Mój kawałek ziemi w ROD
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek ziemi w ROD
śliczne kocurki 

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dziękuje w imieniu kotów 
Podobno w tym roku truskawki mają być marne, ale moje sadzone jesienią chyba o tym jeszcze nie wiedzą ;)

Podobno w tym roku truskawki mają być marne, ale moje sadzone jesienią chyba o tym jeszcze nie wiedzą ;)

-
- 500p
dobrze że mam daleko do Ciebie bo bym wpadła jeszcze na jakiś truskawkowy szaber 
ja się ciągle zastanawiam tan tą zwisającą truskawką czy nie zakupić i na balkonie sobie wychodować

ja się ciągle zastanawiam tan tą zwisającą truskawką czy nie zakupić i na balkonie sobie wychodować
Podobno
Ale na szczęście Twoje nic o tym nie słyszały i zapowiada się ładne owocowanie. Ja nie mogę się doczekać tego okresu kiedy będzie można obżerać się w najlepsze truskawkami. Swoich nie mam, więc muszę kupować 

- imer
- 1000p
- Kontakt:
Dorotko - nie mam doświadczenia, ale bo mając kawałek ziemi i będąc na działce na ogół raz w tygodniu (i to nie zawsze) wolę je wsadzić w ziemie, a nie martwić się czy ziemia w doniczkach nie przeschnie za bardzo. Ale na forum znajdziesz informacje, sam w zeszłym roku szukając informacji o tych "zwykłych" przed posadzeniem, znalazłem sporo o wiszących.
Alu - na tej działce moi Rodzice zawsze mieli truskawki i zawsze im pięknie rosły, także postanowiłem też spróbować, tym bardziej, że akurat miałem kawałek miejsca i sadzonki dostałem z zaprzyjaźnionej plantacji. W zeszłym roku też kupowaliśmy, ale ceny były dosyć wysokie, a "przerób" truskawek niezły
Alu - na tej działce moi Rodzice zawsze mieli truskawki i zawsze im pięknie rosły, także postanowiłem też spróbować, tym bardziej, że akurat miałem kawałek miejsca i sadzonki dostałem z zaprzyjaźnionej plantacji. W zeszłym roku też kupowaliśmy, ale ceny były dosyć wysokie, a "przerób" truskawek niezły

-
- 500p
ale taką truskaweczkę to bym sobie w domu na balkonie wyhodowała a nie na działce. Tam by padła szybko bo też wpadam tam tylko na weekendy i to nie wszystkie.
- imer
- 1000p
- Kontakt:
A to w takim razie zawsze można spróbować, w zeszłą sobotę widziałem u nas nawet sadzonki w doniczkach już kwitnące.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Remi - a gdzie je widziałeś i w jakiej cenie - jeśli mogę spytać?
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Marysiu, widzialem je w sobotę w tym małym sklepie ogrodniczym we Wrzeszczu na ul.Danusi (kawalek przed rynkiem). Ale po ile.. kurcze.. nie pamietam, bo na podwórzu mieli wystawione mnostwo roślinek z cenami ale kołacze mi się po głowie że 4.50 ale naprawdę nie pamiętam, bo nie interesowały mnie 

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Remi
Przyszłam się przywitać i jestem w szoku.
Zmiany, zmiany i jeszcze te świetne fotki. Brawo!

Przyszłam się przywitać i jestem w szoku.

Zmiany, zmiany i jeszcze te świetne fotki. Brawo!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Remi bardzo wiele dzieje się u Ciebie ostatnio na działce
. Bardzo mnie to cieszy
.
Kotka Kuba zupełnie podobna do mojego ok.15-to letniego Nestora. Proszę obie kicie podrapać za uszkiem od ciotki Lidki.

Kotka Kuba zupełnie podobna do mojego ok.15-to letniego Nestora. Proszę obie kicie podrapać za uszkiem od ciotki Lidki.
Remi ja kiedyś hodowałam poziomki, kupiłam chyba ze 20 krzaków i posadziłam. Po czym mój M postanowił je "podkarmić" nawozem, żeby szybko owocowały. Tak je uraczył, że popalił wszystkie. Od tamtej pory ma zakaz dotykania nawozów do roślin. A mój M posadził truskawki pnące. Podobno dorastają do 3 metrów wysokości, ale jakoś w to nie wierzę. Na razie nić ich nie różni od normalnych. Zobaczymy co z nich wyrośnie.
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Agnieszko - miło, że zajrzałaś, a jeszcze milej, że w końcu znalazłaś odrobinę czasu by pokazać swój wiosenny ogródek, zajrzałem i oniemiałem z wrażenia! Ech ja to chyba nie nadaję się do tego, nigdy nie doprowadzę swojej działki chociaż w 10% by tak wyglądała 
Lidko - dzieje się, ale powinno dziać się jeszcze więcej z mojej strony, mój brak czasu (a często także umiejętności) strasznie źle wpływa na to wszystko - jak patrze na wypielęgnowane Wasze ogrody i działki, takie spod igiełki, to aż mi się czasem płakać chce
Kleo - oj tak przypomniałaś mi o poziomkach! Rodzice na tej działce tez mieli i pięknie rosły, na jesień będę musiał się rozejrzeć. Ja swoich truskawek nie dokarmiałem jeszcze, sadziłem je pod koniec września (późno, ale dopiero wtedy dostałem sadzonki), ale ziemia pod nie była przekopana troszkę odkwaszona, a następnie już przed sadzeniem przekopana drugi raz wraz z dużą ilością ziemi z kompostownika. Także myślę, że w pierwszym sezonie specjalnie ich chyba dokarmiać nie trzeba, ale może się mylę? Może coś im podsypać delikatnie? Natomiast, z powodu groźby ususzenia, na razie pnących (tudzież "zwisających") nie prowadzę
--edit
Podpowiedzcie:
Stoi u mnie 10l wiadro gnojowicy z pokrzywy (w weekend będzie 2 tyg od wstawienia także myślę, że będzie juz dobra) i podpowiedzcie proszę, do podlewania czego można ją rozcieńczoną bezpiecznie użyć? Klemki. lilie, jakie warzywa, truskawki (bo czosnek to podobno nie). A do czego nie używać, w ostateczności można wylać na kompostownik, ale na razie trochę szkoda, pokrzyw jeszcze sporo w okolicy także nie będą się marnować

Lidko - dzieje się, ale powinno dziać się jeszcze więcej z mojej strony, mój brak czasu (a często także umiejętności) strasznie źle wpływa na to wszystko - jak patrze na wypielęgnowane Wasze ogrody i działki, takie spod igiełki, to aż mi się czasem płakać chce

Kleo - oj tak przypomniałaś mi o poziomkach! Rodzice na tej działce tez mieli i pięknie rosły, na jesień będę musiał się rozejrzeć. Ja swoich truskawek nie dokarmiałem jeszcze, sadziłem je pod koniec września (późno, ale dopiero wtedy dostałem sadzonki), ale ziemia pod nie była przekopana troszkę odkwaszona, a następnie już przed sadzeniem przekopana drugi raz wraz z dużą ilością ziemi z kompostownika. Także myślę, że w pierwszym sezonie specjalnie ich chyba dokarmiać nie trzeba, ale może się mylę? Może coś im podsypać delikatnie? Natomiast, z powodu groźby ususzenia, na razie pnących (tudzież "zwisających") nie prowadzę

--edit
Podpowiedzcie:
Stoi u mnie 10l wiadro gnojowicy z pokrzywy (w weekend będzie 2 tyg od wstawienia także myślę, że będzie juz dobra) i podpowiedzcie proszę, do podlewania czego można ją rozcieńczoną bezpiecznie użyć? Klemki. lilie, jakie warzywa, truskawki (bo czosnek to podobno nie). A do czego nie używać, w ostateczności można wylać na kompostownik, ale na razie trochę szkoda, pokrzyw jeszcze sporo w okolicy także nie będą się marnować

-
- 500p
ojej jak ja uwielbiam poziomki
smak dzieciństwa, jeśli chodzi o te wiszące truskawki to jak je znajdę w sklepie to może sobie kupię

- imer
- 1000p
- Kontakt:
Oj, ale mi smaka narobiłaś, mniam-mniam