U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

Przemku liliowce piękne , u mnie te kupione w lilipolu jeszcze nie rozkwitły , te zdjęcia ze spaceru po Twoim ogrodzie śliczne :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to Ci się udało.
Ja też kupiłam w LILYPOLU i niestety są pomyłki. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Azjatki, świetne :!: Wczoraj nacieszyłem nimi oczy na żywo u jednej miłośniczki lilii. I trochę zmokłem. Dziś dalej leje.
'Durban' rzeczywiście piękniasty :!:
Z tymi przypołudnikami sianymi do gruntu to ryzyk-fizyk. Potrzebują dobrze nagrzanej ziemi, by skiełkowały no i trudniej upilnować wilgotność gleby, a kwiecień-maj do suchych miesięcy nie należą. Chyba tak jak mówi Genia - pod folią.
Jakoś nie umiem upilnować wysiewów do gruntu, dlatego w tym roku wszystko sieję do doniczek.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

przemekg pisze:Geniu liliowce kupowałem tylko w Lilypolu w tym roku, póki co wszystkie się zgadzają z tym co w ofercie było, chociaz podobno i u nich zaczynają pojawiać się pomyłki.
To właśnie tego liliowca miałam też zamówionego w Lilipolu , ale jak przeczytałam opinie na forum że są jakieś problemy zrezygnowałam , szkoda bo może by już u mnie kwitł .
Przemku ten kwiat jest duży czy mały ?

W tym roku troszkę trudno określić u mnie niektóre liliowce mają małe kwiaty a w zeszłym roku były dużo większe .
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemku ależ cudnie ;:224
Piękne lilie, i takie różnorodne, wspaniała biała róża, clemantisy ;:224 , a liliowce ;:138
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witaj Przemku
jakoś mi umknęło że już masz II cz.
Pięknie u Ciebie kwiaty śliczne ,róże ,powojniki .Teraz tak z grubsza przejrzałam ale poprawię się i nadrobię stracony czas :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek
Przemku tak wygląda Stuttgart od Ciebie
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Przemku Witam Cię.Postanowiłam odwiedzić Twój ogród i jestem pod wrażeniem,tyle w nim przepięknych róż,hoi i innych kwiatów.Skąd to zamiłowanie do kwiatów. Pozdrawiam Zapraszam do mnie,ale u mnie jest o wiele skromniej.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Przemku jestem zachwycona hostami i liliami, pięknie rosną a deszcz dodaje im jeszcze uroku.Zdjęcia zrobione po mistrzowsku.Natomiast na liliowce jeszcze spoglądam obojętnym okiem, ten bakcyl jest jeszcze przede mn, natomiast pokazałeś róże o których marzę: Nostalgię i Tip Top.Piękne.
x_Adasko

Post »

I po wycieczce, która się udała :D Szkoda tylko że musieliśmy skrócić pobyt... jak zwykle coś lubi krzyżować plany :? Niedługo twoja Hortensja znajdzie w moim ogrodzie honorowe miejsce :wink: Miło było Cię poznać razem z matulą na żywo. Tym razem zapraszam do nas ;:136
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Przemku
Może i ty byś pokazał swoje gąsiorki???
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Witam Moi Mili wreszcie pogoda trochę się poprawiła ustały ciągłe opady, chociaż dziś wieczorem przeszła burza spadło kolejne 8 l/m. Susza zażegnana na dłużej, ogród ożył i cieszy jeszcze bardziej W tym tygodniu miałem super gości :D :D :D na małą wycieczkę wybrali się do mnie Marcin i Adam. Bardzo dziękuję za odwiedziny, przełamała się choć na krótką chwilę moja remontowo-bałaganiarska monotonia, która już mi źle działa na nerwy i nie mogę doczekać się końca tego całego remontu. Mimo deszczu nie obyło się oczywiście bez zwiedzania ogrodu przy szkółce w pobliskim Pęchcinie i małych zakupów. Czas minął stanowczo za szybko, udało się jednak znaleźć chwilę na małe ;:136 .Oby następnym razem żadne złe moce nie zakłóciły mam planów :wink:

Zenku to prawda była już okropna susza deszcz wszystko ożywił, zrobiło się bardziej kolorowo, chociaż z tym deszczem to teraz już lekka przesada.

Jolu durban i nie tylko on pokazuje kwiaty niestety kanny chyba za bardzo podpędzone bardzo odchorowały przesadzenie na miejsce stałe i teraz niby mają po kwiatku ale wyglądają bardzo kiepsko.

Gosiu możliwości do powiększenia ogrodu to ja mam ;:108 gożej z czasem aby móc o wszystko należycie zadbać.

Kasiu moje kolejne lilypolowe liliowce zgodne z zamówieniem :wink:

Grażynko no właśnie w tym roku zaczynają pojawiać sie takie opinie, dobrze że wcześniej nie było problemów, ale już chyba i ja przestanę tam kupować :roll:

Jacku u mnie z każdym dniem więcej lilii, jednak na OT muszę jeszcze poczekać :wink:

Geniu no właśnie od tych deszczy to kwiaty liliowców nie rozwijają się jak należy, na szczęście jest jeszcze trochę pąków to może będą lepsze :D A Stuttgart mam nadzieję że nabieże jeszcze siły.

Asiu bardzo dziękuję za miłe słowa :D

Kasiu zapraszam częściej, chociaż teraz latem trudno znaleźć na wszystko czas :wink:

Gosiu witam , pasja roślinna trwa już ze dwie dekady, a nawet nie pamiętam jaki to był początek, byłem wtedy jeszcze dzieckiem.

Aniu witam i dziękuję za tak miłe słowa chyba na wyrost bo zdjęć to ja robić nie umiem a bardzo bym chciał się nauczyć. A Twoje mażenia proste do spełnienia, wystarczy zamówić w rosarium :wink:

Adam bardzo się cieszę :D że tą wyprawę uznałeś za udaną, bo deszczowa pogoda i presja czasu związana z innymi ważnymi sprawami, zakłóciły trochę plan wycieczki i wakacyjny nastrój ;:136

Adam12222 postaram się przy najbliższej okazji :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Przemku,nie wiesz czy u Szmita mają hortensję pinky winky?
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Małgosiu akurat tą hortensję widziałem ostatnio :wink: chociaż jak pisałem wczesniej wszystkie rośliny z oferty przedstawione na stronie internetowej szółki będą na spokojnie dostępne ok połowy sierpnia.

A teraz kilka świeżych kolorków z ogródka
Obrazek
Pieris od Adama :D dostał większą doniczkę i musi troszkę poczekać w niej na swoje nowe miejsce.

Obrazek
nowa różyczka miniaturka

Obrazek
Pomponella

Obrazek
Nostalgie

Obrazek
Graham Thomas

Obrazek
Hot Papaya

Obrazek

Obrazek

Obrazek
liliowce wciąż mnie zachwycają, juz nie mogę się doczekać jak się rozrosną w trochę większe kępki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
przestało padać i kwiaty kanny wyglądają o niebo lepiej

Obrazek

Obrazek

Obrazek
lilie rozkwitają z każdym dnie bardziej jednak to jeszcze nie OT na które czekam najbardziej :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
a jeszcze trochę i zacznie się czas hortensji

Obrazek
i nowy przychówek :;230 wykluło się kilka kaczek biegusów.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Roślinki piekne,zwłaszcza ta na ostatnim zdjęciu.
Nie wiesz ile ta hortensja kosztuje,bo w internecie widziałam nawet po 48 zł?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”