Mam nadzieję Kasiu, że po tym uderzeniu w głowę nie spoważniałaś zbytnio? Nudno by było z poważną Kaśką. A tak bardziej poważnie, skąd Ty dziewczę drogie masz takie egzotyczne rośliny. Ja stara kobieta jestem, ale takich roślin jak u Ciebie to jeszcze nie widziałam.
No i gratuluję srebra.
Wiecie co?..Jednak skutki uderzenia sa poważne..bo dopiero przed chwila połapałam się o Wam chodzi z tym wysrebrzaniem...
Wcześniej to obserwowałam ile wpisów..bo miałam ciągle mało a nabijać na siłę nie chciałam...i zazdrośnie patrzyłam na liderów..ale potem ..jak poznałam kilka osób i mam znajomych..to mi wszystko jedno...jestem tu bo mi się podoba i Was lubię, nie dla ilości wpisów..A czy te karty coś znaczą ??? Chyba nie?...Bo nawet nie wiem..ale to tylko takie emblematy,żeby orientować się kto jest aktywny i jaki ma staż...tak sądzę? no ale...ale...wyczytałam,że napisali mi już "elita"...no to chyba jasne, że się chacham...
z tej okazji pochwalę się jak ładnie urósł "pióropusik" mojemu "Żółwikowi"
Uwaga!!! Karteczka w doniczce nie jest od tej rośliny, musiały wypaść i ktoś mi źle dopasował...
Fajna ta roślinka, nie ważne jak się nazywa Listki trochę jak u bluszczyka a na dole popękana cebula no wiem, że się na to mówi kaudeks, ale dla laika to słowo nic nie znaczy
Pewnie że tak...Nolinko..ja tez kiedyś bym nie wiedziała jak to określić..ale jak zakochałam się w adenkach..to potem już wszystkie z kaudeksami mi się podobały.. a te dwa co mam najbardziej.. jest jeszcze jeden z tych co widziałam..nazwy nie pamiętam.. ale jak co gdzie zauważę to poznam..tyle że wszystkiego mieć nie można... W poniedziałek poleci do ciebie coś..wiesz co!!!
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy. "Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Dioscorea elephantipes zapowiada się nieźle i już jest ładna i dekoracyjna. Jej okres wzrostu przypada na jesień-zimę więc musisz właśnie teraz zadbać aby miała widno, wilgotno i lekko nawozić.
Masz u siebie bardzo różne rośliny.
labka1 pisze:Nie mogę się doczekać... będę znów mieć "dzieciątka" do opieki...
No patrzcie..mała z Oleśnicy jak to podsłuchuje....
Obiecuję powiedzieć Ci..te tajemnicę...
hehhehe a co ja muszę wiedzieć, co tu się na forum dzieje za moimi plecami
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy. "Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Henryku bardzo ci dziękuję za odwiedzinki...a lekcje naturalnie odrobiłam zanim nabyłam roślinkę i powiem tak..byłam zdziwiona nieco
tym ,że ona właśnie wybiera tę zimną część roku...ale skoro tak lubi..to dostanie..
Krokusik nikt tu nic nie ukrywa...ale dowiesz się później....
A taki widok przywitał mnie rano kiedy otworzyłam rano oczy...nie będę sobie wmawiać..że spadł piękny, biały śnieg, bo wcale mnie nie ucieszył
A ten przyklapnięty krzaczek to mój biało-żółty Dziwaczek
u mnie tylko na autkach leży ;) ale zimno niemiłosiernie