Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II
Ależ przystojniak z Twojego Józefa 

- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No nie szalejesz skrętnikowo
gratuluję takiej kolekcji
a jak Twoje fiołeczki ?

Cudne kwitnienia, skrętniki niesamowite, fiołków coraz więcej i hoje. 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Niunia1981- rzeczywiście fotogeniczny jest... Kwiaty ma duże, jak moja ręka... Tyle, że ja drobnej budowy jestem hihi...
jola1313- Odłóż kasę na kilka listków. Ukorzeń z nich po kilka sadzonek i się Wymieniaj. Taniej wyjdzie i ciekawe odmiany tym sposobem można zdobyć
Gardeniaa-to dopiero moje początki ze skrętnikami. Chyba zrobię tak, że do każdej doroslej sztuki, w tym roku dosadzę po młodej sadzonce. Ze względu na brak miejsca.
Oj tak.. Tango wielu Osobom się podoba
Tesia39- o...super. Mam nadzieję, że się Pochwalisz tym, pierwszym listkiem skrętnika
Kociara- dziękuję, Krysiu. Trzykrotki stoją na razie na parapecie południowym - gdy będą upały, to trafią na półeczkę w moim pokoju.
Zeberko4- skrętniki potrafią kusić, prawda
Fiskomp- jestem ciekawa efektów. Pochwal się posadzonymi roślinkami.
Martucham1- dziękuję w imieniu skrętników.
Aga111- piękny Ci - on. Kolejne kwitnienia przed nami.
Trzynastka/Celinko- skrętniki to moja miłość od pierwszego wejrzenia. Fiołki - różnie. Musiałam część rozdać lub odsprzedać ( brak miejsca), ale ich miejsce zajęły kolejne odmiany - przede wszystkim pstrokate, liściach - typu girl i o ciekawych kwiatach.
Wwwiolu- te trzy choroby (hojoba, fiołkomania i skrętnikoza) potrafią nieźle człowieka wciągnąć
Dziś fiołkowo... Bordowo - "Ness antique red" zaczyna pokazywać pierwsze kwiaty:

Red Lantern

Scandal

I...różowo... nie przepadam za tym kolorem. Ale liście tego fiołka mnie zauroczyły... Ma's melody girl

jola1313- Odłóż kasę na kilka listków. Ukorzeń z nich po kilka sadzonek i się Wymieniaj. Taniej wyjdzie i ciekawe odmiany tym sposobem można zdobyć

Gardeniaa-to dopiero moje początki ze skrętnikami. Chyba zrobię tak, że do każdej doroslej sztuki, w tym roku dosadzę po młodej sadzonce. Ze względu na brak miejsca.
Oj tak.. Tango wielu Osobom się podoba

Tesia39- o...super. Mam nadzieję, że się Pochwalisz tym, pierwszym listkiem skrętnika

Kociara- dziękuję, Krysiu. Trzykrotki stoją na razie na parapecie południowym - gdy będą upały, to trafią na półeczkę w moim pokoju.
Zeberko4- skrętniki potrafią kusić, prawda

Fiskomp- jestem ciekawa efektów. Pochwal się posadzonymi roślinkami.
Martucham1- dziękuję w imieniu skrętników.
Aga111- piękny Ci - on. Kolejne kwitnienia przed nami.
Trzynastka/Celinko- skrętniki to moja miłość od pierwszego wejrzenia. Fiołki - różnie. Musiałam część rozdać lub odsprzedać ( brak miejsca), ale ich miejsce zajęły kolejne odmiany - przede wszystkim pstrokate, liściach - typu girl i o ciekawych kwiatach.
Wwwiolu- te trzy choroby (hojoba, fiołkomania i skrętnikoza) potrafią nieźle człowieka wciągnąć

Dziś fiołkowo... Bordowo - "Ness antique red" zaczyna pokazywać pierwsze kwiaty:

Red Lantern

Scandal

I...różowo... nie przepadam za tym kolorem. Ale liście tego fiołka mnie zauroczyły... Ma's melody girl

-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fiołki piękne ale "Józef" najpiękniejszy. Justynko, jak listki skrętnikowe (te co ukorzeniam) są stojące i jędrne to dobrze się zapowiada? 

- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
Wpadam z rewizytą
Pięknie fiołki skrętniki i inne nie wiadomo co bardziej podziwiać

Pięknie fiołki skrętniki i inne nie wiadomo co bardziej podziwiać

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Fiołeczki śliczne masz
justus27 listek skrętnika na razie w wodzie stoi, jutro zrobię mu zdjęcia w całości i po podziale na sadzonki, z tego co u sąsiadki widziałam to chyba będzie Matthew

justus27 listek skrętnika na razie w wodzie stoi, jutro zrobię mu zdjęcia w całości i po podziale na sadzonki, z tego co u sąsiadki widziałam to chyba będzie Matthew

Przeurocze kwiatuszki, jeszcze zdjęcia w słonku:).
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Te listki typu girl też mi się podobają

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzień dobry Justynko. Moje skrętniczki mają pączusie i niedługo zaczną kwitnąć. Będę się wtedy musiała do ciebie zwrócić o podanie ich imion, bo jak widzę jesteś z tymi panami na ty

-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Jestem pod wrażeniem Twojej kolekcji kwiatuszków, masz wszystkiego po trochu: storczykowe, skrętniki, fiołaski, hoje a że uwielbiam te roślinki to będę zaglądać do Ciebie częściej.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Misiaczka- Józef nadal kwitnie na parapecie działkowym. Ślicznie wygląda nawet z zewnątrz go widać... jeśli liście jędrne, to znak, że już są korzonki, teraz czekać pozostaje na sadzonki
Ja, dziś...część maleństw skrętnikowych wyciągnęłam z pojemnika, bo już się puszczają młode listeczki. W tym tygodniu będę ukorzeniać kolejną turę listków.
Nusia- dziękuję. Wszystkie kwiaty są piękne...wystarczy umiejętnie pokazać je na zdjęciu ;)
Tesia39- o...ciekawe, czy listek już pokrojony i wsadzony
Mathew jest śliczny i delikatne. Błękit i kreseczki na płatkach wpółgrają ze sobą. Bardzo łatwo się ukorzenia. Powodzenia.
Filigranowa27- dziękuję w imieniu kwiatów. Zdjęcia w słońcu wychodzą piękniej...
Jola1313- też je uwielbiam ;) Niedawno kupiłam dwa listeczki "girl" u Wwwioli - będą mieć niebieskie i granatowe kwiatuszki.
Wanda7-o super ;) Niektóre kundelki nie mają imion..ale też są cudowne.
Oksi-Masz rację, te listki zdobią roślinkę nawet wtedy, gdy nie kwitnie
Anetta- cieszę się, że podobają się moje kwiaty. Lubię różnorodność roślin, a że każda z nich kwitnie o innej porze roku. Zawsze można mieć kwitnące kwiaty w domu - bez potrzeby odwiedzania kwiaciarni.
Rośliny mają się świetnie.. rosną i kwitną. Nawet maleństwa, jakby przyspieszyły we wzroście. Oto przykład... mnogość sadzonek fiołka "The Martian" - znowu będę mieć nadwyżki fiołków hihi..:

Kupiłam ( a część -dostałam) od Arlety, świetne doniczki 5,5cm - dla roślinek. Pasują w sam raz dla miniaturowych fiołków. Na zdjęciu, przesadzone kilka dni temu "starszaki", od lewej: "Rob's cotton ball", biała miniaturka od Heliofitki i "Irish flirt":

Odmłodzone fittonie, od lewej: czerwona - od Fiskompa i moja - srebrna:

Ukorzeniam hoje w perlicie, od lewej: h.incurvula od Agi111 i moja - h. lacunosa ( ma być w sierpniu prezentem, mam nadzieję, że się przyjmie):

Kwitnąco... "Ness antique red" i "Red lantern":

Na forum mnie trochę mniej..bo większość wolnego czasu - spędzam na działce... Ale gdy ma się takie widoki - nie warto siedzieć przed komputerem. Dwa zdjęcia z mojego ogrodu... cudnie pachnąca piżmem biała azalia japońska (nie znam nazwy odmiany):

Pokuszę Was owocami...jeśli będzie ciepło, to za około tydzień, powinny się zacząć u mnie zbiory pierwszych czereśni

Ja, dziś...część maleństw skrętnikowych wyciągnęłam z pojemnika, bo już się puszczają młode listeczki. W tym tygodniu będę ukorzeniać kolejną turę listków.
Nusia- dziękuję. Wszystkie kwiaty są piękne...wystarczy umiejętnie pokazać je na zdjęciu ;)
Tesia39- o...ciekawe, czy listek już pokrojony i wsadzony

Filigranowa27- dziękuję w imieniu kwiatów. Zdjęcia w słońcu wychodzą piękniej...
Jola1313- też je uwielbiam ;) Niedawno kupiłam dwa listeczki "girl" u Wwwioli - będą mieć niebieskie i granatowe kwiatuszki.
Wanda7-o super ;) Niektóre kundelki nie mają imion..ale też są cudowne.
Oksi-Masz rację, te listki zdobią roślinkę nawet wtedy, gdy nie kwitnie

Anetta- cieszę się, że podobają się moje kwiaty. Lubię różnorodność roślin, a że każda z nich kwitnie o innej porze roku. Zawsze można mieć kwitnące kwiaty w domu - bez potrzeby odwiedzania kwiaciarni.
Rośliny mają się świetnie.. rosną i kwitną. Nawet maleństwa, jakby przyspieszyły we wzroście. Oto przykład... mnogość sadzonek fiołka "The Martian" - znowu będę mieć nadwyżki fiołków hihi..:

Kupiłam ( a część -dostałam) od Arlety, świetne doniczki 5,5cm - dla roślinek. Pasują w sam raz dla miniaturowych fiołków. Na zdjęciu, przesadzone kilka dni temu "starszaki", od lewej: "Rob's cotton ball", biała miniaturka od Heliofitki i "Irish flirt":

Odmłodzone fittonie, od lewej: czerwona - od Fiskompa i moja - srebrna:

Ukorzeniam hoje w perlicie, od lewej: h.incurvula od Agi111 i moja - h. lacunosa ( ma być w sierpniu prezentem, mam nadzieję, że się przyjmie):

Kwitnąco... "Ness antique red" i "Red lantern":

Na forum mnie trochę mniej..bo większość wolnego czasu - spędzam na działce... Ale gdy ma się takie widoki - nie warto siedzieć przed komputerem. Dwa zdjęcia z mojego ogrodu... cudnie pachnąca piżmem biała azalia japońska (nie znam nazwy odmiany):

Pokuszę Was owocami...jeśli będzie ciepło, to za około tydzień, powinny się zacząć u mnie zbiory pierwszych czereśni

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko piękne widoczki ,fiołek cudnie kwitnie
No i trzymam kciuki,żeby hojki szybko się ukorzeniły 

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24