Miejski ogródek Ani - moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kreolka7
50p
50p
Od: 15 gru 2010, o 19:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Miejski ogródek Ani - moje początki

Post »

Witaj Aniu :wit
Wiesz, jestem również pod ogromnym wrażeniem tego, czego udało Ci się dokonać na swojej dziłaeczce.
Przepięknie wszystko skomponowane,no a ta donica na studzience to super pomysł....szczególnie z tym obramowaniem...bardzo mi sie podoba.

Ja jestem absolutnym laikiem ogrodowym,ale wszystkie roślinki bardzo kocham.Ogródek działkowy posiadam dopiero 8 miesięcy i jak na razie nie porobiłam w nim jakiś rewolucji.Poza tym dominuje w nim trawa oraz drzewka.Na razie zajęlismy się tym co nie mogło czekać.... altaną,której dach przeciekał i musieliśmy położyć nowy.
Tak,że myślę...iż jakimiś nasadzeniami oraz zmianami w architekturze mojego ogrodu zajmę się jak szczęście dopisze przyszłą wiosną.
Jak tylko mi czas pozwoli to będę zaglądać do Ciebie i podziwiać dalsze efekty.

Pozdrawiam Brydzia.
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Aniu gdybym nie wiedziała , że tam jest studzienka to myślałabym, że sobie specjalnie tak zrobiłaś :D super pomysł, ja to dopiero mam dylemat z betonem na środku ogródka :evil:
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

agatka123 dzięki, cieszę się że już nie straszy a kwiatuszki będą zmieniane w zależności od pory roku.

paola1a witam serdecznie ;:7 i dziękuję za komplementy :oops: , bardzo mi miło że podoba Ci się moja praca, mam jeszcze wiele planów ale i tak cieszę się z efektów tegorocznych, praca w ogrodzie to tak naprawdę przyjemność i satysfakcja. Zapraszam częściej

AgaNet dzięki, ja mam na szczęście jedną tak niefartownie ustawioną, ale rzeczywiście one stanowią nie lada wyzwanie. Nie bardzo wiem co poza donicami można by na nich ustawiać i w razie konieczności mieć łatwy dostęp.

magentaznam to :wink: i też strasznie się cieszę że jest nas więcej i możemy się wymieniać pomysłami na forum :tan

lulka cieszę się że pomysł się podoba, trzeba wykorzystywać resztki materiałów budowlnaych ;:108 A ptaszki to własnie te :wink:

kreolka7 witaj Brydziu :wit i oczywiście zapraszam częściej. Ja też jestem laikiem i zaczynałam dopiero w zeszłym roku, ale dzięki ludziom z forum zdobyłam większą wiedzę i zaszczepiłam się pasją ogrodową. Najważniejsze jest to, że jak piszesz kochasz roślinki i masz chęć do pracy, zrobiłaś też dobry początek (trawa i drzewka) i masz altankę :wink: Zima to dobry czas na nowe plany ogrodowe i na pewno wiele pomysłów znajdziesz na forum przeglądając różne wątki.

kropka010 w taki razie pomysł jest ok, bo bardzo mi zależało na zamaskowaniu tej okropnej dziękuję :wink: z tym betonem to masz trudny orzech do zgryzienia, ale skąd on się tam wziąz? nie można się go pozbyć tylko trzeba maskować?
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Aniu, świetnie zamaskowałaś studzienkę.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

megi1402 dziękuję Małgosiu ;:196 , ta studzienka jest fatalnie położona, prawie przy samym wejściu do domu więc do póki nie wymyślę czegoś lepszego będę maskować donicą z kwiatami.

Wsadzilam sobie dwa rochodniki z promocji przy brzózce i mam nadzieję że się ładnie rozrosną bo na razie to je lewdo co widać.
Obrazek

Chciałabym się jeszcze Was doradzić w temacie cięcia róży piennej w donicy, bardzo mi się rozrosła przez lato i teraz ma sporo pędów strasznie powyciąganych do góry, cały czas kwitnie więc na razie jej nie ruszam, ale chyba powinnam ja podciąć jak przekwitnie i będę ją zabierać na zimę?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aniu, rozchodniki są śliczne ;:108 też je bardzo lubię :D

Co do róży to znawcą nie jestem, ale ja swoja pienną przycinałam dość krótko ale dopiero po zimie. Podpytaj może dziewczyn w wątkach różanych :)
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu a czy ty tę róże przechowywałaś w domu już wcześniej przez zimę? Bo moja dwukrotnie już przemarzła więc może to byłby dobry sposób
Paulina
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

AgaNet dzięki, chyba tak właśnie zrobię.

paola1a moja też przemarzła w zeszłym roku, dlatego też kupując tą w tym roku dostałam informację żeby ją zakopać z donicą, a w zimie przechowywać w chłodnym miejscu. Nie chcę ryzykować bo super mi kwitła więc tak zamierzam zrobić.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit , mimo że na razie słonka brak to dzień zapowiada się bardzo sympatycznie. Wczoraj dostałam super prezent od koleżanki z pracy :tan i muszę go Wam zaprezentować.
Papuga w roli glównej:)
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Przepięknie Ci się rozrosła róża, koniecznie ją chroń, bo byłoby szkoda, żeby zmarzła :?
Śliczna papuga, ma jeszcze taką zaletę, że milczy :;230
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Aniu czy ten biały kamień który widać pomiędzy hortensjami to dolomit? Bardzo fajnie się prezentuje tylko zastanawia mnie czy skoro to dolomit to hortensjom jest z nim dobrze? Bo jeśli tak to może postąpiłabym podobnie. A czy te Twoje hortensje ogrodowe rosną w pełnym słońcu?
Paulina
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Francesca mam zamiar schować ją na zimę, bo one są bardzo delikatne, a co do papugi to masz świętą rację, bo nie wiem czy tak bym ją uwielbiała gdyby było inczej :;230

paola1a niestety nie mam pojęcia jaki to kamień, ta rabata dopiero nie dawno powstała więc trudno mi powiedzieć czy hortensjom bedzie tam dobrze. Przy wsadzaniu dostały kwaśną ziemię, a pod kamieniami mam włókninę, a teraz podsypę im trochę kory. Tak naprawdę dopiero w przyszłym roku będę mogła coś więcej o nich napisać. Na razie mają sporo słońca, ale mają też w poblizu płot z tujami i wierzbę oraz perukowca, które mam nadzieję z roku na rok będą coraz większe.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Fajne ptaszysko .
Rabatki prezentują się jak zwykle uroczo
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

piękne zdjęcia, Aniu! papuga świetnie wpisała się w klimat Twojego ogrodu - bardzo pomysłowy prezent...
słonecznego dnia!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

na dzień dobry pomyślałam, że to prawdziwa papuga :;230 super, no i masz ptaszka chociaż trochę innego
Widzę, że gałązka na hakuro coraz wyższa, jak przytniesz gałązki w październiku, to dopiero będzie widać różnicę ;:112
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”