Pozdrawiam

Niunia1981 pisze:I dawaj te zdjecia balkoniku kochana szybciutko bo tu kolejka aż do Kujaw się ustawiła żeby go obejrzeć
Wiktoria_W pisze:a co do uchwytów, to u mnie sprawdzają się metalowe z regulacją szerokości i na górze (na barierkę), i na dole (pod skrzynkę)
Marudzia pisze:Dopiero przeczytałam ile dałas za petunie
mega mega tanio naprawde
Chrapka pisze:Petunia suuuperr! I rzeczywiście dobra cena
w zeszłym roku petunie i surfinie na giełdzie kwiatowej kupowałam po 15z
diament pisze:Cudność cudna, ten kolorek
karcias pisze:hibiskus piękny! jak o niego dbasz?
To bardzo ekspansywne i duże rośliny. Twój szczególnie bujnie rośnie bo na północnym parapecie ma mało słońca. Z tego powodu może nie zakwitnąć.epiphyllum... aż nie wiem co z nim zrobić?
sylvi pisze:Powiedziałabym, żeby młodzież rosła w siłę, ale co z miejscem
zatem niech rośnie zdrowo
hen_s pisze:Ja bym go na lato dał na powietrze (moje tak rosną) - chociażby na balkon, do ogrodu etc. Będzie bardziej zwarty (czyli zajmował mniej miejsca) i za rok-dwa zakwitnie.
sylvi pisze:z epifilkiem mam ten sam problem - krzaczysko wielkie, tylko leniwe, bo kwitnąć nie chce
Wiktoria_W pisze: ja się zupełnie nie znam na sukulentach, ale w życiu bym nie zgadła, że ma za mało światła.
rapunzel pisze:trzy sadzonki trzykrotki jasnoróźowo-zielonej
karcias pisze:To hibiskusy takie duże rosną?
Wiktoria_W pisze:A z tą kolejką, to proponuję ją zakręcić w stronę morza
hen_s pisze:Gdzie tak szykowne mocowania na skrzynki zakupiłaś?
hen_s pisze:Daj go na najbardziej słoneczne miejsce na balkonie na cały sezon,
Pełne słońce to nie za matą tylko po drugiej stronie. Wygoda gospodyni mało ważna, ważniejsze dobro rośliny.powiedz mi, czy za tą matą w tym miejscu może stać czy wystawić go na drugą stronę gdzie barierka jest odsłonięta? tam stał przez ostatnie 2 miesiące, ale ze swojej wygody przeniosłam go dziś tu gdzie stoi...