Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

Jolu choć uprawą datur się nie zaraziłam jak na dzień dzisiejszy to Twoje widać że zadbane i dorodne ;:224
U mnie też pogoda ciapata,właśnie lunęło i jakby gradzik też sypnął :roll: a moje maleństwo nad morzem i nawet nie ma ochoty nóżek zmoczyć bo ziąb!
Jak widzisz czasu mam tak mało że po nocach tu buszuję by nawiązać z Tobą kontakt :oops: wiem,wiem dzwoniłaś ale domowego nie odbieram bo ciągle dzwonią i namawiają na promocje telewizyjne ;:oj
Jolu ja się muszę koniecznie pięknie uśmiechać do Ciebie o te siane jeżówki-mix :D
No i koleżanko powiedz mi jak z trawą - koszeniem dajecie radę bo ja nie mogę się wbić między pogodę!
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu wysokie i okazałe lilie. ;:138
Jeżówki pomarańczowe przecudnej urody, jeszcze takich nie widziałam.
Pogoda się ustabilizowała, piękne słońce od rana.
Miłego weekendu Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Szykuję się do wyjazdu do Zytki ale ponieważ deszcz trochę pokrzyżował mi plany i muszę zrezygnować z koszenia trawnika to siadłam przy komputerze.

AGNESS-Aga jedna z tych lili trąbkowa w pomarańczowym kolorze to African Queen na zdjęciu to taki pojedynczy kwiat i na tm znajomość odmian się u mnie kończy jak chcesz to podzielę się z Tobą cebulkami tych które Ci się podobają.Jeżówki u mnie dosyć dobrze przetrwały zimę ,wypadły tylko dwie. Mam sporo siewek z nasion zebranych z ubiegłego roku i chętnie Cię wspomogę ale myślę że trzeba poczekać żeby zakwitły bo nie wiem jakie kolory.

IWONA1311- Iwonko i mnie jeżówki w tym roku zachwycają, kępy się porobiły dosyć spore i okryte całą masą kwiatów.Nasionka chętnie pozbieram a może wolisz sadzonki mam trochę z ubiegłorocznych nasion.

nirali-Kasiu datury teraz trochę ruszyły bo zrobiło się cieplej a one ciepłolubne. Twoje "maleństwo" rzeczywiście źle trafiło z pogodą ale mój młodszy był w ubiegłym tygodniu na Helu i wrócił bardzo zadowolony i opalony.Jeżówki masz jak w banku tylko niech pokażą swoje kolorki bo z nasionek zrobiłam mix i teraz trzeba czekać.Trawka rośnie podobnie jak u Ciebie do tej pory jakoś się udawało z koszeniem a dzisiaj będzie nie wykoszona bo miałam kosić przed południem ale deszcz a po południu mnie nie będzie a chłopcy mają inne zajęcia ale jeszcze nie urosła po kolana to się da wytrzymać chociaż ja nie lubię takiej nie wykoszonej,

Tajka- Tajeczko jeżówki i mnie w tym roku zachwycają i kolorami i wielkością i różnorodnością kwiatów.Pogoda znowu w kratkę ale mam nadzieję na polepszenie.Weekend będzie bardzo miły bo za chwilę wyjeżdżam do Zyty i jutro spotkam się z innymi forumkami.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę zdjęć z ogrodu.

Nowe nasadzenia.

Obrazek

I inne takie

Obrazek

ObrazekObrazekObrazek

I zachwycające jeżówki

ObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

jola1 pisze: AGNESS-Aga jedna z tych lili trąbkowa w pomarańczowym kolorze to African Queen na zdjęciu to taki pojedynczy kwiat i na tm znajomość odmian się u mnie kończy jak chcesz to podzielę się z Tobą cebulkami tych które Ci się podobają.Jeżówki u mnie dosyć dobrze przetrwały zimę ,wypadły tylko dwie. Mam sporo siewek z nasion zebranych z ubiegłego roku i chętnie Cię wspomogę ale myślę że trzeba poczekać żeby zakwitły bo nie wiem jakie kolory.
Joluś z cebulek lilii nie będę Cię ograbiała, bo wiadomo każda cebulka to jedna piękna dorodna lilia, poszukam może uda mi się kupić, ważne , że mam nazwę :D Afrykańska królowa jest przepiękna, ta druga również :D
Ale sieweczkami jeżówek bardzo chętnie się zaopiekuję, jakie kolory wszystko mi jedno, bo nie mam żadnych, jedynie te najpopularniejsze różowe... A takie własnoręcznie wysiane mogą być dużo silniejsze, niż te, które się trafiają w sklepach z in vitro... może uda się im u mnie przezimować . Z góry bardzo dziękuję ;:196
Pysznogłówki prześliczne, wspaniałe kolorki ;:138
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu jeżówki śliczne ale i pysznogłówki ładnie Ci kwitną, masz już ładne kępki więc tworzą ładny kolorowy akcent w ogrodzie. Jeżli masz dużo tych siewek to chętnie się nimi zaopiekuję, ja niedawno wysiałam taką zwykłą różową ( bo zapomniałam że kupiłam nasiona) i cały czas czekam na kwiaty Doubledecker ciekawe czy nie okaże się zwykła?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

może podpiszesz nowe nasadzenie? poproszę, bo nas zżera ciekawość co to za nowości. Kupiłam dwie białe ostróżki i żadna nie jest biała, za to białe są jeżówki kupione jako różowe :wink: przypomniało mi się..zebrałaś nasiona z orlika o dużych kwiatach?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

AGNESS-Aga ja nie jestem fanatyczką lilii i jedną cebulkę mogę Ci wykopać bez problemu.Jeżówki oczywiście dostaniesz może nawet osobiście dostarczę jak Zbyszek będzie jechał w tamte strony. Pysznogłówki dostałam od Elsi i nawet nie mają mączniaka ale nie rosną w ogrodzie tylko na rozsadniku.

Obrazek

IWONA1311-Iwonko oczywiście chętnie podzielę się sadzonkami jeżówek ale co z nich wyrośnie to nie wiem.Teraz w ogrodzie już mało kolorów przynajmniej u mnie bo dalii nie sadzę tylko takie jednoroczne, mieczyki posadziłam w warzywniku i jedynie ta rabata z jeżówkami i floksami daje kolorki.

Obrazek

lawenda-Ulka nowości przedstawione są na wcześniejszych stronach. Bilans w kolorach wyszedł Ci w sumie na zero :;230 . Wczoraj miałam wyciąć właśnie kwiatostany , jeszcze nie dojrzały, ale pomyślałam że napiszę do Ciebie czy chcesz nasionka tego orlika a tu już odpowiedź. Nasionka zbiorę.

Te zdjęcia powyżej to dla tych co myślą ze u mnie jest plaski teren.

A to jeszcze kwitnące liliowce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu zdjęcia fajne moim zdaniem teraz już dobrze widać te różnice w terenie, ale kto wychodził na dach? I jeśli mogę to wolę właśnie sadzoneczki jeżówek nieważne jakie będą kolory może coś ciekawego się trafi.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, piękne masz te swoje tuje. Jak gęsto je sadziłaś i jaka to odmiana? Zdjęcia poglądowe ogrodu, to jest to co lubie najbardziej oglądać :tan
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu w takim razie bardzo się cieszę ;:196 Strasznie mi będzie miło, jak uda sie Wam do mnie wskoczyć, czekam z niecierpliwością ;:oj
Ogólny widok ogrody zachwycający, przepiękne dorodne iglaki i niesamowita różnorodność odmian ;:138
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, główkę kwiatostanu czosnku białego zapakowałam w cienką skarpetkę, aby nie przegapić wysypywania nasion ;:oj .
Mam prośbę, możesz zebrać nasiona ze swoich odmianowych jeżówek??? I podpisać je? :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONA1311- Iwonko zdjęcie zrobione przez okno w łazience.

Sosenki4-Marzenko te thuje to Szmaragdy sadzone co 80cm.

AGNESS- Aga dam znać jak będziemy się wybierać.No trochę już nasadziliśmy tych roślinek.

elsi- Elu sposób na czosnek super ja w ubiegłym roku tak zabezpieczyłam szyszkę na koreance.
Nasionka oczywiście zbiorę i podpiszę już nie zrobię tego błędu co w ubiegłym roku że wszystko wsypałam do jednej torebki.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, dzięki za podpowiedź. No to sadzę swoje zagęsto, bo brabanty ogromne potrafią rosnąć. Zerknij co ja mam dosadzic na tym swoim piaszczystym polu
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Jolu!
Przepiękne widoczki prawie jak z lotu ptaka.Jest to bardzo ciekawa prezentacja Waszych włości.Można uchwycić nawet drobne szczegóły w ogrodzie.Wszystko dopieszczone,jednym słowem bajeczny ogród.
Pozdrowienia Zosia i Edward ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”