Czekając na wiosnę..... w ogrodzie Doroty - cz.5
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czekając na wiosnę..... w ogrodzie Doroty - cz.5
Mnie się podobają wszystkie
Niestety, ciągle kupuję po jednej cebuli, bo tyle ładnych można posadzić
Kiedy zakwitają,wszystkie są piękne.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

ten zielony to Dorotko co za roslinka....znasz odmianę, fajnie ma ułozone gałazki
- igielka78

- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko to ty twarda jesteś, skoro nie dajesz się już liliowcom ruszać. Co prawda, ja też już sobie obiecałam, że dam sobie na wstrzymanie i będę robić tylko głęboko przemyślane zakupy, ale nie wiem czy dam radę. Ale pochwalę się, ze na razie nie skusiłam się na nic z oferty pana marka p z All, a strasznie mnie kusiło. 
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Dorotko, cieszę sie
Ta roslinka to Chamaecyparis obtusa 'Aurea' - cyprysik tępołuskowy, bardzo powoli rośnie
Ewuniu, ja dopiero w zeszłym roku zaczęłam kupowac po kilka jednakowych cebul i wiem, że warto
Od razu widac różnicę.
Igiełko, liliowce jakoś mnie strasznie nie pociągają a przynajmniej nie tak jak inne. Z czegoś muszę rezygnowac, bo miejsca w ogrodzie coraz mniej.
Ja u p.Marka skusiłam się głównie na floksy i bodziszki, no i kilka innych roslinek
Dwie różyczki na literkę G
Gartentraume - sadzona jesienią 2010r. pieknie rosła, nie chorowała. Przepiękny porcelanowy róż. Krzew kształtny, bez wybijających pędów. kwitła bukietami. Wspaniaje pachnia. Jedynym minusem jest dośc szybkie opadanie płatków. Niestety rosnie wsłonecznym miejscu i to jej chyba nie pomaga dlużej trzymać kwiat.
Ogólnie polecam

Graceful Palace - maleńka, kupiona latem w donicy, pieknie kwitła masą białych, dość dużych w stosunku do wielkości krzewu kwiatów. Nie chorowała. Ogólnie bardzo ładna róża na przód rabaty. Zobaczymy co będzie w przyszłym roku.

Ta roslinka to Chamaecyparis obtusa 'Aurea' - cyprysik tępołuskowy, bardzo powoli rośnie
Ewuniu, ja dopiero w zeszłym roku zaczęłam kupowac po kilka jednakowych cebul i wiem, że warto
Igiełko, liliowce jakoś mnie strasznie nie pociągają a przynajmniej nie tak jak inne. Z czegoś muszę rezygnowac, bo miejsca w ogrodzie coraz mniej.
Ja u p.Marka skusiłam się głównie na floksy i bodziszki, no i kilka innych roslinek
Dwie różyczki na literkę G
Gartentraume - sadzona jesienią 2010r. pieknie rosła, nie chorowała. Przepiękny porcelanowy róż. Krzew kształtny, bez wybijających pędów. kwitła bukietami. Wspaniaje pachnia. Jedynym minusem jest dośc szybkie opadanie płatków. Niestety rosnie wsłonecznym miejscu i to jej chyba nie pomaga dlużej trzymać kwiat.
Ogólnie polecam

Graceful Palace - maleńka, kupiona latem w donicy, pieknie kwitła masą białych, dość dużych w stosunku do wielkości krzewu kwiatów. Nie chorowała. Ogólnie bardzo ładna róża na przód rabaty. Zobaczymy co będzie w przyszłym roku.

-
x-d-a
Dorotko, a ja szukam dla siebie ładnych białych róż! Graceful Palace jest śliczna :P
A jaka ona będzie duża docelowo?
A jaka ona będzie duża docelowo?
- dodad

Dalu o ile pamiętam szukałaś wielkokwiatowych a to mała rabatówka osiągająca 40-60 cm. Z resztą zobacz tutaj http://forum.rosa-net.pl/viewtopic.php?f=18&t=456 . Piekne zdjęcia Halinki - hal1959, u niej wypatrzyłam tą różyczke i bardzo się cieszę, że udało mi sie ja kupić.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam ją , rośnie mi od jesieni
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Też się pochwalę, że jesienią posadziłam Gartentraume
Mój ulubiony kolor-bladawiec 
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Dorotko, piękna urosła Ci Gatentraume. Moja trochę chorowała, ale kwiaty ma tak piękne, że jej to wybaczam. Myślę, że za rok będzie już lepiej.
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
FUKSJE!!!???Planuję trzy trójki różnej wielkości. Jedna z trawami, druga chyba z hortensjami a trzecia jeszcze nie wiem![]()
Sąsiad z tego co widzę niezłą przecinkę uczynił.... rzeź nieomal... Nic to, szmaragdy śmigną jak malowanie... Fajnie wyglądają bo nie gubią koloru. Moje bara-bara-brabanty bure, ale chciałam jednolitą ścianę... TO mam bure kikutki póki co ...
- dodad

Iza, skąd wiedziałaś
...Właśnie fuksje mi zaczynają chodzić po głowie, zwłaszcza jak się zpuściłam w sklep Adriana
Zastanawiałam sie jeszcze nad posadzeniem czegoś w skrzynkach wiszących na płocie. Jest kilka takich miejsc, które dopiero zarosną w przyszłości a teraz te drewniane sztachety trochę rażą.
Sąsiad planuje wyciąć WSZYSTKIE drzewa za naszym płotem. Chciałam słońca to będę mieć, ale stracę tło. Mam nadzieje, że te szmaragdy szybko urosną. Musze jeszcze obsadzić kawałek siatki z tamtej strony. Padnie chyba na jakieś pnącze, nie bardzo ekspansywne a wiosną i tak zamierzam kupic kilka wiklinowych mat.
Bara-brabanty.... no właśnie, szybko rosną, ale zimą.... nie wyglądają oględnie mówiąc
Moniko. Zachwycona jestem tą rózyczką. Życzyłabym sobie żeby wszystkie tak rosły.
Ewcia, fajnie, że też ja masz. Będziemy porównywać jak rosną.
Majeczko, z tym przekwitaniem nie wiem, może to jej cecha, może wina miejsca. Zobaczymy jak będzie w przyszlym roku a jak u ciebie.
Było kilka lilii, to może pociągnę temat.
Dziś różowe.
Baywatch

Bernini

Bernini + Corvara - powinnam rozsadzić bo im za ciasno razem

Zastanawiałam sie jeszcze nad posadzeniem czegoś w skrzynkach wiszących na płocie. Jest kilka takich miejsc, które dopiero zarosną w przyszłości a teraz te drewniane sztachety trochę rażą.
Sąsiad planuje wyciąć WSZYSTKIE drzewa za naszym płotem. Chciałam słońca to będę mieć, ale stracę tło. Mam nadzieje, że te szmaragdy szybko urosną. Musze jeszcze obsadzić kawałek siatki z tamtej strony. Padnie chyba na jakieś pnącze, nie bardzo ekspansywne a wiosną i tak zamierzam kupic kilka wiklinowych mat.
Bara-brabanty.... no właśnie, szybko rosną, ale zimą.... nie wyglądają oględnie mówiąc
Moniko. Zachwycona jestem tą rózyczką. Życzyłabym sobie żeby wszystkie tak rosły.
Ewcia, fajnie, że też ja masz. Będziemy porównywać jak rosną.
Majeczko, z tym przekwitaniem nie wiem, może to jej cecha, może wina miejsca. Zobaczymy jak będzie w przyszlym roku a jak u ciebie.
Było kilka lilii, to może pociągnę temat.
Dziś różowe.
Baywatch

Bernini

Bernini + Corvara - powinnam rozsadzić bo im za ciasno razem

- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Dorotko masz piękne lilie ,czym je nawozisz ze są w tak świetnej formie ?
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Barnini... masz jeszcze zdjęcia? Jakoś tak się uśmiecha... Czaruje... Z tła...
Byłam i ja u Adriana
Rety , asortyment znika jak ciepłe bułeczki...
Byłam i ja u Adriana
- dodad

Ewciu, to wszystko pierwszoroczniaki. Cebule były olbrzymie to i kwitły przepięknie
Nie nawoziłam niczym szczeglnym, ot jakiś uniwersalny przy podlewaniu.
Izulku Bernini, przez e, juz poprawiłam
Mam jeszcze kilka zdjęć ale takie sobie.
Dobre sa jeszcze te

Oczywiscie kwitła pod koniec lipca, kiedy bez przerwy lało
Ale warta posiadania
Obawiam się, że zanim ja zdecyduję się na jakieś fuksje to już ich nie będzie
Jeszcze trzy różowe lilie z mojego ogrodu
Medusa

Pirandello (chyba)

Robinia

Izulku Bernini, przez e, juz poprawiłam
Dobre sa jeszcze te

Oczywiscie kwitła pod koniec lipca, kiedy bez przerwy lało
Obawiam się, że zanim ja zdecyduję się na jakieś fuksje to już ich nie będzie
Jeszcze trzy różowe lilie z mojego ogrodu
Medusa

Pirandello (chyba)

Robinia

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też uwielbiam lilie. Bezproblemowe, wszędzie się zmieszczą. Pięknie wyglądają, a jeszcze czasem pachną. Roślina ideał