Księżycowe rabatki u Adki
Re: Księżycowe rabatki u Adki
Traw jest coraz wiecej w sklepach, wczoraj byłam w OBI i całkiem ładny wybór.
U nas też podlało raczej mało jak na obecną suszę.
U nas też podlało raczej mało jak na obecną suszę.
Pozdrawiam Krystyna
Uff, ja też strasznie cieszę się z tego deszczu... Byłam już dzisiaj prawie u Ciebie w drodze z pracy, ale miasto wyssało ze mnie wszelką energię
Cieniara-wieśniara się ze mnie zrobiła- trochę hałasu, spalin i ludzi dookoła, a już w panice uciekam do siebie
Rozplenice piękne, moje raczyły też parę puszków wytworzyć, ale gdzie im tam do Twoich! Czy ta morelorenkloda miała owoce w tym roku?

Rozplenice piękne, moje raczyły też parę puszków wytworzyć, ale gdzie im tam do Twoich! Czy ta morelorenkloda miała owoce w tym roku?
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę Krysiu, że miałaś najazd forumków u siebie
Ale fajnie
Wiele z tych osób brało udział w budowie Twojej działki, no a po roku dzięki Twoim staraniom powstało ukwiecone, tętniące życiem miejsce. Sama radość 

- kropka010
- 500p
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem z rewizytą
i stwierdzam śliczną metamorfozę, piękne róże, takie wszystko ślicznie rozrośnięte, żuraweczki moje ukochane masz cuuuuuuuuuuuuuudne, takie wielkie, ile one mają lat ? Slicznie tworzysz swoją działeczkę 

... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Witaj Krysiu
ależ ci wybujał ogród przez lato!
Rozplenice katalogowe!
Czytam u Jadzi, że patyczki się zakorzeniły.
Warto trzymać je w gruncie aż do wiosny.
Na zimę osłonić jedliną czy liśćmi. Mimo ładnego wyglądu teraz, korzeni jeszcze mało i po przesadzeniu mogą zagniwać.
Młode sadzonki przesadzam zawsze wiosną (róże czy powojniki).
Donoszę też że twoje żurawki rozrosły się ogromnie!
przetacznik też!
Siedzą w ogródku u mojej babci i czekają na nowe miejsce.

ależ ci wybujał ogród przez lato!

Rozplenice katalogowe!

Czytam u Jadzi, że patyczki się zakorzeniły.

Warto trzymać je w gruncie aż do wiosny.
Na zimę osłonić jedliną czy liśćmi. Mimo ładnego wyglądu teraz, korzeni jeszcze mało i po przesadzeniu mogą zagniwać.
Młode sadzonki przesadzam zawsze wiosną (róże czy powojniki).
Donoszę też że twoje żurawki rozrosły się ogromnie!

Siedzą w ogródku u mojej babci i czekają na nowe miejsce.

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, u Ciebie to już nie żurawki, a żurawiska
nie przepadam za nimi, ale Twoje pole żurawkowe mi się podoba
Pewnie masz już upatrzone róże? Rabatowe?

Pewnie masz już upatrzone róże? Rabatowe?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Widzisz Krysiu! Już liście spadają z drzew, a mnie nadal Błażej nie przywiózł
Ale jeszcze nadrobię
Może się uda w jakiś ciepły jesienny dzień.
Cyklameny kwitną!
Ale dlaczego nie moje
Dostałam w zeszłym roku od Majki, listki są - kwiatków niet!

Ale jeszcze nadrobię

Cyklameny kwitną!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Miłka - moje cyklameny pokazały się dopiero w tym roku a już nawet nie pamiętam kiedy je sadziłam.
Zapomniałam nawet że je sadziłam
Zapomniałam nawet że je sadziłam

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witam porannie. We Wrocławiu pada delikatny deszczyk. Jeszcze mówię, że dobrze, ale już mnie zaczyna nosić, gdyż dwa dni nie byłam na działce. Może uda się po południu podjechać.
Olu. Ze względu na ogród to dobrze, że pada, ze względu na budowę nie bardzo. Jakoś jak zwykle trudno wszystkim dogodzić.
Krysiu. Byłam we Wrocławskim Obi w ubiegłym tygodniu i też mieli trawy ale w strasznych cenach. Nie warto w marketach ich kupować. Masz chyba blisko do giełdy kwiatowej - tam powinnaś dostać w ludzkich cenach.
Daguś. Szkoda, że jednak nie wstąpiłaś. Też wczoraj trochę musiałam pobuszować w centrum i też szybko do siebie wracałam.
Morelorenkloda miała kilka owocków, ale nie byłam nimi zachwycona - po pierwsze są tak wysoko, że wszystko musi spaść aby było dostępne. Wszystkie były nadgniłe lub robaczywe. Może musi swoje odchorować po silnym przycięciu, ale i tak muszę ją traktować jako drzewo do tworzenia cienia, choć również tego cienia za dużo nie dawała.
Jacku. Najazdu nie było. Było tylko kilka osób i bardzo się cieszę, że byli. Lubię ludzi, lubię jak mnie odwiedzają na działce. Jak jestem, to staram się aby działka była dla nich zawsze przyjazna i otwarta.
Aniu witam i zapraszam częściej. Żurawki zaczęłam zbierać trzy lata temu. Dużo mi przybyło w ubiegłym roku i sporo w tym. One prawie wszędzie i do wszystkiego pasują.
Ewuniu. Witam i cieszę się, że zajrzałaś i do mnie. Byłam ciekawa jak z przeprowadzką i widzę, że czeka Cię baaaaardzo pracowita jesień, gdyż będzie urządzanie domu i jednocześnie ogrodu - nie łatwo jest sprostać takiemu wyzwaniu. Powolutku wszystko urządzisz po swojemu, w dodatku mając już prawie wszystko rozplanowane. A jak nie to będziesz wykańczać wiosną. Żałuję tylko, że nie zdążyłaś wpaść do mnie.
Cieszę się, że roślinki rosną. Ja mam ich sporo od Ciebie, więc trudno mi wymieniać wszystkie. Szkoda, że tak mało mogłam Tobie dać. Patyczki siedzą pod butlami, niektórym listki zaczynają wychodzić przez szyjkę butelki. Na pewno nie będę ich ruszać do wiosny, muszę tylko pomyśleć czym je okryć na zimę. Będę musiała zdobyć trochę jedliny. Muszę do tego zobowiązać syna.
Basiu. Każdy ma jakieś ulubione roślinki. Ty masz ogromną ilość róż, powojników, ja również żurawki i hortensje. Dobrze, że tak jest i nie jest nudno. Potrzebuję kilka róż pnących i kilka jeszcze nie wiem czy parkowych czy rabatowych - oglądam i oglądam katalogi i nie mogę się na nic zdecydować ostatecznie. Muszę kilka poprzesadzać aby zrobić miejsce nowym.
Mariolko. Dobrze, że jednak zakwitły.
Miłko. Dla chcącego nie ma nic trudnego. Będę czekać dalej. Oby w tym wieku. Może dostałaś od Majki cyklameny kwitnące wiosną - u mnie też dużo liści, ale to są chyba liście cyklamenów wiosennych.
Olu. Ze względu na ogród to dobrze, że pada, ze względu na budowę nie bardzo. Jakoś jak zwykle trudno wszystkim dogodzić.
Krysiu. Byłam we Wrocławskim Obi w ubiegłym tygodniu i też mieli trawy ale w strasznych cenach. Nie warto w marketach ich kupować. Masz chyba blisko do giełdy kwiatowej - tam powinnaś dostać w ludzkich cenach.
Daguś. Szkoda, że jednak nie wstąpiłaś. Też wczoraj trochę musiałam pobuszować w centrum i też szybko do siebie wracałam.

Jacku. Najazdu nie było. Było tylko kilka osób i bardzo się cieszę, że byli. Lubię ludzi, lubię jak mnie odwiedzają na działce. Jak jestem, to staram się aby działka była dla nich zawsze przyjazna i otwarta.
Aniu witam i zapraszam częściej. Żurawki zaczęłam zbierać trzy lata temu. Dużo mi przybyło w ubiegłym roku i sporo w tym. One prawie wszędzie i do wszystkiego pasują.

Ewuniu. Witam i cieszę się, że zajrzałaś i do mnie. Byłam ciekawa jak z przeprowadzką i widzę, że czeka Cię baaaaardzo pracowita jesień, gdyż będzie urządzanie domu i jednocześnie ogrodu - nie łatwo jest sprostać takiemu wyzwaniu. Powolutku wszystko urządzisz po swojemu, w dodatku mając już prawie wszystko rozplanowane. A jak nie to będziesz wykańczać wiosną. Żałuję tylko, że nie zdążyłaś wpaść do mnie.

Cieszę się, że roślinki rosną. Ja mam ich sporo od Ciebie, więc trudno mi wymieniać wszystkie. Szkoda, że tak mało mogłam Tobie dać. Patyczki siedzą pod butlami, niektórym listki zaczynają wychodzić przez szyjkę butelki. Na pewno nie będę ich ruszać do wiosny, muszę tylko pomyśleć czym je okryć na zimę. Będę musiała zdobyć trochę jedliny. Muszę do tego zobowiązać syna.
Basiu. Każdy ma jakieś ulubione roślinki. Ty masz ogromną ilość róż, powojników, ja również żurawki i hortensje. Dobrze, że tak jest i nie jest nudno. Potrzebuję kilka róż pnących i kilka jeszcze nie wiem czy parkowych czy rabatowych - oglądam i oglądam katalogi i nie mogę się na nic zdecydować ostatecznie. Muszę kilka poprzesadzać aby zrobić miejsce nowym.
Mariolko. Dobrze, że jednak zakwitły.
Miłko. Dla chcącego nie ma nic trudnego. Będę czekać dalej. Oby w tym wieku. Może dostałaś od Majki cyklameny kwitnące wiosną - u mnie też dużo liści, ale to są chyba liście cyklamenów wiosennych.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KRYSIU ogród po roku czasu wygląda imponująco . Wszystkie roślinki tak rozrośnięte jakby wieki były już w Twoim ogrodzie . Czy pan od którego kupiłaś ogródek zagląda tam czasami ,zeby zobaczyć jak na nim gospodarujesz .. na pewno patrzy z zazdrościa ,ze teraz tu tak pięknie . Zurawki tak jak Basia zauważyła wygldają na kilkuletnie okazy i Tworzą sliczna rabatę to samo z trawami i Hortensjami . No cóż
jeszcze do nich nie dojrzałam ... chociaż juz 2 sie u mnie zadomowiły a Zebrinusa mam dostać jesienią . U nas też pada

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Pypcia dostałam na widok tych 'rolmopsów' 

Witaj Krysiu
Od jakiegoś czasu podczytuję Twój pogodny wątek, a teraz wpisuje się, żeby zapamiętać, że mam wrócić na stronę 22. i dokończyć czytanie 
Lubisz pisać, a ja lubię czytać

Lubisz pisać, a ja lubię czytać

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Miło gościć w ogrodzie ,w którym jest co podpatrywać 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Krysiu, cenne uwagi, że już nie należy podlewać.
Tylko na pewno przesadzone przez jakiś czas, prawda?

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Krysiu , coś z nowo zakupionych cebul zimowitów wychodzi....
I mam wrażenie , że będą pełne

I mam wrażenie , że będą pełne