Moja działka - Katarzynka
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - Katarzynka
Pomysły na fontannę fajne ! Projekt tarasu potraktowany z całą powagą... gdzie wejście? Na tarasie trawa ? Chyba się pogubiłam...
Kasiu, miejsce w którym mieszkasz cudowne. Wspaniale jest obcować z przyrodą. A u ciebie i bocian i żurawie i krogulec.. Podoba mi się, że wykorzystujesz do dekoracji stare przedmioty, np. kosze i beczkę. A co do beczki, to mam pytanie, bo też sobie sprawiłam beczkę i chcę ja wykorzystać jako kwietnik. Kasiu, czy donicę z kwiatami wstawilas do beczki i ta donica opiera się na brzegach beczki, czy jak to rozwiązałaś?
Co do tarasu i kocyka to bardzo mi sie podoba
, tylko że troszkę się też pogubiłam. Dla mnie taras, to miejsce przy domu, część zabudowy domu. A zdaje się, ze ty masz na myśli wydzielenie miejsca rekreacyjnego w ogródku - rozumiem, że chodzi o taki trawiasty placyk, na którym można poleżeć na kocyku?
Co do tarasu i kocyka to bardzo mi sie podoba

- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
Katarzynko !! Bardzo ładna działeczka jednak w kujawsko -pomorskim tez coś sie dzieje
pozdrawiam serdecznie 

-
- 500p
Tamaryszku na moim polu się nie zgubisz,chciałabym choć trochę dogonić do Twojego ogrodu, więc chociaż na papierze zrealizuję swe plany, stąd ta powaga
Wejście na taras z lewej strony bo tam jest najniższy murek.
Iza witam serdecznie, dziękuję za słowa uznania, to miłe. W beczce postawiłam do góry dnem wiadro i na nim stoi donica. Izo ten tarasik to miejsce zaraz pod oknami pokoju dziennego do którego przylega tarasik właściwy połączony schodkami z ogrodem. Ma to byś typowe miejsce do odpoczynku na pełnym słońcu.Poszukam zdjecia to może ono zobrazuje to lepiej.A tak przy okazji powiem Ci , że ukradłam Twój pomysł z dwoma snopkami i miotłą, pozwalasz?Tylko podpowiedz mi co to za gałęzie?
Martinez witam sąsiada, może nawet bardzo bliskiego, zapraszam częściej a w wiosennych planach mam do wykonania murki kamienne.

Wejście na taras z lewej strony bo tam jest najniższy murek.
Iza witam serdecznie, dziękuję za słowa uznania, to miłe. W beczce postawiłam do góry dnem wiadro i na nim stoi donica. Izo ten tarasik to miejsce zaraz pod oknami pokoju dziennego do którego przylega tarasik właściwy połączony schodkami z ogrodem. Ma to byś typowe miejsce do odpoczynku na pełnym słońcu.Poszukam zdjecia to może ono zobrazuje to lepiej.A tak przy okazji powiem Ci , że ukradłam Twój pomysł z dwoma snopkami i miotłą, pozwalasz?Tylko podpowiedz mi co to za gałęzie?
Martinez witam sąsiada, może nawet bardzo bliskiego, zapraszam częściej a w wiosennych planach mam do wykonania murki kamienne.

-
- 500p
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Aż jestem ciekawa jak te plany się zrealizują,ciekawie się zaczyna robić
Życzę dużo samozaparcia i cierpliwości w zaplanowanej pracy,bo będzie potrzebna

Życzę dużo samozaparcia i cierpliwości w zaplanowanej pracy,bo będzie potrzebna

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Ach, teraz już wszystko rozumiem...! Trzymam kciuki za pełną realizację planów !
-
- 500p
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Kasiu
... 
Miłej niedzieli życzę

Miłej niedzieli życzę

-
- 500p
Witam Was serdecznie z początkiem nowego tygodnia
Halinko dziękuję za odwiedziny i życzenia, uważam , że się spełniły
Doczytałam w Twoim wątku , że zaczynasz przygodę z tykwą, będę kibicować.
Wczorajsza niedziela niby pozorna jak większość ale dla mnie chyba wyjatkowa w tym roku, a mianowicie dlatego , że :
-wypiłam pierwszą kawę na ławeczce pod oknem w kuchni
siedząc w samym polarze, klapkach i okularach przeciw słonecznych
a co....
cieszyłam się jak dziecko a radością były tak prozaiczne nowe pojemniki na śmieci, wkońcu je mam dwa zielone i jeden żółty jak słoneczko, wreszcie się skończy moja trzymiesięczna udręk
a ze śmieciami ( podpisałam nowa umowę )
tak sobie siedziałam delektując sie widokiem , spiewem ptaków i ciepłym muskaniem słoneczka a tu niespodzianka, do karmnika przyleciał Gil - piękny czerwony , jak z katalogu, skubnął słonecznik i odleciał, więc ja do domku po aparat ..... może wróci sam bądź z towarzystwem....... nie wrócił
za to grubodziób pozował wiernie :

[
MM w pracy więc ja nie angażowałam się kulinarnie, razem z Guciem poszliśmy na łatwiznę i pojechaliśmy na obiad do teściościowej. Po obfitm posiłku i deserze wybraliśmy się na spacer nad jezioro skute lodem, chcieliśmy nakarmnić kaczuszki i łabędzie, niestety nie było. Ale za to była trzcina i to ile trzciny, przypomniał mi się wątek Pawła Wojnowskiego dotyczący budowania gniazd dla dzikożyjącej pszczoły murarki ogrodowej na początku Guciu oponował mój pomysł ścinania trzciny, bo to siara itd..... ja jednak zamieniłam się w buszmena i ze sporą wiązką owej trzciny dumnie kroczyłam w kierunku samochodu.
Po powrocie do domku , dzień się kończył pięknym zachodzącym słoneczkiem , nie mogłam się oprzeć :
Pourl=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/645 ... a5a33.html]
[/url]

Halinko dziękuję za odwiedziny i życzenia, uważam , że się spełniły

Wczorajsza niedziela niby pozorna jak większość ale dla mnie chyba wyjatkowa w tym roku, a mianowicie dlatego , że :
-wypiłam pierwszą kawę na ławeczce pod oknem w kuchni

cieszyłam się jak dziecko a radością były tak prozaiczne nowe pojemniki na śmieci, wkońcu je mam dwa zielone i jeden żółty jak słoneczko, wreszcie się skończy moja trzymiesięczna udręk

tak sobie siedziałam delektując sie widokiem , spiewem ptaków i ciepłym muskaniem słoneczka a tu niespodzianka, do karmnika przyleciał Gil - piękny czerwony , jak z katalogu, skubnął słonecznik i odleciał, więc ja do domku po aparat ..... może wróci sam bądź z towarzystwem....... nie wrócił

za to grubodziób pozował wiernie :

[
MM w pracy więc ja nie angażowałam się kulinarnie, razem z Guciem poszliśmy na łatwiznę i pojechaliśmy na obiad do teściościowej. Po obfitm posiłku i deserze wybraliśmy się na spacer nad jezioro skute lodem, chcieliśmy nakarmnić kaczuszki i łabędzie, niestety nie było. Ale za to była trzcina i to ile trzciny, przypomniał mi się wątek Pawła Wojnowskiego dotyczący budowania gniazd dla dzikożyjącej pszczoły murarki ogrodowej na początku Guciu oponował mój pomysł ścinania trzciny, bo to siara itd..... ja jednak zamieniłam się w buszmena i ze sporą wiązką owej trzciny dumnie kroczyłam w kierunku samochodu.
Po powrocie do domku , dzień się kończył pięknym zachodzącym słoneczkiem , nie mogłam się oprzeć :
Pourl=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/645 ... a5a33.html]

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Kasia ale masz super gości!! takiego grubodzioba to ja się nigdy u nas nie doczekam
dobrze, że choć sikorki zaglądają do mojej stołówki ;) no i gawrony, które meldują się codziennie.. bażant zagląda od czasu do czasu, wczoraj był u nas ponad 3 godziny!!
ciekawa jestem tych gniazd dla murarek z trzciny, zrób koniecznie zdjęcia!

ciekawa jestem tych gniazd dla murarek z trzciny, zrób koniecznie zdjęcia!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Kasiu
cieszę się, że tak miło i sympatycznie spędziłaś niedzielę
Ja, w tym roku też myślę o założeniu domków dla pszczół murarek. Do tego celu spróbuje wykorzystać bambusa
Zdjęcia - mistrzostwo świata !!!

Ja, w tym roku też myślę o założeniu domków dla pszczół murarek. Do tego celu spróbuje wykorzystać bambusa

Zdjęcia - mistrzostwo świata !!!
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Piękny zachód słońca. 

-
- 500p