U Oliwki - 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Oliwki - 2012

Post »

Oliwko,w kwestii wypadania róż ;:224 .To,że innym też wymarzły pokazuje,że my robimy, zabezpieczamy dobrze i niwiele w tym naszej winy.
Moje dwie budleje nie wyszły i dam sobie z nimi spokój.Pierzyny na zimę im kłaść nie będę :twisted:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje budleje tez kiepsko :roll: Mam a moze mialam cztery sztuki i wszystkie wygladaja na umarte ... i tym sposobem pozbylam sie nastepnej pasji :twisted:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cieszyłam się, że Flammentanz dobrze przezimowała, ale to była radość przedwczesna :( Wypuszcza liście od dołu, a górna część pędów schnie chyba na dobre. Podobnie z zawilcami japońskimi-jeszcze niedawno pisałam, że to żelazna roślina, a jeszcze nie widzę Paminy i Honorine Jobert ;:145
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aszko - budleja trup, bez dwóch zdań :? :evil:
A Flamenn...no cóż, zrobiłam przy nie to samo co zawsze. Nie obwiniam się, bo niby za co? Na nią to potrzebowałabym z 5 pierzyn co najmniej :lol:

Jule - budleje nigdy nie były moją pasją, ale zawsze je lubiłam, choćby i za ten piękny zapach. Takiego młodego krzewu zawsze szkoda, bo to pieniądze wyrzucone w błoto :evil:

Ewo - to zebrała się już całkiem spora liczba osób, którym Flamenn nie przezimował :shock:
Prinza Henricha straciłam na pewno, a Honorine - może jeszcze coś wybije :?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

A u mnie budleje żyją. No, kiepsko, jak co roku, ale jednak.
Oliwko, Flammen da sobie radę, ja pamiętam, co wyrabiałam z moją w czasie budowy, i zawsze kwitła obficie, przynajmniej jak na swój rozmiar. Wydaje mi się, że ona kwitnie również na tegorocznych pędach (choć mogę się mylić)...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie znam pana Marka.
Możesz mi podrzucić linka ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Flammen po letniej przeprowadzce (remont) o dziwo ma się całkiem dobrze. Nic jej nie wymarzło ;:108 , ale była na wysokości zaledwie ok 50 cm.
Budleja zarówno stara jak i młoda, co roku tak dostaje w kość, że podejrzewam, że się nie obudzi.
I ku mojemu zdziwieniu ;:oj , wykazuje wolę życia (czasami dopiero pod koniec maja).
Kwitnie w związku z tym dopiero jesienią. Za to, że kapryśnica ma niereprezentacyjną kwaterę ;:131
Bodziszki zachwycają. O monotematycznym -czyli bodziszkowym (tylko) ogrodzie nie ma mowy. Podobnie z kolorem. Za dużo chciejstw.
Na targach czasami można coś z bodziszków znaleźć, ale ja nie mam w kolekcji 50, więc mi łatwiej. :;230
U p. Marka kupiłam GERAANIUM "THURSTONIANUM"
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Fajne masz roślinki Oliwko....i tak fajnie wiosennie jest u Ciebie. A po zimie też mam puste miejsce po budlejach....no i żałobny bodziszek nie przetrwał..... jeżeli mówimy o bodziszkach. Za to ładny się zrobił Lenard. :D
Ile jeszcze nazw straconych roślinek przyjdzie nam wymieniać.....co za zima. :evil:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Agnieszko- chciałabym, żeby jak najszybciej się rozrosła. Ale bądźmy realistami, żeby wrócić do rozmiarów sprzed katastrofy, potrzebuje kilku lat :(

Grażyno - chodzi o Marka Podstolca, który sprzedaje na all pod nickiem podstolecmarek
Tyle że wiosną się wysprzedał i teraz niczego nie wystawia, trzeba polować, bo pewnie latem coś się znowu pojawi. Tak w ogóle to ma fajne i tanie rośliny ;:333

Justyno - pewnie dzięki temu, że była niska, to nie oberwała. Okrywałaś ją? U mojej koleżanki też rośnie jak szalona, ale ona ja ma pod domem i pewnie to ją trochę ochroniło.
Tego Thursthonianum też u niego kupiłam rok temu, ale padł :(
Jak byś była chętna na jakieś wymiany, to daj znać :wink:

Elu - jak to żałobny nie przetrwał? ;:202 Przecież to chwast. Ja się go nie mogę pozbyć, więc jak znowu namierzę siewki wrastające podstępnie w inne rośliny, to mogę je dla Ciebie zostawić.
Co do strat, to dziś zauważyłam liście zawilców, ale to raczej Honorine Jobert, bo z Prinza H. zostały zgnite kłąki.
PS Co to jest Lenard? :oops:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

To nie jest takie niemożliwe.Dojrzałe osobniki żałobnego u mnie wyginęły wszystkie natomiast jest dużo siewek.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Oliwko, :roll: też wiele róż, które wydawało mi się, że w dobrej kondycji przetrwały zimę, jakoś później straciło dobry wygląd i jakby poschły im te zielone pędy. Moja Flammentanz, kiedy przemarzła po pierwszej tak mroźnej zimie, wciąż nie może dojść do siebie. Teraz już przez kolejne zimy przemarza do kopczyka i nie mam na niej żadnych kwiatów. Jak tak dalej będzie, to chyba ją wykopię. Tylko, co posadzić na jej miejsce ?
:wit
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ups....źle wpisałam chodzi oczywiście o bodziszek Renarda "Philipe Vapelle" :oops:
No popatrz a mój żałobny znikł....wszystkie inne już są a ten mój ulubiony zresztą nie odbił.
Dzięki z góry. ;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Oliwko, patyczki mi się nie przyjęły, jestem normalnie lewa do tych rzeczy jak mało kto ;:145
Dziękuję za przesyłkę i dobre chęci ;:196 , jeszcze jeden patyczek sie jako trzyma, ale nie wiem, czy wyjdzie na prostą ;:223
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Tak jak Ty zbierasz kwieciaka, tak ja poskrzypkę liliową - ta przynajmniej widoczna z daleka z tą swoją strażacka czerwienią... ale za uwagi o tej ryjkowej paskudzie na różach - dziękuję, tym bardziej, ze sąsiad zafundował sobie kolejne krzaki malin :evil: przyjeżdża na dzialkę sporadycznie, za to taki desant przywozi...

Mnie też wypadł żywokost i żeleźniaka nie widać i taka stara kępa bodziszka się ulotniła... chyba razem z jedną świecznicą... co za rok...

Z zachwtrem ogladałam Twoje pole tulipanów ;:138
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

A co jeszcze jedzą poskrzypki jak moje lelije doszczętnie wymarzły a one nie i też na nie poluję ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”