Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Aguniu, jakiej grubości są ścianki Twoich nowych drewnianych donic? Mój M. wpadł wczoraj na świetny pomysł ;:167 , iście zbawienny, bo na ozdobienie od góry donicami z kwiatami dwóch problematycznych murków w bardzo reprezentacyjnym miejscu, których wykończenia z powodów technicznych nie chciał podjąć się żaden "fachowiec" :twisted: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Aguniu, jak dziecię? Dobrze że ją zostawiłaś w domu. Jeden dzień nie zając a zdrowie ważniejsze. Bardzo dobitnie to sobie uświadomiłam jak mój syn w zeszłym roku zasłabł w szkole - skończyło się szpitalem.
Nie wiedziałam że ta Royalty rośnie tak wysoko. Ale przecież można ją przycinać, kształtować? Jak ja jeszcze mało wiem o jabłoniach. Dla mnie to ma być drzewo wyłącznie ozdobne.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Franci, skrzynie wykonane są z deski 4,5cm - dość grube... Zależy co będziesz chciała w swoich trzymać, jeśli jednoroczne, to nie ma potrzeby stosowania takiej grubości - wystarczą nieco cieńsze deski. Pomysł bardzo fajny, co prawda nie kojarzę o które murki chodzi (fotka?), ale widzę to wykończenie oczyma wyobraźni :)
Majeczko, byłam na zewnątrz na obchodzie i mało mi głowy nie urwało... Ty musisz mieć niezłe wrazenia na 8-ym pietrze - huśta budynkiem?
My z Julką i Ewką w ogóle nie lubimy gadać :D Ty to rozumiesz :D
Julka, sprawdzę chyba zaraz terminy ważności oprysków, bo cienko widzę, żebym zdążyła z miedzianem, podobnie jak Ewa i Franci... U mnie niby też 12st, ale co z tego... Brałaś już tabletkę czy prądy?
Ewa, a rzuć w cholerę te fajki... M. pali?
Magda, miedzian to profilatyka którą stosuje się przeciwgrzybicznie wczesną wiosną, w fazie gdy rośliny są w pąkach... Można pryskać wszystko.
Aga, dokładnie tak jest :)
April, dzięki - dziecię lepiej, pewnie jutro pójdzie do szkoły... Myślę, że złożyło się na to zasłabnięcie kilka przyczyn, oby niegroźnych.
Poza tym, to trochę taki wiek... Co stwierdzili u Twojego syna?
Royalty jak najbardziej można ciąć i formować w kulę... To typowo ozdobne drzewo, ale dość dorodne :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No to muszę zakupić i bedę pryskać jak się trochę uspokoi
x-ag-a
---

Post »

Nie jestem pewna czy zdążymy przy tej pogodzie wykonać oprysk miedzianem...

U mnie teraz wieje jak wiało, a do tego pada deszcz, pardon - zacina a nie pada... Dziwne, ale przy tym wszystkim niebo się przejaśnia... Nie cierpię takiej aury :twisted:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu cieszę się, że Twoje róże przetrwały.
W sobotę sprawdzę swoje, szczególnie te sadzone jesienią.
W ubiegłym tygodniu M opryskał miedzianem wszystkie drzewa owocowe, była piękna pogoda, a róże nie przycięte, to chyba nie było sensu.
Po przycięciu opryskam topsinem.
Deszcz bardzo by się przydał, a tu zamiast porządnie popadać, to tylko takie drażnienie na przemian ze słońcem.
Dużo zdrowia Córci życzę, z dziećmi to zawsze najgorszy strach, jak coś nie dobrego się dzieje.
Miłego weekendu Ci życzę i przystopuj trochę z pracami. ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie pokropilo jakby chcialo a nie moglo :roll: Ja wiem, ze u mnie tak ogolnie, to malo opadow jest ale teraz to chyba od pazdziernika nie padalo tak naprawde mocno.
Uskutecznilam zakupy spozywcze, kupilam sobie chalke z kruszonka i sobie z kakao zapodam - mniam :wink: W Auchan zaczeli cebule przeceniac, nie wszystkie jeszcze ale czesc dali, mieczykow, jakis mieszanek cebulowych, liatrie, irysy i takie tam.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus, u mnie były straszne szarugi,więc wyskoczyłam i rozrzuciłam nawóz na trawę,a teraz wyszło słońce jak balija i nie wiem czy to dobrze.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aga, budynkiem nie huśta, ale wiatr potrafi uderzyć w szyby z ogromną siłą, wtedy one aż jęczą. ;:108 Zdarza się, że słychać jak gdzieś na innych logiach siła wiatru przesuwa różne przedmioty. Nigdy nie wiesz czy to coś nie zostanie poderwane i czy przypadkiem nie wyląduje na twoich oknach. :roll:
x-ag-a
---

Post »

Dziewczęta, dzięki za odwiedziny i wszystkie wpisy... dzisiaj wiatr, słońce, deszcz i grad - co chwila zmiana, już mnie coś trafia... U Was chyba też zmienne nastroje, mam nadzieję, że wytrzymamy jeszcze trochę i przyjdzie piękna wiosenna pogoda z prawdziwym słońcem i ciepłem...
Róże od Ewy dzisiaj dostałam, moczą się ;:167 Są to Chloe R., Isabelle R., Amelia R. i Flammentanz, a w bonusie Coral Palace - Ewuniu, bardzo dziękuję! Znowu będzie trochę pracy, ale kosmetycznej, bo dołki już wykopane ;-)

EDIT: W sobotę jedziemy z M. do Kordusa po miłorząb, wiąz Camperdownii i brzozę Lacinatę lub Youngii i pewnie jeszcze coś!
Ależ jestem przeszczęśliwa, znowu będę Was zanudzać :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, zapowiadają się ciekawe zakupy :D My też planujemy dosadzenie w tym roku kilkunastu brzóz- mam je nawet gdzieś spisane. Najbardziej podobają mi się te o śnieżnobiałej korze.
Dzisiejsza pogoda mnie również dała się we znaki :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale bedziesz miala przyjemnosci zakupowe :heja Ja mam podly nastroj i najchetniej komus bym przylozyla ale na razie nikogo pod reka :twisted: Musze wyslac do M. sms-a zeby uwazal, bo gryze dzisiaj :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Agus nie zanudzasz juz jestem ciekawa zakupow :-P
x-ag-a
---

Post »

Aga, to fajnie, bo czasami naprawdę myślę że za dużo tu Wam ględzę ;:173
Jula, ja w zasadzie też dzisiaj fukam, ale dzień ma swoje dobre strony - staram się, by przeważały ;-)
Uważaj, bo M. jeszcze wykorzysta jakoś fakt, że gryziesz :D
Zakupami tak czy inaczej się pochwalę :) Jutro już piątek, córka czuje się lepiej, przed nami zakupy, a chałupka odszczurzona - żyć nie umierać :)
Moniko, dzisiejsza pogoda każdemu dała się we znaki - u mnie też padał grad... Taka zmienna aura nie wpływa korzystnie na samopoczucie, oj nie... Obawiam się przymrozków na weekend :?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jeden dzień i aż 2 strony do czytania, ależ jesteśmy małomówne. ;:oj
Oprócz sensacji pogodowych same bardzo dobre wieści i oby tak zawsze było. ;:215
Zakupy będą wspaniałe i musisz nas 'zanudzić' nimi oczywiście. Róże też śliczne, też do mnie dziś dotarły róże od Ewuni i śliczne sadzonki. ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”