Ogród piaskowy w Zakolu Wisły
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły
Magda wkleiłam ci jeszcze u siebie link do tej hortensji. Tak dla upewnienia się 

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też bardziej chcę się odchudzać nie ze względu na wygląd / jestem w końcu starszą panią /,ale na sprawność fizyczną .April pisze:Dziewczyno, nie odchudzaj się jesienią bo to wbrew naturzeTrzeba zapasy na zimę zrobić, bo będzie ci zimno i będziesz zła. Po co ci to?
Ja stwierdziłam że wolę być puszysta niż nieszczęśliwa![]()
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Geniu oplułam monitor
Ty starszą panią ?
Dowcip roku 

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
A ja się będę trzymać przekonania, że bez względu na wiek należy o siebie dbać, nie tylko dla zdrowia, sprawności - to oczywiście najważniejsze, ale i dla urody. No przecież jesteśmy kobietami!!! (Zamierzam jeszcze dłuuuuugo nosić swoje "36"
)

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja Wam powiem, że zazwyczaj moje odchudzanie zaczyna sie w poniedzialek rano a konczy w poniedziałek wieczorem. Ale jak juz desperacja osiaga zenit to te pare kilo musi zejśc i nie ma zmiłuj. Żeby nie zwariować w weekendy jem normalnie. Na razie taka metoda działa na tyle, ze schodzę do rozmiaru ekhem-ego
i wtedy znowu jestem szczęsliwsza, przynajmniej na chwilkę
Z wiekiem niestety efekty sa trudniejsze do uzykania i do utrzymania...
Rozmiar 36 to ja chyba w podstawówce miałam i to najmłodszych klasach
Wandziu, może ja mam taką odmianę LINK
W następnym sezonie będzie pod obserwacją, bo w tym miała jeden kwiat i mógł mnie oszukać
Aga

Z wiekiem niestety efekty sa trudniejsze do uzykania i do utrzymania...

Rozmiar 36 to ja chyba w podstawówce miałam i to najmłodszych klasach

Wandziu, może ja mam taką odmianę LINK
W następnym sezonie będzie pod obserwacją, bo w tym miała jeden kwiat i mógł mnie oszukać

Aga

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- e-genia
Iwonko cieszę się że jesteś z siebie zadowolona nie zawsze kto nosi rozmiar 48-50 nie dba o siebie , są też inne przyczyny otyłości np, problemy z tarczycą .majowa pisze:A ja się będę trzymać przekonania, że bez względu na wiek należy o siebie dbać, nie tylko dla zdrowia, sprawności - to oczywiście najważniejsze, ale i dla urody. No przecież jesteśmy kobietami!!! (Zamierzam jeszcze dłuuuuugo nosić swoje "36")
mam 2 siostry jedzą wszystko i to w dużych ilościach / dużo więcej niż ja do tego jedzą słodycze /, nigdy nie musiały się odchudzać ważą obydwie razem tyle co ja sama.
Genia
- majowa
- 1000p
Geniu - chyba źle odebrałaś moje słowa
Dla mnie każda kobieta jest piękna bez względu na rozmiar i wiek - i własnie dlatego ze jesteś,my kobietami powinnyśmy o siebie dbać. (ja też w klubie tarczycowym - od 5 lat Hashimoto)

- e-genia
Iwonko choroby tarczycy są różne jedne osoby chudną i są zawsze szczupłe a niektóre tyją jak ja .
Ale koniec tematu bo nas Magda
przegoni .
Ale koniec tematu bo nas Magda

- majowa
- 1000p
Zgadza się, tzrymaj sie ciepło
Magda nas nie przegoni, to taka dobra duszyczka

Magda nas nie przegoni, to taka dobra duszyczka

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
podszkoliłam sie w temacie robinii, bo ja ze wsi i tylko tą wielką białą robinię znałam do tej pory. No i gdzieś tam widziałam taką różową, ale ta u Kasi jest super i ta co Ty o niej piszesz też. Może i ja jakąś arystokratkę robiniową zaproszę do siebie, bo dworzanki już mam
- ARABELLA
Magda nikogo nie przegoni najwyżej psami poszczuje
Ale te psinki takie kochane pieszczochy więc spoko 

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nikogo nie poszczuję, spokojnie
Zresztą u mnie to kotami chyba, bo psy to ewentualnie poślinić mogą
Marzka, Robinia świetna, prawda?
Mam nadzieje, że na tym moim wygwizdowie da radę. Dlatego tez ta konkretna odmiana została zaplanowana, bo ona niby najmniej krucha. Zobaczymy.
Znalazłam w pobliskiej szkółce tylko odmianę 'Umbraculifera', innych brak niestety. Jako ciekawostke powiem, ze Pan zapewniał, ze naprawdę warto wydać 200zł za drzewko, bo tak samo kwitnie jak 'Pink Cascade'
Jak ja sie ciesze, że mam FO i interesuje sie bardziej niż kiedyś tym co kupuję
Kurcze, naprawdę będzie kłopot ze zdobyciem większych okazów a małych nie ma sensu u mnie sadzić. Muszą być takie minimum 4 cm średnicy pnia - inne zostaną zwiane, zadeptane, połamane i szkoda mojej roboty.
Myślę jeszcze nad jednym rozwiazaniem na ten szpaler 7mio drzewkowy: posadzić 3 szt 'Pink Cascade' ( bo to jeszcze mieści sie w granicach możliwości przerobowej szkółek do których dzwonię jak i do pojemności mojego auta w przypadku wycieczki na drugi koniec Polski w celu ich zakupu) a 4 pozostałe drzewka jakiegoś innego gatunku, ale jakie i czy to nie bedzie pstrokacizna? Oczywiście to takie luźne przemyślenia.

Marzka, Robinia świetna, prawda?

Znalazłam w pobliskiej szkółce tylko odmianę 'Umbraculifera', innych brak niestety. Jako ciekawostke powiem, ze Pan zapewniał, ze naprawdę warto wydać 200zł za drzewko, bo tak samo kwitnie jak 'Pink Cascade'

Kurcze, naprawdę będzie kłopot ze zdobyciem większych okazów a małych nie ma sensu u mnie sadzić. Muszą być takie minimum 4 cm średnicy pnia - inne zostaną zwiane, zadeptane, połamane i szkoda mojej roboty.
Myślę jeszcze nad jednym rozwiazaniem na ten szpaler 7mio drzewkowy: posadzić 3 szt 'Pink Cascade' ( bo to jeszcze mieści sie w granicach możliwości przerobowej szkółek do których dzwonię jak i do pojemności mojego auta w przypadku wycieczki na drugi koniec Polski w celu ich zakupu) a 4 pozostałe drzewka jakiegoś innego gatunku, ale jakie i czy to nie bedzie pstrokacizna? Oczywiście to takie luźne przemyślenia.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jakbys się zdecydowała na zwykłą robinię, to służę sadzonkami. Ja jedną nawet prowadziłam na kulkę na pniu i świetnie mi szło, do czasu jak M w styczniu zaczął ją formować
. Zmarzła.
Znam ból psów, na podwórku. Ja na swoje dziś nakrzyczałam, ze aż do mysich dziur chciały się schować, no zaminowują mi podwórko wszędzie. A potem moje dziecię wchodzi w to to i co? Czyszczę buty a czas leci i to rano, kiedy najceniejszy

Znam ból psów, na podwórku. Ja na swoje dziś nakrzyczałam, ze aż do mysich dziur chciały się schować, no zaminowują mi podwórko wszędzie. A potem moje dziecię wchodzi w to to i co? Czyszczę buty a czas leci i to rano, kiedy najceniejszy

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magdo, w ofercie Szmita w Pęchcinie (koło Ciechanowa) są rozmaite robinie. Między innymi Purple Robe o ciemnofioletowych kwiatach. Drzewko 120-140 cm kosztuje 50 złotych.
- ARABELLA
Kobito,gdzie się podziewasz?