Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Obrazek[/quote]
Wiosna idzie ;:63 ;:63 :;230 . U mnie kwitną jaśminowce :shock:
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu schody wyszły super, efekt jest niesamowity, muszę zapamiętać takie rozwiązanie :D
A może poziom zero wysyp żwirem i pociągnij rabatę żwirową kawałek dalej żeby się dobrze komponowała, czy masz już żwirowe kamienie w ogrodzie ?, wiesz że ja je lubię dlatego to proponuję :wink: Chyba, że masz już plan. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ula, raczej to cyprysik groszkowy Filifera.
Ja nie mówiałam, że nie mam dużych drzew. Ja mam sporo dużych iglaków.
Spójrz na te dwie sosny czarną i żółtą.

Obrazek

Ja tylko pisałam, że już nie chcę dużych iglaków, żeby jak najwięcej sie zmieściło innych roślin i iglaków też tylko tych mniejszych.
A układ płytek faktycznie fajnie wygląda

Obrazek

Obrazek

Asiu, pomieszało się wszystko całkowicie, a za tydzień pewnie będzie zima. Dlaczego nie może zostać tak do wiosny?

Kasiu, niestety to chyba u mnie nie zdałoby egzaminu. Przy moim psie żwir byłby wszędzie, ale nie tam gdzie trzeba. To jest pole startowe do obszczekania kogoś lub czegoś za płotem. Wszystko lata jak on ropoczyna bieg. Stąd też ta platforma, żeby trochę skrócić rozbieg. Dlatego miałam cały czas wydeptaną trawę przy tarasie. Teraz już nie będzie wyrywał darni, żeby się rozpędzić, tylko już będzie biegł.
Mnie też bardzo się podobają rabaty żwirowe. Mam zamiar taką zrobić, ale muszę jeszcze poczekać rok, czy dwa jak moje dziecko wydorośleje i przestanie bawić się w rycerzy. Rabata ma powstać w miejscu zabaw dzieci. Także to plan na daleką przyszłość.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Cuuuuudne te schody ;:167 I rabata przy tarasie... w kształcie serduszka ?!
Zanim dziecię dorośnie, to dopieścisz tą planowaną rabate... parę razy :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Gosiu i rabatkai schody wyszły bardzo elegancko :) a dla czego na poziomie zero przy schodkach nie chcesz trawy zwykłej? ładnie trawa z kamieniem wygląda... patrze tylko jeszcze na ta rynienkę... czy przy deszczy nie będziesz non stop miała kałuży przy schodach?
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Jeszcze raz muszę pochwalić schodki. Z bliska też bardzo fajnie się prezentują. No i chcę się zapisać do fanklubu czarnej sosny. Odszczekuję wszystko, co mówiłam o podcinaniu dolnych gałęzi. Jest po prostu zjawiskowa.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Margo2 pisze:Teraz już nie będzie wyrywał darni, żeby się rozpędzić, tylko już będzie biegł.
A co jeśli będzie wyrywał te płytki ze schodków? :;230 Tylko niewinnie żartowałam :)
Gosia, ale Ty masz mnóstwo miejsca!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu, Nie zwróciłbym nawet uwagi, że wyszło serduszko :D
Ale to raczej kwiatuszek trójpłatkowy, bo po drugiej stronie kolejna rabatka, nawet ją widać na tym zdjęciu z sosnami.
Masz rację, że dopracuję zanim dorośnie, a wręcz mogę całkiem zmienić :;230

Alu, ja właśnie chcę zwykłą trawę przy tych kamieniach. A woda przy kaskadce będzie wsiąkała w ziemię, bo ona rynienka kończy się wcześniej niż schodki. Ta woda będzie podlewała rabatę.

Asiu, powiem szczerze, że jak zazwyczaj myślałam o zapełnianiu wszystkich kątów, to właśnie sosny jakoś omijałam w planach. Bardzo je lubię. Chociaż tak sobie po cichu myślę, że pomiędzy nimi, ale badziej wysunięta do przodu mogłaby powstać rabata żwirowo trawowa, ale nie ta o której pisałam Kasi.
Co o tym sądzisz?

Marto, postarałam się, żeby kamiulce porządnie były przymocowane. Nie ruszy :;230
Tak jakoś się zdarzyło, a m. skutecznie walczy o przestrzeń życiową. Ja mu tylko tak co jakiś czas ją pomniejszam. Małymi kroczkami i ta pustka się wypełni :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Małgoś chodziłabym po tych stopniach i wciąż podziwiała... ;:65 dopieścił je pan fachowiec...przez duże F,ale liczy się projekt,czyli Twój zamysł...
Pytałaś o kopce na róże...można je usypać młodym różom,które już nie kwitną,osobiście starych róż nie kopczykuje ,z prostej przyczyny ,nie mam tyle ziemi ...a poza tym paroletnie... już dobrze ukorzenione,więc niebezpieczeństwo zmrożenia niewielkie..Gorzej ,gdy nadejdą pokaźne mrozy ,a śniegu zabraknie,to już problem dla nas największy,bo i kopczyki niewiele dadzą... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu, czyli młodziaki muszę okopcować. Chcę jeszcze nakryć pudłami. Mało to estetyczne, ale może pomoże. Ty faktycznie musiałabyć ciężarówkę zamówić, żeby przykryć wszystkie róże.
Tylko pytanie kiedy, bo już za 2,3 dni zapowiadają w nocy nawet -5. Młode to chyba już okopcuję. Przecież one już całkiem gołe, w półuśpieniu.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

fajowo te schodki wyszły-bardzo podoba mi sie w ogrodzie kamień i drewno tylko każda ,,bzdura,,tyle kosztuje :(
ja nowo posadzone róże okopczykowałam jakos tak odruchowo a i już nagrabiłam igliwia pełny wór a już znowu żółto od igieł-czekam na nowe róże i z igiełek też zrobie kopczyki-rok temu zdały egzamin,więc i teraz tak zrobię
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Margo2 pisze: a m. skutecznie walczy o przestrzeń życiową. Ja mu tylko tak co jakiś czas ją pomniejszam. Małymi kroczkami i ta pustka się wypełni :D
Mój M też kiedyś walczył o przestrzeń życiowa ,a teraz to mnie prosi
,żebym mu chociaż przejazd dla kosiarki zostawiła, między rabatami :;230
I już nie biadoli jak mu trawkę odkopuję :lol:
Twój z czasem też do tego dojrzeje :wink:
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Mój M też kiedyś walczył o przestrzeń życiowa ,a teraz to mnie prosi
,żebym mu chociaż przejazd dla kosiarki zostawiła, między rabatami
:;230 :;230 :;230 ładne określenie trawnika "przestrzeń życiowa" :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Goś, rabatki coraz większe, a na wiosnę tak ciężko szło.. :lol:
Schodki są cudniaste ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rybko, masz rację, że wszystko do ogrodu kosztuje. Kiedyś kamienie można było za bezcen kupić, bo mało się ich używało. Teraz widzą, że można na tym zarobić. Ale warto poczekać. Takie szczegóły zmieniają ogród. Ja czekałam 6 lat na realizację tego pomysłu. Zawsze były ważniejsze sprawy.

Bożenko, mam nadzieję, że sie doczekam i ja takich słów. Tylko mój m. to uparciuch. Trzeba długo nad nim pracować :D

Asiu, to chyba najpopularniejsze określenie używane przez m. :;230
U wielu juz to słyszałam.

Aniu, masz rację, że na koniec sezonu zaszalałam. Ale to wynik realizacji gazociągu. Nareszcie mogę zadbac o front domu. Jeszcze mam wiele do zrobienia. Przede wszystkim porządek :;230

To jeszcze kilka zdjęć z mojego ogrodu. Ale sie ciesze z tego aparatu. Będę Was jeszcze nim troche męczyć, zanim zapadnie w sen zimowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”