Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Alu ale niespodzianka z tą naleką - nie trzeba czekać pół roku tylko jedną noc ;:215 Ciekawa ta woda gazowana. Moje pcherznice tym razem słabo kwitną. Jest tak sucho że ziemia jest jak beton. A gdzie kupiłąś te podpórki do piwoni?
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Iza Polecił mi nie kto inny tylko jak zwykle mama. Wypatrzyła je chyba gdzieś u siebie na rynku- ja znalazłam je w Internecie dużo taniej na http://www.kamaonline.pl/ , zebrałyśmy się w kilka osób by obniżyć koszty wysyłki i chyba wszystko wykupiliśmy :;230 bo już niestety nie mają. Sa 4 rozmiary. Odnalazłam moje stare zamówienie - 45 cm mieli za 12.37, a największe 90 cm za 22,55. W jednym opakowaniu są trzy tak że można albo otoczyć jedną roślinę ,albo trzy rośliny i dosztukować sznurkiem. Szukałam gdzie by kupić, bo bym jeszcze dokupiła i znalazłam tu, trochę drożej, ale jakbyś chciał to znowu możemy zrobić zamówienie zbiorowe.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne piwonie :) Zastanwiam sie nad zakupem tego bzu ze względów dekoracyjnych i nalewkowych :) Ale to już raczej w przyszłym roku :) U Ciebie wyglądą przepięknie :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga Polecam, są niedrogie rosną jak dzikie, nie przemarzają. Ja jestem zadowolona, jutro sfotografuję jak kwitną. Pod oknem, obok szałwi, rozsiały się pozłotki, w przyszłości mają tu rosnąć róże.
Obrazek
A teraz przedstawię moją trzykrotkę 'Lucky Charm', mam jeszcze 2 inne, ale tę kupiłam przez Internet, gdyż z powodu liści miała dodatkowo tworzyć kolorową plamę i rzeczywiście jest widoczna. W tle mój mini warzywnik zrobiony według przepisu Amby (jak dobrze pamiętam), na ogrodowych śmieciach.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Żegnam już azalię, najdłużej kwitł Czardasz
Obrazek Obrazek

Kończą też swój czas maki
Obrazek
Obrazek

Tu w tonacji narodowej:
Obrazek Obrazek
W tej tonacji także goździki:
Obrazek
Na koniec widok ogólny przy wejściach do "siedziby M" i do domu

Obrazek
Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu, Alu włśnie zlałam drugą porcję złocistego trunku...Degustacja wypadła pomyślnie :uszy
Bez tak pięknie kwitnie że kusi żęby zrobić jeszcze. Będzie na prezenty.
Na obręcze chyba się nie piszę bo mnie M wyśmieje że on zrobi lepsze i policzy mi taniej 8-)
Możemy myśleć o spotkaniu czy czekasz na wakacje?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alicjo, :wink: chyba się w końcu pogoda nad nami zlituje i będzie darmowe podlewanie. :lol:
Też kombinowałam z różnymi podpórkami pod piwonie i widzę, że potrzebuję jeszcze wyższych niż mam.
:wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza Jakoś w wakacje się zmówimy. Twoje siewki kaliny koralowej podlewam. Prezent nalewka z bzu u nas najbardziej cieszy znajomych.
izaziem pisze:bo mnie M wyśmieje że on zrobi lepsze i policzy mi taniej
Szkoda że mnie mój nie wyśmieję. Ale nie mogę narzekać, w końcu po 4 latach ;:167 znalazł czas, by zamontować oczekujące w szafie, spryskiwacze. Na razie tylko na górnym trawniku, ale to już postęp. Nie jest to jeszcze nawadnianie automatyczne, bo muszę odkręcić kran, ale nie trzeba przestawiać spryskiwacza, łamiąc wężem kwiaty. ;:138
Krysiu U nas za wiele tego darmowego podlewania nie było, ale już mam trochę lepiej o czy pisałam wyżej. Broniłam w twoim wątku przed Jagą róż marketowych i tu dowód że nie można ich tak mocno krytykować.
Tu parkowe kupione za grosze, po ok. 4 latach.
Obrazek Obrazek
To kupiona w tym roku Nina Renaissance:
Obrazek Obrazek
Ale w tym roku najbardziej ciesza zakupy zrobione do spółki z Jagą w renomowanej szkółce.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bardzo podoba mi się też kupiona rok temu u Wentów NN. To był zakup w ciemno, nawet nie potrafiono mi powiedzieć jaki będzie miała kolor. Ale ja przyjechałam wtedy po róże i chociaż jedną chciałam kupić. Może ktoś nazwie tą rabatówkę.
Obrazek
Obrazek

Na koniec najlepsze. Takie cudo rośnie u mojej mamy na działce, pewnie zakup z ryneczku lub marketu.
Obrazek
Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Powiem Ci, Alicjo, że spodobały mi się majowe zakupy róż. Dostajesz kwitnące lub prawie kwitnące i od razu widzisz, jak wyglądają. Niewiele więcej to kosztuje, a efekt natychmiastowy ;:215.
Twoje nabytki prezentują się świetnie ;:138. Nie dziwię się, że jesteś zadowolona.
A mnie w oko wpadła Nina Renaissance ;:167. Dość już mam słodkich pasteli, teraz białe i bardzo ciemne za mną chodzą.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A ja zaczęłam od szalonych, kolorowych róż, teraz dokupiłam pastelowych, ale znowu zanotowałam zwrot - jadą do mnie 2 krzaczki Louise Odier i jeden Cardinal de Richelieu :D
Twoją są śliczne. Wszystkie mi się podobają :D No może najbardziej Astrid Grafin von Hardenberg ;:173
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Alicjo ta ściana z ogromną funkią jest rewelacyjna :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Świetne te podpórki do roślin, takie niewidoczne i jednocześnie praktyczne. Muszę o takich pomyśleć.
Róża z działki Twojej mamy przepięknie kwitnie, ciekawe czy powtarza ? Bardzo lubię takie niespodzianki, chociaż bywa różnie...

Moja Astrid jakby ciemniejsza, ale może dlatego, że rośnie w półcieniu.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Alicjo, u Twojej mamy z całą pewnością rośnie Alchymist, a Twoja rabatówka to może być Samba lub Rumba jeśli ma więcej kwiatów na 1 gałązce. Może to być równie dobrze jakaś zupełnie inna. Zdjęcia, choć piękne, niewiele pokazują.

A na temat Twojego czarująco pięknego i zadbanego ogrodu się nie wypowiadam, bo mi palce na klawiaturze z zazdrości sztywnieją. ;:173
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alicjo, :D ja z kolei Kronenburg kupowałam w Auchan i sobie też rośnie. :D
Piękna jest ta róża Twojej Mamy. Czy ona powtarza kwitnienie ?
Jak dobrze, że nam deszcz popadał. :heja Wprawdzie jutro mam co sprzątać w ogrodzie, ale widać też , jak roślinki odżyły.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaga No właśnie czytałam w Twoim wątku, że znowu coś zamawiasz- czy to doszło już do skutku, bo może znowu bym coś z Tobą zamówiła. Nina nie jest biała raczej taka kremowa. Dla Ciebie na pocieszenie po dzisiejszych przeżyciach, na zachętę dla nowej części wątku.
Obrazek
Sweety To ile już będziesz miała róż? Astrid to ja poznałam właśnie tu na FO, jest rzeczywiscie piękna, ale w porównaniu do innych królewien, szybko zrzuciła u mnie swoje płatki.
Czy to New Dawn. Dostałam kiedyś od znajomej małą szczepkę, widzę, że jest pnąca.
Obrazek Obrazek
Mufko, Krysiu Mnie też róża mamy urzekła, Constansja podała jej nazwę- wygooglowałam, że nie powtarza- więc będę ją obserwować by mieć pewność. ;:138 Deszcz był baaaardzo potrzebny.
Constancjo Z tym zadbanym ogrodem to przesada, natłok obowiazków powoduję że mam czas jedynie na spacerem połączony z foto i oberwanie przekwitłych kwiatków.
;:196 Wielkie dzięki, że zadałaś sobie trud by nazwać moje królewny. Odkąd czytam to Forum chce znać nazwy wszystkich swoich roślin.
constancja pisze:Twoja rabatówka to może być Samba lub Rumba jeśli ma więcej kwiatów na 1 gałązce. Zdjęcia, choć piękne, niewiele pokazują.
Na szczycie gałązki ma tylko 1 kwiat. Może to zdjęcie więcej pokaże. Jest niewielka.
Obrazek
Obrazek

Aga To nie jest ściana z funkią - to kwestia przekłamania na zdjęciu. Tą rabatę mam od strony wejścia (pn-zach) i wije się tam ścieżka, może tak lepiej widać.

Obrazek
I z drugiej strony
Obrazek
Gdy cofnę się do ogrodzenia kwitnie tu od 2 tyg. pięknie krzewuszka.
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Od niedawna rozkwitły jeszcze w innym miejscu inne krzewuszki i żylistek, w tle z czarnymi bzami Eva i Aurea
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Oj będzie zaraz smaczna nalewka ;:304
Obrazek
Obrazek

I tradycyjnie takie żyliski rosną u mojej mamy na działce.
Obrazek
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Alu ona wygląda mi na Sambę. Powąchaj ją. Samba nie pachnie.
Pnąca to na 100% New Dawn. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”