U Przemka w ogrodzie cz.II
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Przemka w ogrodzie cz.II
Przemku liliowce piękne , u mnie te kupione w lilipolu jeszcze nie rozkwitły , te zdjęcia ze spaceru po Twoim ogrodzie śliczne 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to Ci się udało.
Ja też kupiłam w LILYPOLU i niestety są pomyłki.
Ja też kupiłam w LILYPOLU i niestety są pomyłki.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Azjatki, świetne
Wczoraj nacieszyłem nimi oczy na żywo u jednej miłośniczki lilii. I trochę zmokłem. Dziś dalej leje.
'Durban' rzeczywiście piękniasty
Z tymi przypołudnikami sianymi do gruntu to ryzyk-fizyk. Potrzebują dobrze nagrzanej ziemi, by skiełkowały no i trudniej upilnować wilgotność gleby, a kwiecień-maj do suchych miesięcy nie należą. Chyba tak jak mówi Genia - pod folią.
Jakoś nie umiem upilnować wysiewów do gruntu, dlatego w tym roku wszystko sieję do doniczek.

'Durban' rzeczywiście piękniasty

Z tymi przypołudnikami sianymi do gruntu to ryzyk-fizyk. Potrzebują dobrze nagrzanej ziemi, by skiełkowały no i trudniej upilnować wilgotność gleby, a kwiecień-maj do suchych miesięcy nie należą. Chyba tak jak mówi Genia - pod folią.
Jakoś nie umiem upilnować wysiewów do gruntu, dlatego w tym roku wszystko sieję do doniczek.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
To właśnie tego liliowca miałam też zamówionego w Lilipolu , ale jak przeczytałam opinie na forum że są jakieś problemy zrezygnowałam , szkoda bo może by już u mnie kwitł .przemekg pisze:Geniu liliowce kupowałem tylko w Lilypolu w tym roku, póki co wszystkie się zgadzają z tym co w ofercie było, chociaz podobno i u nich zaczynają pojawiać się pomyłki.
Przemku ten kwiat jest duży czy mały ?
W tym roku troszkę trudno określić u mnie niektóre liliowce mają małe kwiaty a w zeszłym roku były dużo większe .
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku ależ cudnie
Piękne lilie, i takie różnorodne, wspaniała biała róża, clemantisy
, a liliowce 

Piękne lilie, i takie różnorodne, wspaniała biała róża, clemantisy

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Witaj Przemku
jakoś mi umknęło że już masz II cz.
Pięknie u Ciebie kwiaty śliczne ,róże ,powojniki .Teraz tak z grubsza przejrzałam ale poprawię się i nadrobię stracony czas
jakoś mi umknęło że już masz II cz.
Pięknie u Ciebie kwiaty śliczne ,róże ,powojniki .Teraz tak z grubsza przejrzałam ale poprawię się i nadrobię stracony czas

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Przemku tak wygląda Stuttgart od Ciebie
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Przemku Witam Cię.Postanowiłam odwiedzić Twój ogród i jestem pod wrażeniem,tyle w nim przepięknych róż,hoi i innych kwiatów.Skąd to zamiłowanie do kwiatów. Pozdrawiam Zapraszam do mnie,ale u mnie jest o wiele skromniej.
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Przemku jestem zachwycona hostami i liliami, pięknie rosną a deszcz dodaje im jeszcze uroku.Zdjęcia zrobione po mistrzowsku.Natomiast na liliowce jeszcze spoglądam obojętnym okiem, ten bakcyl jest jeszcze przede mn, natomiast pokazałeś róże o których marzę: Nostalgię i Tip Top.Piękne.
I po wycieczce, która się udała
Szkoda tylko że musieliśmy skrócić pobyt... jak zwykle coś lubi krzyżować plany
Niedługo twoja Hortensja znajdzie w moim ogrodzie honorowe miejsce
Miło było Cię poznać razem z matulą na żywo. Tym razem zapraszam do nas 

-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:

Może i ty byś pokazał swoje gąsiorki???
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Witam Moi Mili wreszcie pogoda trochę się poprawiła ustały ciągłe opady, chociaż dziś wieczorem przeszła burza spadło kolejne 8 l/m. Susza zażegnana na dłużej, ogród ożył i cieszy jeszcze bardziej W tym tygodniu miałem super gości
na małą wycieczkę wybrali się do mnie Marcin i Adam. Bardzo dziękuję za odwiedziny, przełamała się choć na krótką chwilę moja remontowo-bałaganiarska monotonia, która już mi źle działa na nerwy i nie mogę doczekać się końca tego całego remontu. Mimo deszczu nie obyło się oczywiście bez zwiedzania ogrodu przy szkółce w pobliskim Pęchcinie i małych zakupów. Czas minął stanowczo za szybko, udało się jednak znaleźć chwilę na małe
.Oby następnym razem żadne złe moce nie zakłóciły mam planów
Zenku to prawda była już okropna susza deszcz wszystko ożywił, zrobiło się bardziej kolorowo, chociaż z tym deszczem to teraz już lekka przesada.
Jolu durban i nie tylko on pokazuje kwiaty niestety kanny chyba za bardzo podpędzone bardzo odchorowały przesadzenie na miejsce stałe i teraz niby mają po kwiatku ale wyglądają bardzo kiepsko.
Gosiu możliwości do powiększenia ogrodu to ja mam
gożej z czasem aby móc o wszystko należycie zadbać.
Kasiu moje kolejne lilypolowe liliowce zgodne z zamówieniem
Grażynko no właśnie w tym roku zaczynają pojawiać sie takie opinie, dobrze że wcześniej nie było problemów, ale już chyba i ja przestanę tam kupować
Jacku u mnie z każdym dniem więcej lilii, jednak na OT muszę jeszcze poczekać
Geniu no właśnie od tych deszczy to kwiaty liliowców nie rozwijają się jak należy, na szczęście jest jeszcze trochę pąków to może będą lepsze
A Stuttgart mam nadzieję że nabieże jeszcze siły.
Asiu bardzo dziękuję za miłe słowa
Kasiu zapraszam częściej, chociaż teraz latem trudno znaleźć na wszystko czas
Gosiu witam , pasja roślinna trwa już ze dwie dekady, a nawet nie pamiętam jaki to był początek, byłem wtedy jeszcze dzieckiem.
Aniu witam i dziękuję za tak miłe słowa chyba na wyrost bo zdjęć to ja robić nie umiem a bardzo bym chciał się nauczyć. A Twoje mażenia proste do spełnienia, wystarczy zamówić w rosarium
Adam bardzo się cieszę
że tą wyprawę uznałeś za udaną, bo deszczowa pogoda i presja czasu związana z innymi ważnymi sprawami, zakłóciły trochę plan wycieczki i wakacyjny nastrój
Adam12222 postaram się przy najbliższej okazji

Zenku to prawda była już okropna susza deszcz wszystko ożywił, zrobiło się bardziej kolorowo, chociaż z tym deszczem to teraz już lekka przesada.
Jolu durban i nie tylko on pokazuje kwiaty niestety kanny chyba za bardzo podpędzone bardzo odchorowały przesadzenie na miejsce stałe i teraz niby mają po kwiatku ale wyglądają bardzo kiepsko.
Gosiu możliwości do powiększenia ogrodu to ja mam

Kasiu moje kolejne lilypolowe liliowce zgodne z zamówieniem

Grażynko no właśnie w tym roku zaczynają pojawiać sie takie opinie, dobrze że wcześniej nie było problemów, ale już chyba i ja przestanę tam kupować

Jacku u mnie z każdym dniem więcej lilii, jednak na OT muszę jeszcze poczekać

Geniu no właśnie od tych deszczy to kwiaty liliowców nie rozwijają się jak należy, na szczęście jest jeszcze trochę pąków to może będą lepsze

Asiu bardzo dziękuję za miłe słowa

Kasiu zapraszam częściej, chociaż teraz latem trudno znaleźć na wszystko czas

Gosiu witam , pasja roślinna trwa już ze dwie dekady, a nawet nie pamiętam jaki to był początek, byłem wtedy jeszcze dzieckiem.
Aniu witam i dziękuję za tak miłe słowa chyba na wyrost bo zdjęć to ja robić nie umiem a bardzo bym chciał się nauczyć. A Twoje mażenia proste do spełnienia, wystarczy zamówić w rosarium

Adam bardzo się cieszę

Adam12222 postaram się przy najbliższej okazji

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Przemku,nie wiesz czy u Szmita mają hortensję pinky winky?
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Małgosiu akurat tą hortensję widziałem ostatnio
chociaż jak pisałem wczesniej wszystkie rośliny z oferty przedstawione na stronie internetowej szółki będą na spokojnie dostępne ok połowy sierpnia.
A teraz kilka świeżych kolorków z ogródka

Pieris od Adama
dostał większą doniczkę i musi troszkę poczekać w niej na swoje nowe miejsce.

nowa różyczka miniaturka

Pomponella

Nostalgie

Graham Thomas

Hot Papaya

liliowce wciąż mnie zachwycają, juz nie mogę się doczekać jak się rozrosną w trochę większe kępki

przestało padać i kwiaty kanny wyglądają o niebo lepiej

lilie rozkwitają z każdym dnie bardziej jednak to jeszcze nie OT na które czekam najbardziej

a jeszcze trochę i zacznie się czas hortensji

i nowy przychówek
wykluło się kilka kaczek biegusów.

A teraz kilka świeżych kolorków z ogródka

Pieris od Adama

nowa różyczka miniaturka

Pomponella

Nostalgie

Graham Thomas

Hot Papaya

liliowce wciąż mnie zachwycają, juz nie mogę się doczekać jak się rozrosną w trochę większe kępki

przestało padać i kwiaty kanny wyglądają o niebo lepiej

lilie rozkwitają z każdym dnie bardziej jednak to jeszcze nie OT na które czekam najbardziej

a jeszcze trochę i zacznie się czas hortensji

i nowy przychówek

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Roślinki piekne,zwłaszcza ta na ostatnim zdjęciu.
Nie wiesz ile ta hortensja kosztuje,bo w internecie widziałam nawet po 48 zł?
Nie wiesz ile ta hortensja kosztuje,bo w internecie widziałam nawet po 48 zł?