Lilie temat morze . Piękne i upajające zapachem i wyglądem . Moja przygoda z nimi zaczęła się gdy miałam dziewięć lat i odtąd kocham je najbardziej z wszystkich cebulowych jakie posiadam
Siberia, wszystkie piękne. Dzięki za poszukiwania. Wiśniewski ma duży wybór, a ja nie mam jeszcze żółtej azjatki. Zależałoby mi, aby była niska, bo wszystkie mam ogromniaste.
Piękne te lilie... też się kocham w liliach, z tego roku mam sfotografowane tylko 3-4 lilie, reszty nie zdążyłam, bo przypadki życiowe+złodzieje nie pozwoliły, ale myślę, że w przyszłym roku coś Wam pokażę pozdrawiam
Kochani poradźcie mi, bo dostałam cebule lilii i muszę je koniecznie dziś max jutro wysadzić. Nie ta pora ale nie mam wyjścia bo zmarnieją. Co zrobić by uniknąć zjedzenia przez nornice itp???
Posadzić w dość dużych doniczkach (minimum 20 cm średnicy na jedną cebulę): z drenażem w dołku, żeby cebule nie zagniwały od nadmiaru wody, jeśli działka zalewowa lub gliniasta lub bez drenażu na piaskach.
Kurcze najgorsze, że moje lilie muszą się same obronić. Te co były posadzone - nie wykopię ich już a dziś miałam tylko 20 min na wszystko co było do zrobienia więc niestety nie dałam rady użyć doniczek.
Ja swoje trzymam od wiosny do jesieni jako kwiaty "podwórkowe doniczkowe" a na zimę siedzą zadołowane w doniczkach, po czym wiosną znowu rozdzielone do doniczek i tak w kółko, chyba im to odpowiada.
majorowa pisze:Moje lilie....
Ta pomarańczowo-czarna, i czerwono-bordowa miłość są szczególnie piękne . Pamiętasz może nazwy odmian?