Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Czekamy cierpliwie ;:196 Dużo zdrowia i wszystkiego co dobre!
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Renatko co u Ciebie? pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Serdeczne podrowienia dla Wszystkich! ;:138
Postaram się zagladać już systematycznie, choć na chwilkę.
Tęsknię za Wami! ;:196

P.S. Najważniejsze, że jest praca resztę jakoś chyba ogarnę... ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko niedawno zastanawiałam się, która forumka miała dziewczynę i dzięki temu, że napisałaś to przypomniałam sobie że przecież Ty. Pozdrawiam i napisz kiedyś czy dziewczyna żyje?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kochanie! :wit
Tak! Dziewczyna nadal żyje i ma się dobrze. Może odrobinę brak jej spacerów po działce, ale wiosna już blisko!
Wyleciałam całkowicie z obiegu.... ;:223 Muszę poodwiedzać Wasze wątki i zobaczyć co dobrego (mam nadzieję) u Was słychać. ;:162
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Reniu a jak zdrówko ,co z kręgosłupem?Dobrze ,że wróciłaś ,ja mam taaakiego zimowego doła ,że pisać mi się nie chce!Wiosna w tym roku chyba do mnie nie dotrze ;:145

:wit Bejka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słoneczko! ;:196
Znam ten ból... Będzie dobrze - wróci słonko, to i nasze humory będą lepsze.
Kręgosłup bez zmian, właśnie zaczęlam kolejne zabiegi.... ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dobrze, że jesteś ;:196 I cieszę, że kurka żyje. Ja z 6 szt. mam 4, ale i doświadczeń mnóstwo ! ;:108
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam takie zaległości, że dwa tygodnie temu sadziłam szafirki, tulipany itp.... do doniczek w domu.
Nie zakwitną, ale jest szansa, że nie stracę cebulek, które leżały sobie grzecznie (nawet myszy ich nie zjadły) w gospodarczym. Szafirki już mają ok 4-5 cm i ładne takie, że hej.
Ta część, którą posadziłam na jesieni na 99% zmarzła, bo choć posadziłam w doniczkach, to nie była zasypana ziemią... ;:223
Straty ogromne. Żal mi różowej sasanki, którą kret wykopał, a ja nie zobaczyłam tego na czas, żal alstromerii, które zmarzły na zewnątrz... itd.
Teraz muszę wysiać, co się da i odzyskać dawną energię, a potem ostrożnie odzyskiwać roślinki, choć będzie ciężko i tylko zdjęcia zostaną.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 ;:196 ;:196 Renatko, jak dobrze, że już Jesteś!!!!!! Nadrobisz, nie będzie tak źle!!! Fajnie, że już się wszystko poukładało ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiaczku!
Wszystko, to może za dużo powiedziane, ale praca jest, więc z rytmu nie wypadnę :;230
Żebym jeszcze tylko tyle nie spała (mogę non stop - nie wiem, czy to stres, czy leki) :;230
Młoda nieźle semestr zaliczyła, H na walentynki piękne róże sprawił - rodzina mnie kocha to dużo znaczy. ;:173
;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie odkryłam, że pudełko z nasionami nie oparło się myszom ;:223 (P.S. ponoć mam dwa koty w domu :shock: )
Straciłam prawie całą kolekcję sałat... tak ze 25-30 opakowań... + kwiaty, ogórki itp. Cykorii i jarmużu nie tknęły. ;:14
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ja na szczęście nasionka na zimę mam w domku, lubię je oglądać i planować wysiewy. :D
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Tyle sałaty... :shock: ?To co ty z nią robisz?!Ja od miesiąca oglądam i głaszczę torebeczki z nasionkami z akcji wymiany nasion i już wkrótce....już za chwileczkę zaczynamy wielkie sianie ;:oj Trochę się boję czy to ogarnę,z pomidorkami to moje pierwsze doświadczenie i marzy mi się taki piękny zadbany warzywniak pełen dobra wszelakiego a co wyjdzie czas pokaże?!

:wit Bejka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko! :wit Ale ja je miałam właśnie w domu.... ;:223 w pomieszczeniu opałowym (stoi tam tylko zbiornik na olej i mój regalik) w odpowiedniej temperaturze i wilgoci... jak widać odpowiedniej również dla myszy. ;:306 A plany to snuję całym rokiem...
Bejka! :wit Ja wysiewałam różne odmiany (choć najwięcej majowej), bo u nas wszyscy lubią sałatę, tylko każdy inną.
Samej lodowej miałam kilka odmian. ;:145 Jak kupię co roku kilka, to nawet nie odczuję mocno, a potem się wymieniam (czytaj ,,rozdaję") itd. Szkoda, bo i kwitków sporo straciłam, a ogórki smakowały im takie najstarsze w różowej zaprawie.
Warzywnik uprawiam od początku jak mam działkę i są wzloty i upadki. Bo to trzeba pamiętać, że cebulowe i korzenne to nie świeżo po oborniku, a i planować trzeba żeby płodozmian robić, ale nie wyobrażam sobie mojego przybytku bez warzyw.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”