Witam u mnie jedynie piwonie i irysy trzymają się pory roku,reszta w powijakach, Mieciu czy na ostatnim zdjęciu to pysznogłówka, ta trzykrotka Twoja jest taka piękna pozdrawiam Basia
Basiu-to jest przekwitający orlik,ja dopiero teraz go dojrzałam a on jest pełny i ma b. ładny kolor bordowo-liliowo- biały.Musiał być w tych wysiewanych przeze mnie non stop pełnych,co to prawie nie wschodziły a jednak wzeszły,tylko nie w tym miejscu co siałam.Na wiosnę kupowałam niby podobne pełne,w woreczku,3.90 za 1 szt.,i to nie były takie jak miały być.
Pysznogłówka na razie rośnie w liście ale jest ładna kępa
Dziś miała być u nas burza,trochę pobłyskało,lekko popadało i tyle, dobrze że poleciałam wcześniej podlać,bo nie było mnie 3 dni,hosteczki rosną pięknie
Mieciu, orlik śliczny. Ja też znalazłam 3 orliki, które kupiłam w Biedr. i zapomiałam o nich. Są takie kosmiczne. Piękne hosty. Ja je też lubię i mam ich sporo. A kuzynce pozazdrościć pięknego terenu.
Zakwitł pierwszy z liliowców w gruncie,jest to El Desperado ale taki na pół gwizdka bo nie ma odpowiedniej koronki.Podoba mi się mimo wszystko,może następne kwiatki będą właściwe
No i zakwitła tygrysówka różowa,jest prześliczna,szkoda tylko że tak mało pąków kwiatowych widać
Pięknie rozwinął się następny El Desperado,jest to drugi z liliowców o tej nazwie,kwiat jest większy i bardziej wyrazisty.Jestem zadziwiona tym,jak tak duży kwiat może wyrosnąć z tak małej rośliny