Agness mam kilka takich kęp i trzeba przyznać, że dają po oczach

Jeśli nie masz białych irysów, to w zasadzie już masz
Elu okolica okolicą, ale więcej zależy od stanowiska i odmiany. U Ciebie pewnie lada dzień też wszystko zacznie kwitnąć. Ja wciąż się przymierzam by cyknąć fotkę rabatom pod elbląskim ratuszem. Mnóstwo rh tam teraz kwitnie. Jest co podziwiać. Wcześniej kwitło kilka odmian magnolii.
Dziękuję
Piotrze za odwiedziny i uznanie
Halinko w większości przypadków B. ma tych samych dostawców co inne sklepy - tylko ceny bardziej przyjazne. Jedynie te kapersy to "kicha" choć bardzo tania

Z tymi kompozycjami to sama wiesz jak jest. Czasem coś się uda, a czasem nie.
Jacku p.japoński zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Nie jest tak duży jak piszą, ale większy niż gdy go kupowałam rok temu. Okazało się, że p.Beesa od
Sylwany-dalekiport też mi przezimował i zakwitł. Deszczu tak dawno u mnie nie było, że miejscami mam pustynię. Świeżo posadzone rośliny staram się regularnie podlewać. Choć z wodą mam tradycyjnie przy upałach problem

O zawilce nie musisz się martwić. One tak już mają, że część nadziemna zanika latem. Będzie dobrze

Z tego co pamiętam to ten pierwiosnek chyba też zanika...
Monia to ja dziękuję! Ten liliowiec to jakaś stara odmiana. Kwiaty nie są tak duże i piękne jak u nowych, ale jest ich mnóstwo i w tym ich siła i urok. I co z tym Toucanem? Pachnie? Ciekawa jestem.
Grażynko ja mam 2 lub nawet 3 odmiany wczesnych, żółtych liliowców. Wszystkie jak dotąd są nn, ale cieszą oczy.
Sucho, bardzo sucho, prawie pustynia wręcz. Dziś troszkę poszczuło, postraszyło, a raptem ze 3 minuty padało.
Musze się pochwalić jednak, że mimo zmasowanego ataku szkodników i kotów na moje róże mam już jedną kwitnącą. To zeszłoroczna miniatura - tradycyjnie nn
Zaskoczyła mnie kalmia kwiatami, bo po zimie miała wszystkie pąki uschnięte. Wypuściła nowe i zaczyna kwitnąć
Z liliowców kwitną żółte, rdzawy ma pąki, a reszta milczy jak zaklęta.

- na tym zdjęciu widać różnice w pokroju między odmianami wczesnych liliowców
Na skalniaku: