Moje domowe i balkonowe
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje domowe i balkonowe
Urzekła mnie donica sukelentowa ;)
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Wiktorio - też nie wiem co się ze mną działo , bo nie napisałam,że mam właśnie taki "Lyrata-Bambino" - jakoś tak był
kupiony.Ostatnio ciapnęłam mu czubek i .... na razie żyją obydwa w jednej doniczce

kupiony.Ostatnio ciapnęłam mu czubek i .... na razie żyją obydwa w jednej doniczce

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To gratuluję
. Ja jakoś nie mam przekonania do ukorzeniania w ziemi - dużo lepiej idzie mi to w wodzie. Ten mój duży był właśnie w wodzie ukorzeniany
. Życzę powodzenia 

- kociara
Wiktorio - dziękuję, przyda się bo chciałabym , żeby się przyjął ten czubek

Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Fajnie wyglądają razem te sukulenty ;)
Piękny fikus
Piękny fikus

Mnie też się bardzo podobają Twoje sukulenty. Szkoda, że nie widać na zdjęciu dokładniej, w jakiej są doniczce, bo tak mi się wydaje, że jest fajna - przynajmniej z góry ma ciekawy kształt. Też miałam podobną kompozycję, ale musiałam je rozsadzić, bo bardzo szybko się rozrosły.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
mnie również!Stokrotkania pisze:Urzekła mnie donica sukelentowa ;)
- Wiktoria_W
Stokrotkanio, Justus, Zeberko - dziękuję
.
Mroofko -
. Doniczkę kupiłam na jakichś targach regionalnych, czy czymś w tym stylu. Wzięłam ją, bo wydawała mi się oryginalna i nie była droga. Niestety po posadzeniu w niej roślin okazało się, że cała pokrywa się czymś białym o niezbyt miłym zapachu (coś z siebie wydzielała). Na szczęście po jakimś czasie przestała i można ją już używać. Jej widok z boku jest na stronie 21
.
Ponieważ u mnie pogoda nie może się zdecydować (raz jest słońce, a za chwilę się chmurzy), to postanowiłam pokazać coś z balkonowców. Na początek pnącza 3w1 (tj. mina, kobea i tunbergia) oraz ukryty kwiat tunbergii - minę już kiedyś pokazywałam, a kobea nie chce kwitnąć
.:

Kawałek łąki kwiatowej
i fuksja, którą kupiłam "za grosze" z nadzieją, że wkrótce się wzmocni, ale pozostała niestety tak eteryczna i delikatna, jak była na początku:

Wczasujące się passiflory - te z nasion szaleją, natomiast lidlowa rośnie dużo wolniej:

I na koniec mieszkańcy skrzynek balkonowych - sundavilla (mam dwie, ale tylko jednej chce się kwitnąć
) i nasturcja:

Mroofko -

Ponieważ u mnie pogoda nie może się zdecydować (raz jest słońce, a za chwilę się chmurzy), to postanowiłam pokazać coś z balkonowców. Na początek pnącza 3w1 (tj. mina, kobea i tunbergia) oraz ukryty kwiat tunbergii - minę już kiedyś pokazywałam, a kobea nie chce kwitnąć

Kawałek łąki kwiatowej

Wczasujące się passiflory - te z nasion szaleją, natomiast lidlowa rośnie dużo wolniej:

I na koniec mieszkańcy skrzynek balkonowych - sundavilla (mam dwie, ale tylko jednej chce się kwitnąć

- kociara
Wiktorio - Twoje balkonowe też takie więcej niezwyczajne. Pasiflory pięknie Ci rosną i patrzę na nie
Tunbergia mnie trochę zawiodła tym kwiatkiem - spodziewałam się nie wiem czego,ale na pewno nie takiego
za bardzo zwyczajnego kwiatuszka.Fuksja jest rzeczywiście delikatna , ale piękna - jak to fuksja

Tunbergia mnie trochę zawiodła tym kwiatkiem - spodziewałam się nie wiem czego,ale na pewno nie takiego
za bardzo zwyczajnego kwiatuszka.Fuksja jest rzeczywiście delikatna , ale piękna - jak to fuksja

Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- Wiktoria_W
Widziałam już kilka tunbergii totalnie obsypanych kwiatami. Ta moja kwitnie bardzo leniwie
- może jej za ciasno w skrzynce, ale nie mam dla niej lepszego miejsca, szczególnie jeśli miałabym ją teraz rozplątywać
. Poza tym wszystkie kwiaty kieruje w stronę słońca - są za tą zieloną "ścianą" i nie jestem w stanie tak się wychylić, żeby zrobić im zdjęcie. Tylko ten jeden był dostępny dla aparatu, ale może kiedyś będzie ich więcej, to na pewno obfocę
.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale piękne, balkonowe widoki 

Odkąd jestem na tym forum to chcę coraz to nowe roślinki
Zobaczę u kogoś hibiskusy- myślę sobie "kurcze, muszę mieć taką kolekcję hibiskusów", widzę fiołki "łał, fiołki są super, chcę mieć kolekcję fiołków", po chwili sukulenty "hmm... jednak nie hibiskusy, nie fiołki, sukulenty lepsze", teraz przez Ciebie Wiktorio myślę sobie "chcę koniecznie passiflory!" Na głowę można z wami dostać

- Wiktoria_W
W takim razie strzeż się przed wchodzeniem w dział storczykowy
. Passiflor mam kilka, ale wszystkie są chyba takie same. Natomiast widziałam w kilku wątkach jeszcze zupełnie inne, o różnych kolorach kwiatów
.

- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
A ja uwielbiam nasturcje i mogę je oglądać bez końca
Dzisiaj też pstrykałam fotki swoim
Kolekcja Passiflorek imponująca. Sundaville miałam już 3. Jedną z zeszłego roku udało mi się wykończyć w marcu a dwa nowe nabytki padły po tygodniu. Piękne są ale już z nimi nie będę próbować.
Tunbergie bardzo mi się podobają chyba w przyszłym roku sobie taka zafunduję
szkoda tylko że jednoroczne 

Kolekcja Passiflorek imponująca. Sundaville miałam już 3. Jedną z zeszłego roku udało mi się wykończyć w marcu a dwa nowe nabytki padły po tygodniu. Piękne są ale już z nimi nie będę próbować.
Tunbergie bardzo mi się podobają chyba w przyszłym roku sobie taka zafunduję

Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
Patrzę z zachwytem na passiflory.
Masz bardzo ładnie ukwiecony balkon.