Anitko wczoraj nocka trochę polało, rano ziemia była mokra więc posadziłam selery i pory. A teraz sucho, upał okropny.
No to wieczorkiem znowu czeka mnie koneweczka i bieganko wśród rabatek
Nie tylko iryski pięknie rosną, skalniaczki, trawki ok jedynie po zimie straciłam takie malutkie coś podobnego do fiołeczków, rozrastało się bardzo.
Krysiu też mnie to zaskoczyło, jesienią je dzieliłam i przesadzałam, rosły ładnie, a po zimie wszystko suche. Właśnie to były ruidbekie błysktliwe też je lubię. Gdybyś miała nadwyżkę z chęcią przyjmę, prosiłam też o nie Anię.
Budleje nadal cisza, chyba pójdą do ogniska. Dziś byłam w ogrodniczym oglądałam co na te miejsca posadzić, ale nic szczególnego nie zobaczyłam.
Ewo nie wyobrażam sobie ogrodu bez tulipanów, sadż. Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to ja sadzę do dużych donic ( z koszyków zrezygnowałam) donice są trwardsze i lepiej chronią cebule przed gryzoniami, chociaż na starej działce te paskudy i z donicami radziły sobie świetnie.
Ja mam iryski o trzech różnych wysokościach, są piękne szkoda tylko, ze kwaity tak krótko kwitną.