Ogródek KLEO
Re: Ogródek KLEO
Witaj!
Podziwiam piękne zakątki. Pozdrawiam.
Podziwiam piękne zakątki. Pozdrawiam.
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę,że i ty zakładasz trawniczek.
U nas trawa już rośnie ale połowa nasion w ogóle nieskiełkowała....,a trawa to mieszanka zrobiona z kilka kartonów.
Zobaczymy co z tego będzie
U nas trawa już rośnie ale połowa nasion w ogóle nieskiełkowała....,a trawa to mieszanka zrobiona z kilka kartonów.
Zobaczymy co z tego będzie

Ewo cieszę się, że podoba Ci się mój wodospad. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez wody, nawet najmniejszej. W lato daje prawdiwe ukojenie.
Monifd - witaj w moim ogrodzie i zapraszam częściej.
Zeberko - mój jeden trawnik jest już po pierwszym koszeniu i wygląda obiecująco:

Drugi dopiero zrobiony - cierpliwie czekam na to aż się zazieleni.
A to jeszcze zdjęcie wodospadu.

Specjalnie dla Simbi kolekcja moich host - niestety dziś rano padał bardzo duży grad ( wielkości piłeczek ping-pongowych) i mocno je uszkodził.

I jeszcze tulipany

To oczywiście nie tulipan tylko peonia.

Niestety pozostałe wyglądają tak:

I paprocie

I jeszcze funkie

I jeszcze aktinidia

Monifd - witaj w moim ogrodzie i zapraszam częściej.
Zeberko - mój jeden trawnik jest już po pierwszym koszeniu i wygląda obiecująco:

Drugi dopiero zrobiony - cierpliwie czekam na to aż się zazieleni.
A to jeszcze zdjęcie wodospadu.

Specjalnie dla Simbi kolekcja moich host - niestety dziś rano padał bardzo duży grad ( wielkości piłeczek ping-pongowych) i mocno je uszkodził.

I jeszcze tulipany

To oczywiście nie tulipan tylko peonia.

Niestety pozostałe wyglądają tak:

I paprocie

I jeszcze funkie

I jeszcze aktinidia

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kleo
wodospad
,Aktinida śliczna ,tulipanki też i reszta roślinek rośnie Ci ładnie.

Witaj Gosiu - bardzo się cieszę z odwiedzin i wpadam z rewizytą.
- kropka010
- 500p
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
Ależ masz kolekcję host 

... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Aniu to jeszcze nie wszystkie - niektórym jeszcze liście się nie rozwinęły i nie bardzo było co fotografować. Ładniejsze zdjęcia będą za jakieś dwa-trzy tygodnie.
Zdjęcie wodospadu świetne, tz wodospad świetny ;) Co do host, to niezłą masz kolekcję. Musiał faktycznie wielki ten grad padać, bo dziury niezłe, a liście przecież nie są aż takie delikatne. Trawniczek już wygląda gęsto, będzie piękny dywanik. U mnie na trawniku mech, grzyb i innego rodzaju twory , z roku na rok coraz większe. Pies też nie ma litości i potrafi kopać na środku.
Simbi - ja w tym roku postanowiłam mój zregenerować i za poradą Piotrka przeprowadziłam gruntowną odnowę obydwu trawników. Na jednym efekty już są, a drugi dopiero zrobiony. Na wiosnę zwapnowałam je, bo ubiegły rok był bardzo mokry i miałam mnóstwo mchu. potem wertykulacja dwa razy, areacja (pobiegałam też w butach z gwoździami), potem nawóz, dobra ziemia plus przekompostowany obornik, nowe nasiona i wałowanie. A potem tylko podlewać i czekać. Jak widać po dwóch tygodniach jest całkiem ładnie.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Trawnik masz piękny ! Mój ,przed chwilą po raz pierwszy skoszony, też wygląda nie najgorzej. Teraz idę zaaplikować mu nawóz 

Ewelino, to chyba dzięki tej pogodzie tak szybko rośnie i się zagęszcza, było bardzo ciepło, a deszczu też nie brakowało. Przy innej pogodzie pewnie minąłby jeszcze co najmniej tydzień zanim osiągnąłby taki wygląd. Mój jeszcze nawieziony przekompostowanym obornikiem - rośnie jak głupi.
Dziś zrobiłam nowe zdjęcia moich Rh - jest coraz lepiej, nawet te zdechlaczki mają zamiar kwitnąć, no i puszczają całą masę nowych liści.
url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/930 ... 8adb9.html]
[/url]

Zaczynają już kwitnąć orliki, a pierwsze lilie też zakwitną za kilka dni.

url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/930 ... 8adb9.html]

Zaczynają już kwitnąć orliki, a pierwsze lilie też zakwitną za kilka dni.

Ale ładne rodki , mój jeden też się zmiłował i w końcu pięknie zakwitł , choć jeszcze nie wszystkimi kwiatami. Jeden zrobił mi psikusa i wypuścił same nowe liście, a kwiatów nie dał pooglądać. Trzeba mi uzbroić się w cierpliwość i liczyć,że za rok może zobaczę tak ładne kwiaty jak u Ciebie. Orliki urocze !
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Kleo
masz sporo kolorków w ogrodzie,można patrzyć i marzyć

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
KLEO
Ciekawe co to będzie ten nowy nabytek?? Może ładnie zakwitnie
A ten liściasty SIMBI bardzo piękny kolor
Wodospadzik dodaje całości uroku a ten taki miły szlest spadającej wody jest cudowny
Tylko leżeć i wypoczywać chociaż w wekeend
y

Pozdrawiam Ewula