Nutkowy ogród cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 2

Post »

Gosiu, ogród w szacie jesiennej wygląda pięknie :) Róże już się powoli wyciszają, ale u Ciebie wciąż kwitną jak gdyby nigdy nic ;-) Przed nami chyba sprzyjająca aura, zatem jeszcze chwilę możemy się nimi cieszyć...
Co posadziłaś przed krawężnikiem rabaty po prawej stronie wjazdu?
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiaczku, wróciłam, wróciłam...w końcu nie będzie kolejki do kompa, więc i zjawiać się będę częściej :D
Czerwone róże są prześliczne, mam już 3 i pewnie dojdzie więcej ... mam już plany na wiosnę ;:173
Póki co aura nie sprzyja dzisiaj pracom w ogrodzie...mam lenia...ponurego ... :roll: Jak się nic nie zmieni to chyba nie zmobilizuje się do robienia fotek... na szczęście chociaż zawroty głowy mi odpuściły... niesamowita ulga...
Kasiu, dziękuję ;:196 Perukowiec faktycznie ma śliczne przebarwienia. Myślałam, że mi zdjęcie przekłamuje...ale poszłam przyjrzałam się... nie przekłamuje... :D
Aniu, trudno się mówi...byle do wiosny... :roll: :wink:
Marzenko, dziękuję ;:196 Z tym zasuwaniem, to różnie bywało u mnie w ostatnich dniach... z powodu ciśnienia dopadły mnie zawroty głowy... trzymały parę dni. Ani schylić się szybko, ani szybko wyprostować. Poranki też były niezbyt przyjemne... no ale całe szczęście już się unormowało, a ja "wyłapałam pion" :wink: ;:173 Dzisiaj aura...taka sobie... zobaczymy co będzie popołudniu. "Kadra zarządzająca" u nas na najwyższym poziomie. Logistyka perfekcyjna ;:215 :;230
Witaj Aguś, kolory jesieni faktycznie piękne, ale mnie przeraża nadchodząca zima...i jakoś nie potrafię się nimi cieszyć :roll: ;:173 Różyczki kwitną ostatnimi chyba kwiatkami, no chyba że słonko się jeszcze pojawi. A tak zapowiadają...oby się nie mylili :wink: Na rabatce przy podjeździe, tej po prawej stronie posadziłam bukszpan...po lewej zresztą też :) Oby się ukorzenił :heja
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, a co widać przed krawężnnikiem? od strony trawnika?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aguś, tam chwilowo został "rzucony" rozchodnik :roll: Nie wiedziałam co z nim zrobić, a szkoda było mi wyrzucić ;:224 :;230
x-ag-a
---

Post »

:) i wszystko jasne :) Rabaty przy wjeździe wyszły świetnie!
Wiesz, że ja też nie znoszę zimy... najchętniej przez 3 miesiące pracowałabym z domu albo zahibernowała się - nie cierpię korków, przepraw przez zaśnieżone ulice, wiru na liczniku gazu, ciemnicy :roll:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja nie cierpię takiej ilości śniegu, że aut nie widać. Idziesz kopiesz, kopiesz - a tu nie Twoje auto...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aga, właśnie o to chodzi, że nie znoszę zimna, odśnieżania łopata podjazdu, ciemnicy, palenia w piecu...brrrr...aż dreszcze mnie przeszły na myśl o tym... :roll:
Jedyne co mnie omija póki co, to korki i dojazd do pracy... jednak chyba wolałabym trochę się pomęczyć i mieć przynajmniej fundusze na moje ogrodowe zachciewajki :wink: A tak...cały czas jestem o milion pięćset kroków za większością forumków :lol: :twisted: :;230
Aniu, znam ten ból... gdy mieszkaliśmy w Wawie, to samochód również trzymaliśmy pod blokiem ;:224 Czasami z okna próbowaliśmy najpierw dociec, które to było dokładnie miejsce, w którym postawiliśmy auto. A stało zawsze kilka podobnych wielkością, i kształtem... więc było trudno :D
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak patrzę na szaro-bure niebo za oknem i deszcz lecący na mokrą ziemię, na kałuże i spadające liście, to chcę do wiosny....piszę do mikołaja, że chcę wiosnę.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aniu, bardzo dobry pomysł... chyba i ja napiszę list do mikołaja... o wiosnę :) Przecież byłam grzeczna, to powinien wysłuchać...prawda...? ;:224 :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dziewczyny już chcecie wiosny od Mikołaja ;:202 a gdzie tradycyjne zimowe mikołajki i cudne święta po drodze do tej wiosny, a gdzie te tysiące róż do posadzenia ;:202 No chyba że te różyce mają być posadzone a Bożonarodzeniowe Święta przeżywać będziemy łącznie z Wielkanocą - to w takim razie ja też chcę już WIOSNY ;:172
U mnie pada i kapie nawet dość mocno, w sumie dobrze bo skutki suszy odczuwają już wielkie drzewa i krzewy. ;:173
Jesienne różyczki i inne widoki masz śliczne a Nucia jak zwykle urocza. ;:167
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mikołaj lubi grzeczne ogrodniczki ;:224
Awatar użytkownika
Maziaa
100p
100p
Od: 30 maja 2012, o 22:56

Post »

Małgosiu z tym ciśnieniem też ostatnio tak miałam i juz zachodziłam w głowę czy to mój błędnik nie wysiada :evil:
Ja z racji zamieszkania, pogodziłam się z zimą, podjazd mam krótki, była terenówka to prawie nie odśnieżany, ale teraz już tego nie ominiemy, gaz nie wychodzi aż tak drogo bo palimy w kominku i na razie to cieszy.
Jak zima się nie przeciąga to mi nie przeszkadza bo lubię narty, więcej czytam i odprawiam robótki ręczne wszelkiego rodzaju, no i robie plany na nowy sezon ogrodowy ;:138 :heja
A do Mikołaja to miałabym tylko jedno życzenie,żeby podrzucił worek z KASĄ, a resztę się wymyśli.......
Wszystkim życzę żeby zima późno przyszła i szybko się skończyła :!: :!: :!:
Pozdrowienia z Małopolskiego Bieguna Ciepła
Marzena
Zielony zawrót głowy
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok, piszemy do świętego ;:23 o pogodę i kasę...zobaczymy kogo wysłucha :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja uważam, że zima musi być, żeby z większą chęcią zabrać się wiosną do pracy.
Lubię to podniecenie, kiedy nadchodzi marzec i wyczekuje się każdego następnego dnia, bo może to ten kiedy ruszymy do ogrodów.
Myślę, że gdyby nie zima, ogrody szybko by na się znudziły. W dodatku ta zmiana pór roku. To jest fenomen. zimą pusto na rabatach, potem zaczyna buchać zielenią i kolorem aż w końcu znowu wszystko zamiera.

Chociaż ja też nie mam chęci teraz na wychodzenie do ogrodu.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja dopiero weszłam....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”