Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Post »

Magda wkleiłam ci jeszcze u siebie link do tej hortensji. Tak dla upewnienia się ;:108
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

April pisze:Dziewczyno, nie odchudzaj się jesienią bo to wbrew naturze ;:202 Trzeba zapasy na zimę zrobić, bo będzie ci zimno i będziesz zła. Po co ci to?
Ja stwierdziłam że wolę być puszysta niż nieszczęśliwa ;:173
Ja też bardziej chcę się odchudzać nie ze względu na wygląd / jestem w końcu starszą panią /,ale na sprawność fizyczną .
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Geniu oplułam monitor :;230 Ty starszą panią ? ;:oj Dowcip roku :;230
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

A ja się będę trzymać przekonania, że bez względu na wiek należy o siebie dbać, nie tylko dla zdrowia, sprawności - to oczywiście najważniejsze, ale i dla urody. No przecież jesteśmy kobietami!!! (Zamierzam jeszcze dłuuuuugo nosić swoje "36" :;230 )
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja Wam powiem, że zazwyczaj moje odchudzanie zaczyna sie w poniedzialek rano a konczy w poniedziałek wieczorem. Ale jak juz desperacja osiaga zenit to te pare kilo musi zejśc i nie ma zmiłuj. Żeby nie zwariować w weekendy jem normalnie. Na razie taka metoda działa na tyle, ze schodzę do rozmiaru ekhem-ego :twisted: i wtedy znowu jestem szczęsliwsza, przynajmniej na chwilkę :lol:
Z wiekiem niestety efekty sa trudniejsze do uzykania i do utrzymania... :?
Rozmiar 36 to ja chyba w podstawówce miałam i to najmłodszych klasach 8-)

Wandziu,
może ja mam taką odmianę LINK
W następnym sezonie będzie pod obserwacją, bo w tym miała jeden kwiat i mógł mnie oszukać :lol:
Aga :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majowa pisze:A ja się będę trzymać przekonania, że bez względu na wiek należy o siebie dbać, nie tylko dla zdrowia, sprawności - to oczywiście najważniejsze, ale i dla urody. No przecież jesteśmy kobietami!!! (Zamierzam jeszcze dłuuuuugo nosić swoje "36" :;230 )
Iwonko cieszę się że jesteś z siebie zadowolona nie zawsze kto nosi rozmiar 48-50 nie dba o siebie , są też inne przyczyny otyłości np, problemy z tarczycą .
mam 2 siostry jedzą wszystko i to w dużych ilościach / dużo więcej niż ja do tego jedzą słodycze /, nigdy nie musiały się odchudzać ważą obydwie razem tyle co ja sama.

Genia
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Geniu - chyba źle odebrałaś moje słowa ;:196 Dla mnie każda kobieta jest piękna bez względu na rozmiar i wiek - i własnie dlatego ze jesteś,my kobietami powinnyśmy o siebie dbać. (ja też w klubie tarczycowym - od 5 lat Hashimoto)
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko choroby tarczycy są różne jedne osoby chudną i są zawsze szczupłe a niektóre tyją jak ja .
Ale koniec tematu bo nas Magda ;:196 przegoni .
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Zgadza się, tzrymaj sie ciepło ;:196
Magda nas nie przegoni, to taka dobra duszyczka ;:167
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

podszkoliłam sie w temacie robinii, bo ja ze wsi i tylko tą wielką białą robinię znałam do tej pory. No i gdzieś tam widziałam taką różową, ale ta u Kasi jest super i ta co Ty o niej piszesz też. Może i ja jakąś arystokratkę robiniową zaproszę do siebie, bo dworzanki już mam
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda nikogo nie przegoni najwyżej psami poszczuje :;230 Ale te psinki takie kochane pieszczochy więc spoko :D
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nikogo nie poszczuję, spokojnie ;:196 Zresztą u mnie to kotami chyba, bo psy to ewentualnie poślinić mogą :wink:

Marzka, Robinia świetna, prawda? :D Mam nadzieje, że na tym moim wygwizdowie da radę. Dlatego tez ta konkretna odmiana została zaplanowana, bo ona niby najmniej krucha. Zobaczymy.

Znalazłam w pobliskiej szkółce tylko odmianę 'Umbraculifera', innych brak niestety. Jako ciekawostke powiem, ze Pan zapewniał, ze naprawdę warto wydać 200zł za drzewko, bo tak samo kwitnie jak 'Pink Cascade' :roll: Jak ja sie ciesze, że mam FO i interesuje sie bardziej niż kiedyś tym co kupuję ;:180
Kurcze, naprawdę będzie kłopot ze zdobyciem większych okazów a małych nie ma sensu u mnie sadzić. Muszą być takie minimum 4 cm średnicy pnia - inne zostaną zwiane, zadeptane, połamane i szkoda mojej roboty.
Myślę jeszcze nad jednym rozwiazaniem na ten szpaler 7mio drzewkowy: posadzić 3 szt 'Pink Cascade' ( bo to jeszcze mieści sie w granicach możliwości przerobowej szkółek do których dzwonię jak i do pojemności mojego auta w przypadku wycieczki na drugi koniec Polski w celu ich zakupu) a 4 pozostałe drzewka jakiegoś innego gatunku, ale jakie i czy to nie bedzie pstrokacizna? Oczywiście to takie luźne przemyślenia.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jakbys się zdecydowała na zwykłą robinię, to służę sadzonkami. Ja jedną nawet prowadziłam na kulkę na pniu i świetnie mi szło, do czasu jak M w styczniu zaczął ją formować ;:14 . Zmarzła.

Znam ból psów, na podwórku. Ja na swoje dziś nakrzyczałam, ze aż do mysich dziur chciały się schować, no zaminowują mi podwórko wszędzie. A potem moje dziecię wchodzi w to to i co? Czyszczę buty a czas leci i to rano, kiedy najceniejszy :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Magdo, w ofercie Szmita w Pęchcinie (koło Ciechanowa) są rozmaite robinie. Między innymi Purple Robe o ciemnofioletowych kwiatach. Drzewko 120-140 cm kosztuje 50 złotych.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kobito,gdzie się podziewasz? ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”