Opowieść o moim miejscu...cdn

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu...cdn

Post »

Świetne okolice, śliczne widoczki, ech, pomyśleć, że kiedyś podróżowałam ...
Patrząc na Twoje zdjęcia momentami się zastanawiam jaka to pora roku? Super!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś :wit
Piękna ta fotka słoneczniki z różą ;:215
Piękne miejsca pokazałaś ,takie lubię i mam wokół działki ,,ale Twoje wyprawy są z....???albo nie doczytałam,,albo niepoznaję, :( Zdradź gdzie to jest ;:108 Pięknie zaprezetowałaś to ;:173 A dzieci i tak zuuchy 5 km, ;:63 ;:63 to jak dla nas 20 ;:oj !!!Ostanie takie spacery miałam w Zakopcu,,,nogi ,,na wieczór same odpadały :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Piękne widoki i dzieci zadowolone bardzo, a hostowisko ;:215
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Misiu aż wstyd się przyznać ale uwielbiam takie"zabuszowane" ogrody pełne róż poprzeplatanych bylinami i krzewami ...planuje jeszcze dokupić nieco różyczek a z hortensjami spróbuję ukorzenić coś....jesienią są jak miód na serce
Iwonko moje szpaczki mają takie zasoby energii że trzeba czasami ich przegonić a i sama lubię popatrzeć jak przyroda radzi sobie bez szpadla i pielenia ;:7 masz rację widoki niesamowite a i pogodę trafiliśmy ..synek naoglądał się stawów i "panów z kijami" i na swoje urodziny zażyczył sobie wędkę-już złowiliśmy 3 koluszki (maluśkie były wiec dzieci je wypuściły i jutro znowu mamy iść je łowić żeby zobaczyć czy przez tydzień podrosły ;:306 )
Tajeczko ;:196 to zapraszam zawsze można coś uskubać , hosty ładnie rosną :wink: na wycieczki i moje szpaczki jeździły ale Pati mówiła że nie ma to jak pojechać z rodzicami i przegonić ich po szlaku ;:134 a ja cieszę się że chcą z nami spędzać czas ;:170
Promyczku różyczki u nie ciągle kwitną-chociaż już nie aż takie pokazowe-cieszą oczka :tan. Byliśmy w Parku Narodowym Ścieżka ?Perehod" przepiękny szlak z dwoma wieżami do obserwowania ptaków i schronem wśród gęstwiny-to najbardziej przypadło naszym małym przewodnikom sylwiu jak kiedyś będziesz chciała to daj znać i wybierzemy się razem :wink:

Obrazek

Grażynko jesteś kochana dziękuję hosty świetnie sobie radzą na mojej glinie i są raczej bezproblemowe a mam też taką która przepięknie pachnie,
wiesz ja mam sąsiadów(choć nie tak gęsto) ale latarni ;:185 a szkoda bo gwiazdy widać doskonale ale szosy wcale ;:306
Kropelko zawsze można zacząć znowu podróżować - ja czasami to bym sobie posiedziała w foteliku przy niedzielnym ciachu ale niestety synek lubi strzelać gole i potrzebuje bramkarza, albo kogoś do zakładania przynęty na wędkę a córa lubi dłuuuugie rozmowy i takież same spacery ...a jak ciacho to tylko na dworze w domku (a tam też trzeba się pogimnastykować żeby np. usiąść :? ) czego ja się tak daje ;:223 bo to moje kochane szpaczki ;:140
anabuko1 pisze:Aguś
Piękna ta fotka słoneczniki z różą
Piękne miejsca pokazałaś ,takie lubię i mam wokół działki ,,ale Twoje wyprawy są z....???albo nie doczytałam,,albo niepoznaję, :( Zdradź gdzie to jest Pięknie zaprezetowałaś to A dzieci i tak zuuchy 5 km, to jak dla nas 20 !!!Ostanie takie spacery miałam w Zakopcu,,,nogi ,,na wieczór same odpadały :;230
oj zuchy zuchy zmęczone ale zadowolone Obrazek

Byliśmy w Parku Narodowym Ścieżka ?Perehod"...szlakiem ptaków a obiecałam im jeszcze Ścieżkę ?Żółwik" tak na przełomie października i listopada wypuszczają tam dzieci na wolność malutkie żółwie które wykluły się wiosną a nawet nadają im imiona to niesamowite przeżycie i świetna lekcja przyrody ;:215

Iwonko ;:168 dziękuję to miło jak ktoś chwali a hostowisko dosyć ładnie przybiera rozmiarowo więc chyba trafiłam z miejscem :heja

jesienny widoczek i miodunkowy (już zieleń nie jest taka soczysta):wit
...... Obrazek Obrazek
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i po zbiorach :wink: ...pyszne bukiety Obrazek

w tym roku ptaków było ich o wiele mniej....i jakoś tak smutniej ...Obrazek

biało żółte bukiety na rabatach jesienią wyglądają nadzwyczaj malowniczo ;:333

Obrazek Obrazek

ale czerwień to też kolor jesieni...

Adelaide Hoodless kwitnie Obrazek

astry na bukiety jesienne Obrazek

rdest-też jesienna czerwień (u mnie już zagościła w kilku miejscach w ogrodzie) "dywanik" dla Pomponelli Obrazek Obrazek Obrazek

i wywołana pod tablice Pomponella zakwitła jesiennie no jak by nie mogło być róż wśród bylinowego buszu ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Venrosa też kwitnie pojedyńczymi pędami-bardzo długo utrzymuje kwiaty

Obrazek

tutaj szykują się zmiany-widzicie jak pięknie uschła trawa ;:131 już jej nie ma, szykuje delikatne poszerzenie rabatki :heja w końcu ogrod musi się zmieniać i rozwijać...albo inaczej:zajmować coraz więcej przestrzeni dopóki jest

Obrazek

a tu taki mały upominek jesienny dla podziwiających jesienne ogrody :wit

.....Obrazek...

i zapraszam na kawę do naszego domku na drzewie ;:304

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Cudną masz tę białą podpórkę do róż. Kupiłaś czy może jest zrobiona samodzielnie?
Podziwiam jesienne kwitnienia różyczek. Szczególną uwagę zwróciłam na Adelaide. Też ją kupiłam wiosną, ale niestety nie miała ani jednego kwiatka przez cały sezon. No nic, może na razie się jeszcze u mnie aklimatyzuje.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Upominek śliczny, a masz może jeszcze inne zdjęcia domku na drzewie, może w całości?, zaciekawił mnie bardzo ;:215
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu M popełnia te wszystkie podpórki dla kwiatów-możesz się do niego uśmiechnąć z jakimś pomysłem on uwielbia takie "wyzwania" :wink:
Adelaide mam 2 sezon ale u mnie bardzo chorowita muszę ją gdzieś na tyle posadzić jak kwitnie jest piękna chociaż "rozlazła" ale pełna kwiecia a ten sezon jakoś jej nie odpowiadał chyba i u mnie bo potrafi bardziej przykuwać uwagę ...marzy mi się taki busz jak u ciebie :roll: twój ogród jest dla mnie inspiracją-może masz jakieś "podpowiedzi" dla mnie? ;:180
iwona0042 pisze:Upominek śliczny, a masz może jeszcze inne zdjęcia domku na drzewie, może w całości?, zaciekawił mnie bardzo ;:215
na str. 27 jest inne zdjęcie naszej "kawiarni pirackiej" tak nazwały dzieci domek ;:304

:wit pozdrawiam podglądających ;:4
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga zdjęcie z siecią z pajęczyny ;:215 ;:215 ;:215
jeszcze masz troszkę kolorków w ogrodzie i to jakich...szkoda tylko że tak szybko zimno przyszło... :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zimno Misiu ale zobacz jak ładnie i mglisto u mnie było ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i może jeszcze kilka zdjęć z zimnych dni-pajęczyna we mgle

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mam jeszcze kilka..ale zostawię na zachętę :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, przegapiłam gdzieś te zdjęcia, podoba mi się ten domek bardzo ;:215 , zdjęcia z pajęczyną są takie jesienne, ale sliczne :wit
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Aguś, dzięki za zaproszenie, jakiś czas temu się zastanawialiśmy własnie nad wycieczką w te strony, ale pewnie w tym roku to już nici z niej bo to i już coraz chłodniej się robi, a dziewczyny moje chorują to jak już wyzdrowieją to chyba nie bardzo je ciągnąć na takie wyprawy żeby znowu czegoś nie złapały, chociaż moja mała uczennica jak to bywa pierwszy rok w szkole pewnie ciągle będzie coś łapać... ;:223 ;:223 ;:223

Zdjęcia super, nawet we mgle jest pięknie u Ciebie, a domek na drzewie marzenie moich dziewczyn tylko u nas nie ma żadnego dużego drzewa, więc domek i swoją kuchnię mają na ziemi...a może to i lepiej bo bym się bała że pospadają....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale cudowne zamglone zdjęcia ;:173
Taki tajemniczy ogród.
Mam rdest, ale wydaje mi się, że mój ma większe liście i jest wyższy.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś wpadłam z rewizytą :wit zapisuję i lecę oglądać twój raj
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś cudne zdjęcia z mgłą...no cudne... ;:196
..a ja nie mam czym robić zdjęć...ostatnio miałam gości to dorwałam ich aparat i zrobiłam sobie troszkę zapasu ale jak się skończą he, he to znowu czekam na gości...nawet komórka mi siadła z zdjęciami...a teraz czeka mnie duży remont oby w tym tygodniu było ciepło... :)
chce kupię 2 hortensje ale nie wiem gdzie może mi podpowiesz ... jest cieplej to bym jeszcze posadziła je... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”