Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

Kasiu dla mnie one są wszystkie piękne i rosną Ci jak na drożdżach,jak mnie kwitła tylko jedna różyczka w tym roku oprucz pnących to podobają mnie się wszystkie ;:138 Są zdrowe i mają tyle pąków ,że tylko pozazdrościć ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kiedy zobaczyłam te Kenty u ciebie, od razu ich zapragnęłam miłością szczerą :D :D Przygotowuję spokojnie miejsce i na wiosnę je wsadzam w kilku egzemplarzach. To się nazywa inspiracja :D
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu piękna Rosarium Uetersen ,mogłabyś pokazać cały krzeczek? ;:196 ...ślicznie jeszcze u Ciebie wciąż bardzo kolorowo ,w ogóle jesieni nie widać ;:108 ,powiedz mi jeszcze czy na jednej z rabatek przy kamiennej ścieżce oprócz lawendy masz tam jakieś mini budlejki? czy taka gigantyczna lawenda to jest?

Wiata z autkiem prezentuje się bardzo dobrze :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Przegląd rozwoju róż Kent zwanej inaczej White Cover wypada bardzo dobrze i nic tylko sadzić. Mam od wiosny jeden krzaczek i jestem z niej bardzo zadowolona. ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dorotko, wciąż nad morzem? :D Planujesz jesienne porządki spacerując po plaży? ;:196 Dlaczego chcesz wymieniać lawendę? Zetnij i powinno być ok. Kent mogę polecić bez wahania, sadzonki sadziłam wiosną, od Ewy.
Jule, mam nadzieję, że glicynia nie będzie zabójcza dla lakieru :lol: Nie zauważyłam żeby coś wydzielała, będę mieć na nią oko :uszy
Dorotko/Keetee, Sour Emmanuelle zachwyca cały sezon, kwitnie sobie w donicy i wcale nie chce przestać :lol: A ja chcę ja przesadzić do gruntu ;:65 Pokrycie wiaty nie wchodzi w grę, bo będa oplatać ją pnącza.
Dla Ciebie ;:196

Obrazek

Obrazek

Elu, dziękuję :D Róże dają tyle radości, nawet jesienią ;:173
Wando, bardzo mi miło, że zainspirowałam Cię Kentowo :lol: Będziesz zadowolona z tej róży :D
Oluniu, RU mam dwie, jedna przy tarasie (jak pewnie pamiętasz), ale ta nie kwitnie już teraz, a druga na pergoli od frontu. jutro postaram się o szersze ujęcie. Na drugiej rabatce przy ścieżce lawenda jest posadzona razem z budleją 'Blue Chip', miniaturkową wersją. Ciekawa jestem jak przezimuje :roll:
Majeczko, lubię zaglądać do zdjęć z wiosny, a zimą będę do nich wracać jeszcze częściej ;:131

Żeby nie było tylko różanie..

Krokusy jesienne
Obrazek

Zakwitła sasanka ;:oj
Obrazek

I powojniczek bylinowy (Asia2 - pamiętasz jak mu na imię?
Obrazek

A tu moje małe donicowo - surfinia i lobelka z własnego siewu
Obrazek

Obrazek

Rooguchi wciąż kwitnie paroma kwiatuszkami
Obrazek

I kobea też
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wejmutka zrzuca igiełki
Obrazek

Perovskia kwitnie
Obrazek

Obrazek

Enkiant pięknie się przebarwia
Obrazek

Niezmordowana Passiflora
Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Coraz bardziej "chodzi" za mną Kent, nie wiesz czasami kogo to sprawka :;230. Jak zobaczyłam tę kwitnącą Passiflorę to dostałam wytrzeszczu ;:154 moje już dawno w domu, jednak dużo ładniej rosną posadzone bezpośrednio do gruntu, szkoda, że u nas nie zimują, zrobiłaś sobie z nich sadzonki, żeby za rok znów cieszyć nimi oczy? Czy u Ciebie nie było dzisiaj przymrozku, że wszystko jeszcze tak ładnie i nieskazitelnie kwitnie?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko, przymrozku nie zauważyłam, a Passiflora szaleje! Naliczyłam w pewnym momencie 40 kwiatów! Wszystkie jeszcze kwitną, a jedna nawet zawiązała owoc ;:oj Marakuja dojrzewa :heja Zostawię je w gruncie, nie będę raczej wykopywać. W maju posadzę kolejne, bo kupiłam za grosze, szkoda zachodu z przechowaniem.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moja Kent też jest zdrowiuteńka i kwitnie non stop, czego nie moge powiedzieć o innych różach.
Powinnam jak Dorota wymienic lawendy.
Pisałaś może jaka o odmiana?
Moje sa siwe.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Zakochałam się w Twojej rózy i powojniku bylinowym ;:63 Jak długie pędy puszcza ten powojnik??
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

:wit Piękny ogród,zadbany i dopieszczony ;:63
Zdjęcia cudne ;:167
Będę zaglądać do wielkopolski z jeszcze większą przyjemnością gdyż to moje rodzinne strony ;:167 ;:167
:wit
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Kasiu ten Rooguchi coraz bardziej za mną chodzi,czy myślisz że poradziłby sobie przy płocie? lobelki pozazdrościłam Ci pozytywnie i zakupione nasionka czekają do wiosny ,może uda się i mnie wysiew. Ta różyczka Kent ;:167 ale cudnie wygląda jak u Ciebie w większej ilości,myślę i myślę i na razie nie mogę wykombinować gdzie ją wsadzić. W sumie dalej, fakt że tak samo wąska ,ale jest jeszcze podobna część ogrodu (niby sad) drzewka i krzewy owocowe, tam byłoby miejsce ale tam problem z podlewaniem więc takie delikatesy jak róże nie za bardzo mogę tam dać. Dlatego myślałam o różach dzikich tam. No to się rozpisałam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Lubię te Wasze 'takie tam'. Starsznie mi się podoba Twoja donica z lobelią i surfinią. Podobają takie cacka :D i regularnie wymieniam donice w domu, bo teraz jest niesamowity wybór. Nie miałabym nic przeciwko temu, by zakwitłą mi sasnaka. U nas mróz był porządny i zmroził wiele roślin, ale - co mnie zaskoczyło - róże po 'rozmrożeniu' wyglądają nadal świetnie. Ale passiflora by już tego nie wytrzymała...
Piekne zdjęcia, Kasiu ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Twoim różom jeszcze nie jesień w głowie :D Można się nacieszyć.
Dla Jule informacja-mam śnieżnobiałą różę Snow Ballet, pełne kwiaty, długo kwitnie. Tylko zdjęć mało, bo czarnuszka siana przez kota skutecznie zasłoniła krzaczek :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Donicowo moje ulubione a fota nadaje sie do katalogu sklepu, prowadzacego sprzedaz donic - wszyscy by brali ;:108
Ewcia Dzięki, poogladam ja sobie - nazwa nawet jakos obila mi sie o uszy - Dzięki.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

sasanka zakwitła? a jej co się pomieszało? :shock: ;:oj
aż z wrażenia dziś swoje sprawdzałam ale nic....moje grzecznie idą spać.....hehe Twoja to śmieszna jest :lol:
zaś taaaakie tam jesienne....jejku.....no cuuudne! ;:173 ;:168
zaś pogoda to dziś piękna......byłam na działce a teraz siedze w domu i się byczę....... :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”