Działka Romy wśród jezior cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3

Post »

Witaj Romo!
Dopiero dzisiaj przypadkiem trafiłam na Twój wątek, przebiegłam po Twoim ogrodzie i obserwowałam zmiany, jakie w nim zachodziły z każdym tygodniem. Ja jestem dopiero na początku i właściwie zaczynam od zera - ale nie na nowym, lecz bardzo zaniedbanym kawałku. Dlatego zanim cokolwiek posadzę, muszę najpierw dokładnie głęboko przekopać centymetr po centymetrze. Myślałam, że szybciej będzie to iść, ale niestety, tak jak upadku przewidzieć się nie da tak i gorszych dni w stanie zdrowia. Masz przepiękne okazy roślin, które mam nadzieję i u mnie kiedyś się zadomowią :lol:
Mam do Ciebie pytanie: czy ten szarłat wiechowaty wysiewasz sama czy też kupujesz rozsady? Wysiałam w tym roku i nic nie wzeszło.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie chcę nic mówić ale tydzień to już dawno minął..... ;:196
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Romko :wit czekam niecierpliwie na relację z pobytu na działce ;:108
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Romciu chyba przedłużyłaś swój pobyt na działeczce. :D
Należy Ci się, na zdrowie. My poczekamy. ;:196
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

WITAJCIE KOCHANI :wit :wit Wróciłam dzisiaj do domu , z działki wyjechałam w piątek ,miałam dwie rodzinne uroczystości [chrzest w sobotę i komunię w niedzielę ] bardzo miło było. Ale i tutaj miło że ktoś pomyśli o człowieku ..........stęskniłam się za Wami ;:196 Na działce pracy mnóstwo ,dużo zrobione a jeszcze więcej do zrobienia. W pierwszym tygodniu zimno było bardzo w nocy minusowe temperatury kilka roślinek przemroziło, najbardziej ucierpiały lilie :cry: Pewnie będzie mniej pięknych kwiatów :( Winorośle mam nadzieję że odbiją ,także wisteria i atikindia :wink: Jutro wstawię fotki tych zważonych roślinek ;:223 Marylko ,Staszku ,Janeczko ,Lucynko , Olu , Halinko dziękuję za miłe słowa ;:196 Z sasanki tyle zostało ... Obrazek Obrazek
Witam nowego gościaOster :wit na pewno będziesz miała jeszcze piękniejsze okazy roślinek , a może za szybko byś chciała ;:108 Przyroda uczy cierpliwości. Z przyjemnością podejrzę Twoje poczynania :lol: Jeżeli chodzi o ten szarłat to raz był posiany i jest u mnie każdego lata :lol:
Jagusiu ,szczęśliwi czasu nie liczą ;:196 To fotka dla Ciebie ..........
Obrazek
Aniu , kilka fotek dzisiaj wrzuciłam reszta jutro ....... Obrazek Rajska jabłoń ..........
Obrazek
Marylko ;:167 ,Ty pewnie też już solidnie popracowałaś :?: Dla Ciebie brateczki rococo
Obrazek Obrazek Do zobaczenia ,dzisiaj padam :;230
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Romo :D
Dziękuję za kwiatuszka ;:196
Wcale Ci czasu nie liczę tylko stęskniłam się....
A tu już na dzień dobry takie ładne foteczki - sama widzisz, ze było na co czekać.
Cieszę się że wyjazd się udał. takie uroczystości to ho, ho, ho....
Odpocznij, bo pewnie ogród na Ciebie wcale nie czekał - chwaściory wyczuły okazję i przypuściły inwazję :;230
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne te bratki , muszę je posiać w tym roku bo w tamtym żaden nie wszedł .. a chwasty i u mnie szybko urosły przez tydzień gdy byłam u drugiej córki .. im nie przeszkadza ani deszcz ani mróz .. ale co byśmy robiły bez nich .. sasanki i u mnie mają ładne pióropusze , ,może będą miały nasionka ????
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

O jaka ładna wielodoniczka z pelargoniami :D I jakie barwy narodowe, biały na górze a czerwone dołem ;:224
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Lucy2na

Post »

nie wiedziałam że z sasanki takie fajne pędzelki wychodzą ...czy one już na stałę do jesieni?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Romko :wit rajską jabłoneczkę też mam na oku...widziałam fajnie uformowaną w formie parasola...trzeba kilka gałęzi dookoła pnia przygiąć... a gałązki rosnące do góry pionowo z tych przygiętych trzeba wycinać na wiosnę. Później gałęzie są już uformowane, tylko wycina się rosnące pionowo do góry. Takie formowanie trzeba zacząć w drugim roku po posadzeniu drzewka. Sasanki i u mnie też mają takie pióropusze, ale w kępach na dole są jeszcze kwiaty.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

U mnie tez sporo pomarzło ,niestety moja glicynia nie wypuściła nawet jednego pączka ,ruina ,coś jakby z ziemi się rusza .
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Witaj Romeczko! Myślałam,że już na całe lato zostajesz na działce....a miałaś być tydzień ;:108
Przykro,że i u ciebie pomroziło rośliny.U mnie lilie za mocno nie ucierpiały,przemroziło mi krzewy i drzewka.
Bardzo ładna kompozycja z pelargonii ;:138
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witajcie wieczorkiem :wit Dużo spraw do załatwienia i trochę wizyt u przyjaciół nie pozwoliły mi wczoraj się z Wami spotkać :( Dzisiaj wkleję kilka fotek i pobiegnę do Waszych ogródków ..........jestem bardzo ciekawa ;:7
Jagusiu ,dzisiaj dalszy ciąg fotek ...........Miło słyszeć że ktoś tęskni ;:196 Pewnie moje chwaściki teraz sobie spokojnie rosną .
Obrazek Obrazek czosnek jeszcze w pączku
Janeczko ,mnie z torebki też wyszło z osiem sztuk , muszę dobrze obejrzeć pióropusze może faktycznie będą nasionka ;:138 Dobrze że mi podpowiedziałaś ;:196 Tak wyglądały lilie po tych przymrozkach ..........
Obrazek Obrazek Ta aż zwiesiła główkę .
Olu ,to nowy nabytek ;:108 Może jeszcze nasadzenia ulegną zmianie ;:7
Lucynko , podobno w tych pióropuszach mogą być nasionka ;:132
Aniu ,moja jabłonka jest u mnie trzecie lato ,ale jest bardzo rzadka, ma trzy gałązki na krzyż ;:108 Na taki parasol musi być więcej gałązek , zobacz sama co tu można wyciąć............ Obrazek
Aleksandrze , moja też nie widać było żeby odbijała ,może musi mieć więcej czasu :?: Współczuję Ci bo mnie też bardzo szkoda :(
Alinko , nie mogłam jeszcze zostać ,musiałam wrócić do domu ale i tak byłam dłużej :tan U mnie nad jeziorem było jednej nocy -9 nawet pelargonie i begonie na tarasie ucierpiały. :( Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Idę do Waszych ogródków ;:65 ;:65
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Romciu, piękne zdjęcia pokazałaś :D Świetnie prezentują się kwiaty w wazie- zwłaszcza waza :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt: