W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Co do Venrosy to zgadzam się z Tobą Ido w całej rozciągłości, zapach przecudny i trzeba ją powąchać za każdym razem, kwiat cudny więc dodatkowo i zdobi. Kiedy moja pokaże tyle pączków i kwiatów, w tym roku miałam dwa razy po jednym ale i tak jestem nią zachwycona. :heja
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ida trzymaj się i buziaki dla małego.Śliczny ten karzełek iglaczkowy czy i ciebie wzięło? ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Lemeczko, :D przede wszytkim zdrówka dla małego pomocnika, a Tobie odpoczynku i spokoju życzę ;:196
Ogród w barwach letnio - jesiennych ładny. Dbaj o różyczki "balkonwe" ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne zdjęcia zostawiłaś, Ido... ach, te róże, ach, ten głóg...

zdrowia życzę synkowi ;:196
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Bardzo fajna kompozycja w tej podłużnej, wiklinowej osłonce :D Owoce głogu są prześliczne.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga ja też bardzo lubię wrzosy. I chociaż słabo u mnie rosną to nie mogę sobie odmówić i co roku kupuję kilkanaście sztuk. Ale w przyszłym roku będę je podlewać nawozem do kwaśnolubnych i mam nadzieję, że będą pięknie kwitły.

Justynko dziękuję. Staram się wypoczywać ale przy chorym marudządzym czterolatku to nie jest prosta sprawa. Dzisiaj zasnął po 20tej- niech śpi. Sen to zdrowie.

Tajeczko dziękuję za komplementy i życzenia. Irys mnie zaskoczył, ale bardzo miłe to z jego strony. Znalazłam też kwitnącą stokrotkę i forsycję :shock: Idzie .... wosna??? :lol:

Kocia Maju poczekaj i Twoja pokaże na co ją stać. Ja jedną mam na działce od niepamiętnych czasów a drugą posadziłam ze dwa lata temu jak tylko udało mi się zidentyfikować tą pierwszą. Oj zagmatwałam :;230 Piękny ma zapach i tak intesywny, że dosłownie ściele się po ogrodzie.

Gosiu dziękuję. Na te karzełki iglaczkowe to wzięłoby mnie gdyby nie fakt, że są mało dostępne i raczej drogawe. Ale gdy jeszcze napotkam niedrogo taką kulkę, to chętnie kupię. W zasadzie to pasują wszędzie. Zobaczymy jak ta będzie wyglądać po zimie...

Agnieszka dziękuję. Mały pewnie jeszcze kilka dni się pomęczy z katarem -niestety on szybko nie mija. Najgorsze jest to, ze on nie lubi smarkać i przez to ciągnie się choroba dłużej :cry: Ten głóg jest wyjątkowo udany. Wiosną niestety nie zrobiłam mu zdjecia gdy kwitła a wygląd miał niesamowity. Teraz trochę przykurzony - na polach wykopki a, że susza panuje to strasznie się brudzi wszystko. Przydałby sie deszcz.

Izuś dziękuję. Długo polowałam na jakąś ładną długą osłonkę. cokolwiek się w nią nie wstawi to ładnie wygląda. Jeszcze kilka takich mogłabym mieć ale niestety za mały mam balkon.

Jeszcze klika różyczek -póki kwitną to trzeba je pokazywać.
Pink Peace - pięknie pachnie ale niestety trochę choruje
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomponella
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Piękności rózie
już się nie mogę doczekać kiedy moje zakwitną..... a jeszcze nawet nie posadzone :wink:
ciężkie jest życie.... nic tylko czekać i czekać....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Tego lata to chyba mało co choruje wśród róż:roll:
I u Ciebie widzę jakieś trawki :)
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Obrazek
przepięknie u ciebie .Najbardziej przypadł mi do gustu pełny powojnik !!
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusiu mi też ciagle mało tych różanych widoczków. I też już myślę jak piękne nowe rózie mi zakwitną w przyszłym roku :roll:

Oliwko - fajkycznie dużo deszczu w jednym czasie i stąd choroby. A trawki się pojawiły - no przecież musiałam je kupić- takie piękne są :lol:

Sangiwnario dziękuję. Ten powojnik faktycznie jest przepiękny gdy kwitnie. Szkoda, ze u mnie w tym roku nie powtarza

Kwitną na przekór ....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Gdzie, dziś nie zajrzę to, jakaś "zaraza panuje" :;230, miałam cichą nadzieję, że już się nie zarażę, a coraz bardziej mnie bierze ;:223, przepiękny ten duecik a Pink Peace bombowa, ech i znowu noc nieprzespana, bo będę się pewnie "głowić", gdzie tu zrobić nową rabatę.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to już jest Ilonko, że na forum łapie się różne choroby. I to kilka razy w sezonie :;230
Mówisz, ze podobają Ci się różyczki - to jeszcze kilka wrzucę.

jedna z najstarszych róż na działce- mama mówi, ze ją z 15lat temu posadziła - nazwy nie znam a chciałbym ją znać bo jest fantastyczna. Nie choruje, często kwitnie i kwiat długo się trzyma. A przy tym jaka śliczna, o proszę....
Obrazek

okrywowa też nn - czysta biel - no dobra ma trochę piegów :lol:
Obrazek

róża "cudo"
Obrazek

Friesia- daje po oczach :lol: Z daleka ją widać
Obrazek

Kroneburg
Obrazek

jesienne sprzątanie
Obrazek

i na koniec taki piękniś - Sebastian Knaipp - niezłe z niego ciacho ;:224
Obrazek

W ten weekend z działki nici. Szykuje mi się wyjazd i goście. Trzeba będzie na tygodniu nadrobić zaległości. Donice z tulipanami uziemić i cebule lilii też posadzić już czas najwyższy- mam nadzieję, ze nie zamarzną. Najchętniej już po trochu robiłabym różom kopczyki ale to chyba za wcześnie? Muszę sprawdzić czy mój kompost się do tego będzie nadawał. Warzywa wykopać- ojej ile jeszcze roboty mamy na październik. Oby tylko pogoda dopisała.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

O! Stokrotki u ciebie kwitną :D U mnie jakoś nie powtarzają kwitnienia.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Zakupy i nasadzenia super. Ja już też dostałam róże od bogdana i posadziłam. trochę zgłupiałam,że morelowa parkowa zaczęła pokazywac wyrastające maleństwa. Też będzie ostro okopczykowana. W tym roku kilka załatwił mi majowy mróz (-6). Także była nauczka z której wyciągnęłam wnioski na przyszły rok. Oby tylko się tak nie zadziało w maju jak w tym roku.
A że mamy dziwny rok z kwitnieniem to fakt . Kwitną nam kwiaty które troretycznie nie powinny. Ale to i tak miłe.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ida :)
Ale dajesz po oczach tymi róziami.... poznałam moją kronenburg w pełnym rozkwicie :D [mam nadzieję że u mnie też się tak spisze i przetrwa zimę]
Zauważyłam że ciągle u kogoś kwitnie coś wiosennego albo letniego..... jakaś dziwna pogoda w tym roku....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”