W cieniu starego orzecha
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W cieniu starego orzecha
Co do Venrosy to zgadzam się z Tobą Ido w całej rozciągłości, zapach przecudny i trzeba ją powąchać za każdym razem, kwiat cudny więc dodatkowo i zdobi. Kiedy moja pokaże tyle pączków i kwiatów, w tym roku miałam dwa razy po jednym ale i tak jestem nią zachwycona. 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ida trzymaj się i buziaki dla małego.Śliczny ten karzełek iglaczkowy czy i ciebie wzięło? 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Lemeczko,
przede wszytkim zdrówka dla małego pomocnika, a Tobie odpoczynku i spokoju życzę
Ogród w barwach letnio - jesiennych ładny. Dbaj o różyczki "balkonwe"

Ogród w barwach letnio - jesiennych ładny. Dbaj o różyczki "balkonwe"

piękne zdjęcia zostawiłaś, Ido... ach, te róże, ach, ten głóg...
zdrowia życzę synkowi
zdrowia życzę synkowi

Bardzo fajna kompozycja w tej podłużnej, wiklinowej osłonce
Owoce głogu są prześliczne.

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga ja też bardzo lubię wrzosy. I chociaż słabo u mnie rosną to nie mogę sobie odmówić i co roku kupuję kilkanaście sztuk. Ale w przyszłym roku będę je podlewać nawozem do kwaśnolubnych i mam nadzieję, że będą pięknie kwitły.
Justynko dziękuję. Staram się wypoczywać ale przy chorym marudządzym czterolatku to nie jest prosta sprawa. Dzisiaj zasnął po 20tej- niech śpi. Sen to zdrowie.
Tajeczko dziękuję za komplementy i życzenia. Irys mnie zaskoczył, ale bardzo miłe to z jego strony. Znalazłam też kwitnącą stokrotkę i forsycję
Idzie .... wosna???
Kocia Maju poczekaj i Twoja pokaże na co ją stać. Ja jedną mam na działce od niepamiętnych czasów a drugą posadziłam ze dwa lata temu jak tylko udało mi się zidentyfikować tą pierwszą. Oj zagmatwałam
Piękny ma zapach i tak intesywny, że dosłownie ściele się po ogrodzie.
Gosiu dziękuję. Na te karzełki iglaczkowe to wzięłoby mnie gdyby nie fakt, że są mało dostępne i raczej drogawe. Ale gdy jeszcze napotkam niedrogo taką kulkę, to chętnie kupię. W zasadzie to pasują wszędzie. Zobaczymy jak ta będzie wyglądać po zimie...
Agnieszka dziękuję. Mały pewnie jeszcze kilka dni się pomęczy z katarem -niestety on szybko nie mija. Najgorsze jest to, ze on nie lubi smarkać i przez to ciągnie się choroba dłużej
Ten głóg jest wyjątkowo udany. Wiosną niestety nie zrobiłam mu zdjecia gdy kwitła a wygląd miał niesamowity. Teraz trochę przykurzony - na polach wykopki a, że susza panuje to strasznie się brudzi wszystko. Przydałby sie deszcz.
Izuś dziękuję. Długo polowałam na jakąś ładną długą osłonkę. cokolwiek się w nią nie wstawi to ładnie wygląda. Jeszcze kilka takich mogłabym mieć ale niestety za mały mam balkon.
Jeszcze klika różyczek -póki kwitną to trzeba je pokazywać.
Pink Peace - pięknie pachnie ale niestety trochę choruje

Pomponella

Justynko dziękuję. Staram się wypoczywać ale przy chorym marudządzym czterolatku to nie jest prosta sprawa. Dzisiaj zasnął po 20tej- niech śpi. Sen to zdrowie.
Tajeczko dziękuję za komplementy i życzenia. Irys mnie zaskoczył, ale bardzo miłe to z jego strony. Znalazłam też kwitnącą stokrotkę i forsycję

Kocia Maju poczekaj i Twoja pokaże na co ją stać. Ja jedną mam na działce od niepamiętnych czasów a drugą posadziłam ze dwa lata temu jak tylko udało mi się zidentyfikować tą pierwszą. Oj zagmatwałam

Gosiu dziękuję. Na te karzełki iglaczkowe to wzięłoby mnie gdyby nie fakt, że są mało dostępne i raczej drogawe. Ale gdy jeszcze napotkam niedrogo taką kulkę, to chętnie kupię. W zasadzie to pasują wszędzie. Zobaczymy jak ta będzie wyglądać po zimie...
Agnieszka dziękuję. Mały pewnie jeszcze kilka dni się pomęczy z katarem -niestety on szybko nie mija. Najgorsze jest to, ze on nie lubi smarkać i przez to ciągnie się choroba dłużej

Izuś dziękuję. Długo polowałam na jakąś ładną długą osłonkę. cokolwiek się w nią nie wstawi to ładnie wygląda. Jeszcze kilka takich mogłabym mieć ale niestety za mały mam balkon.
Jeszcze klika różyczek -póki kwitną to trzeba je pokazywać.
Pink Peace - pięknie pachnie ale niestety trochę choruje

Pomponella

Pozdrawiam Ida
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Piękności rózie
już się nie mogę doczekać kiedy moje zakwitną..... a jeszcze nawet nie posadzone
ciężkie jest życie.... nic tylko czekać i czekać....
już się nie mogę doczekać kiedy moje zakwitną..... a jeszcze nawet nie posadzone

ciężkie jest życie.... nic tylko czekać i czekać....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Tego lata to chyba mało co choruje wśród róż:roll:
I u Ciebie widzę jakieś trawki
I u Ciebie widzę jakieś trawki

- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
Obrazek
przepięknie u ciebie .Najbardziej przypadł mi do gustu pełny powojnik !!
przepięknie u ciebie .Najbardziej przypadł mi do gustu pełny powojnik !!
- lemka77
Jagusiu mi też ciagle mało tych różanych widoczków. I też już myślę jak piękne nowe rózie mi zakwitną w przyszłym roku
Oliwko - fajkycznie dużo deszczu w jednym czasie i stąd choroby. A trawki się pojawiły - no przecież musiałam je kupić- takie piękne są
Sangiwnario dziękuję. Ten powojnik faktycznie jest przepiękny gdy kwitnie. Szkoda, ze u mnie w tym roku nie powtarza
Kwitną na przekór ....

Oliwko - fajkycznie dużo deszczu w jednym czasie i stąd choroby. A trawki się pojawiły - no przecież musiałam je kupić- takie piękne są

Sangiwnario dziękuję. Ten powojnik faktycznie jest przepiękny gdy kwitnie. Szkoda, ze u mnie w tym roku nie powtarza
Kwitną na przekór ....

Pozdrawiam Ida
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Gdzie, dziś nie zajrzę to, jakaś "zaraza panuje"
, miałam cichą nadzieję, że już się nie zarażę, a coraz bardziej mnie bierze
, przepiękny ten duecik a Pink Peace bombowa, ech i znowu noc nieprzespana, bo będę się pewnie "głowić", gdzie tu zrobić nową rabatę.

- lemka77
Tak to już jest Ilonko, że na forum łapie się różne choroby. I to kilka razy w sezonie
Mówisz, ze podobają Ci się różyczki - to jeszcze kilka wrzucę.
jedna z najstarszych róż na działce- mama mówi, ze ją z 15lat temu posadziła - nazwy nie znam a chciałbym ją znać bo jest fantastyczna. Nie choruje, często kwitnie i kwiat długo się trzyma. A przy tym jaka śliczna, o proszę....

okrywowa też nn - czysta biel - no dobra ma trochę piegów

róża "cudo"

Friesia- daje po oczach
Z daleka ją widać

Kroneburg

jesienne sprzątanie

i na koniec taki piękniś - Sebastian Knaipp - niezłe z niego ciacho

W ten weekend z działki nici. Szykuje mi się wyjazd i goście. Trzeba będzie na tygodniu nadrobić zaległości. Donice z tulipanami uziemić i cebule lilii też posadzić już czas najwyższy- mam nadzieję, ze nie zamarzną. Najchętniej już po trochu robiłabym różom kopczyki ale to chyba za wcześnie? Muszę sprawdzić czy mój kompost się do tego będzie nadawał. Warzywa wykopać- ojej ile jeszcze roboty mamy na październik. Oby tylko pogoda dopisała.

Mówisz, ze podobają Ci się różyczki - to jeszcze kilka wrzucę.
jedna z najstarszych róż na działce- mama mówi, ze ją z 15lat temu posadziła - nazwy nie znam a chciałbym ją znać bo jest fantastyczna. Nie choruje, często kwitnie i kwiat długo się trzyma. A przy tym jaka śliczna, o proszę....

okrywowa też nn - czysta biel - no dobra ma trochę piegów

róża "cudo"

Friesia- daje po oczach

Kroneburg

jesienne sprzątanie

i na koniec taki piękniś - Sebastian Knaipp - niezłe z niego ciacho

W ten weekend z działki nici. Szykuje mi się wyjazd i goście. Trzeba będzie na tygodniu nadrobić zaległości. Donice z tulipanami uziemić i cebule lilii też posadzić już czas najwyższy- mam nadzieję, ze nie zamarzną. Najchętniej już po trochu robiłabym różom kopczyki ale to chyba za wcześnie? Muszę sprawdzić czy mój kompost się do tego będzie nadawał. Warzywa wykopać- ojej ile jeszcze roboty mamy na październik. Oby tylko pogoda dopisała.
Pozdrawiam Ida
O! Stokrotki u ciebie kwitną
U mnie jakoś nie powtarzają kwitnienia.

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Zakupy i nasadzenia super. Ja już też dostałam róże od bogdana i posadziłam. trochę zgłupiałam,że morelowa parkowa zaczęła pokazywac wyrastające maleństwa. Też będzie ostro okopczykowana. W tym roku kilka załatwił mi majowy mróz (-6). Także była nauczka z której wyciągnęłam wnioski na przyszły rok. Oby tylko się tak nie zadziało w maju jak w tym roku.
A że mamy dziwny rok z kwitnieniem to fakt . Kwitną nam kwiaty które troretycznie nie powinny. Ale to i tak miłe.
A że mamy dziwny rok z kwitnieniem to fakt . Kwitną nam kwiaty które troretycznie nie powinny. Ale to i tak miłe.
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ida 
Ale dajesz po oczach tymi róziami.... poznałam moją kronenburg w pełnym rozkwicie
[mam nadzieję że u mnie też się tak spisze i przetrwa zimę]
Zauważyłam że ciągle u kogoś kwitnie coś wiosennego albo letniego..... jakaś dziwna pogoda w tym roku....

Ale dajesz po oczach tymi róziami.... poznałam moją kronenburg w pełnym rozkwicie

Zauważyłam że ciągle u kogoś kwitnie coś wiosennego albo letniego..... jakaś dziwna pogoda w tym roku....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!