. Teraz czaję się na piwonie 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Też mi się wydaje ,że to Nova Zembla ,gdyż na niego zachorowałam i w sezonie muszę go sobie sprawić .Mam już dla niego miejsce zabukowane
Moniś 

-
- 1000p
EWO - zaraz szaleństwo to tylko pozytywny bzik:)
JADZIU - cieszę się ,one bezproblemowe , nawet na tamtej drugiej działce na wygwizdowiu rosną i kwitną bez osłon
JADZIU - cieszę się ,one bezproblemowe , nawet na tamtej drugiej działce na wygwizdowiu rosną i kwitną bez osłon

- ewamaj66
Ładny on pozytywny, kiedy taki kosztowny
Przydałoby się jeszcze ogrodnika zatrudnić albo i kilku do utrzymania tego wszystkiego.

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
I ja witam Cię w Nowym Roku i raz jeszcze życzę dużo,dużo dobrego.
Miłe to ,że zaprezentowanym na zdjęciu kwieciem przybliżasz nam czas jego kwitnienia,pięknych barw i zapachu.
Pozdrawiam.
Miłe to ,że zaprezentowanym na zdjęciu kwieciem przybliżasz nam czas jego kwitnienia,pięknych barw i zapachu.
Pozdrawiam.
-
- 1000p
EWO - kosztowność to może być minus , jednak poeci zawsze pisali że miłość i pasja musi być okupiona poświęceniem i wyrzeczeniami , może kiedyś w coś wygramy i będzie okazja sprawdzić czy bez kombinowania z zakupami, tyrania do siódmych potów , pokaleczonych rąk i bolącego kręgosłupa z całą armią ogrodników sprawia to taką samą przyjemność a może wtedy człowiek tylko patrzy przelotnie jak na kolejną ładną kupioną rzecz?:)
ARKADIUSIE - wszyscy jesteśmy już spragnieni kwitnących ogrodów , na szczęście możemy podziwiać je tutaj , forumowe koleżanki maja tyle cudnych zdjęć do których śmieje się buzia
pragnienie to objawia się również szaleństwem zakupowym jakie już panuje na forum ,jakże przyjemne to szaleństwo 
ARKADIUSIE - wszyscy jesteśmy już spragnieni kwitnących ogrodów , na szczęście możemy podziwiać je tutaj , forumowe koleżanki maja tyle cudnych zdjęć do których śmieje się buzia

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Moniczko, zdecydowanie wolę wariant Zosi samosi aj, tam co to za przyjemność
tylko wąchać kwiatki, a pogadać z nimi, a zadbać o nie .... nigdy bym nie oddała takiej przyjemności ogrodnikowi.
tylko wąchać kwiatki, a pogadać z nimi, a zadbać o nie .... nigdy bym nie oddała takiej przyjemności ogrodnikowi.

- ewamaj66
Ogrodnik niech by rył doły w glinie i wymieniał podloże, także kopcowanie mógłby wykonać
Z innymi czynnościami radzę sobie doskonale 

- olimpia331
- 50p
- Od: 4 sty 2013, o 21:24
Ale piękna ta Zembla mam tylko, ze małą wersję, w tym roku dokupię albo tą odmianę albo Haagę 

-
- 1000p
MAJU - mnie również podoba się taka wersja jak jest ,przecież to daje nam tyle radości:)
EWO - i z tymi sobie radzimy same skoro musimy
OLIMPIO - ja w tym sezonie RH nie dokupuję , przy domu mam 3 i chwilowo nie mam miejsca na kolejne ,kiedyś w przyszłości jak rozwiążę kwestię podlewania na końcu ogrodu i zagospodaruję tył ,to pewnie tam się jeszcze znajdą , bo na samym tyle przewiduje kwasoluby ,hosty i.t.p. pod sosnami
EWO - i z tymi sobie radzimy same skoro musimy

OLIMPIO - ja w tym sezonie RH nie dokupuję , przy domu mam 3 i chwilowo nie mam miejsca na kolejne ,kiedyś w przyszłości jak rozwiążę kwestię podlewania na końcu ogrodu i zagospodaruję tył ,to pewnie tam się jeszcze znajdą , bo na samym tyle przewiduje kwasoluby ,hosty i.t.p. pod sosnami