4 tygodnie

5 tygodni

6 tygodni

7 tygodni

ida74 pisze:Kasencja podlej je najpierw .Pomidory to walczące bestie ,nawet jak oklapną to powinny się podnieść -też tak kiedyś miałam.
Papryka jest delikatniejsza .Pokaż zdjęcia ,jeżeli sadzonki nie zczerniały(o tym dowiemy się jutro )to powinno być dobrze.
Trochę oczywiście odchorują,ale co tam -ważne żeby rosły !Tylko ich od razu na gorąc jakiś nie dawaj bo padną na bank .
Hartuj je pomału .Jeżeli zbraknie Ci nasion wal do mnie !
Kasencja pisze:ida74 pisze:Kasencja podlej je najpierw .Pomidory to walczące bestie ,nawet jak oklapną to powinny się podnieść -też tak kiedyś miałam.
Papryka jest delikatniejsza .Pokaż zdjęcia ,jeżeli sadzonki nie zczerniały(o tym dowiemy się jutro )to powinno być dobrze.
Trochę oczywiście odchorują,ale co tam -ważne żeby rosły !Tylko ich od razu na gorąc jakiś nie dawaj bo padną na bank .
Hartuj je pomału .Jeżeli zbraknie Ci nasion wal do mnie !
Iduś podlałam je od razu. W gorące miejsce nie przeniosłam. Zostawiłam je tam gdzie były, tylko zamknęłam drzwii podkręciłam grzejnik. Miały dzisiaj 12 stopni. Ku mojemu zdziwieniu papryka stanęła na baczność, a pomidory różnie. Większość odżyła
, nieliczne mają trochę zajechane liście
. Jestem dobrej myśli. Zrobiłam kilka fotek, oczywiście tych zajechanych
:
![]()
![]()
![]()
Zgodnie z obietnicą.meandrzejew pisze:Wrzucaj, jestem ciekawa wszelkich pomysłów.
I dobrze zrobił. Nie ma co teraz hartować.GRANIA pisze:Kasiu,ja to dzięki Tobie uratowałam dzis swoje pomidorki.Pobiegłam na balkon a tam mimo słoneczka ochłodziło się i wiał mroźny wiatr.Jedyna oberżynka Violetka już oklapła i w jednym pomidorku listek zrobił się taki szmaciany.Trzeba uważać z tą marcową pogodą.Pogoniłam M. i przyniósł z piwnicy mini -foliak.
Darbo..darbo pisze:Powiedzcie mi proszę. Dlaczego moje pomidorki mają fioletowe nóżki i liścienie pod spodem. Najniższą temperaturę mają w nocy 16 stopni od strony szyby. W dzień pochmurny natomiast ok.20-22. Czyżby to było za mało?