Wężowy ogród FRAGOLI
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wężowy ogród FRAGOLI
Ładne kolorowe podziękowanie ,dziękuję za takie podziękowania .
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażyno, z tym fioletem na odętce to przesadziłem, bo z pośrednimi kolorami mam problem
. To raczej lilaróż. No i u znajomej się nie rozłazi więc zobaczymy, jak się będzie sprawowała u mnie.

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Beatko,Lucynko,Stasiu,Aleksandrze jak na razie to wąż i skalniak jeszcze ma trochę kolorów,głównie za sprawa jednorocznych
...ale to już końcówki...zakwitną jeszcze astry marcinki,chryzantemy,reszta rozchodników i.....koniec
Jacku jeśli ta odętka jest różowa to chyba taką mam....dostałam w darze niedawno
Dziś pokążę Wam kilka moich traw(przepraszam za jakośc zdięc ale coś aparat mi się buntuje)Zamierzam zrobic rabatę trawiastą z dodatkiem liliowców i cebulowców(tulipany,hiacynty itd...)ale to dopiero na wiosnę,na razie pomału gromadzę trawki...

Jacku jeśli ta odętka jest różowa to chyba taką mam....dostałam w darze niedawno

Dziś pokążę Wam kilka moich traw(przepraszam za jakośc zdięc ale coś aparat mi się buntuje)Zamierzam zrobic rabatę trawiastą z dodatkiem liliowców i cebulowców(tulipany,hiacynty itd...)ale to dopiero na wiosnę,na razie pomału gromadzę trawki...

- JacekP
Ładne trawki kupiłaś
Nie znam tylko tej na 4 zdjęciu. A wiesz może jak nazywa się ta ze zdjęcia nr 3? To chyba trzcina ale nie wiem jaka.

- FRAGOLA
- 1000p
Właśnie nie wiem jak nazywa się ta na 3 i 4 zdięciu...obydwie mają byc niskie i niby mało ekspansywne...ale się okaże.Tą z fotki 4 mam od tamtego roku,jest niziutka i nie szaleje,nawet jak zakwita to ma jakieś 30cm.O reszcie jak na razie to też nie wiele wiem....poczytam w wolnej chwili.A do kupna na pierwszym miejscu jest teraz rozplennica piórkowa bo najbardziej mi się podoba ze wszystkich traw,ale jakoś nie mogę na nią natrafic 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Bardzo ciekawe trawki
miałam tę seledynowo biała to się dopiero rozrasta
szok uważaj bo naprawdę ekspansywne zielsko 

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Piękne trawki kupilaś, szczególnie ta zebrina mi się podoba, u mojej koleżanki rośnie od trzech lat i utworzyła piękną kępę. Trawka na przedostatnim zdjęciu równiez wygląda ciekawie 

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko zatrawiasz się widzę dość poważnie ale to zaraźliwe boje się zarazić trawami
bo nie mam gdzie sadzić a co najgorsze podobają mi się 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witaj Grażynko.
Widzę, że dopadła Ciebie choroba trawkowa. Broniłaś sie przed hortensjami,więc masz trawki
Ale nie martw się,hortensje też przed tobą. Ja już trawki oglądam.....ale to na przyszły rok...
Super trawki zgromadziłaś,ja mam strictusa/zebrinusa i na liście jest Red Baron.Szukam tych nieekspansywnych. Moja t. ma wszystko rozłażące sie, więc wolę unikać takich,bo są straszne.... A co to jest to pierwsze? Mam coś podobne,ale mniejsze ma listki, też taka poducha trawy.
Pozdrawiam.Anna

Widzę, że dopadła Ciebie choroba trawkowa. Broniłaś sie przed hortensjami,więc masz trawki

Super trawki zgromadziłaś,ja mam strictusa/zebrinusa i na liście jest Red Baron.Szukam tych nieekspansywnych. Moja t. ma wszystko rozłażące sie, więc wolę unikać takich,bo są straszne.... A co to jest to pierwsze? Mam coś podobne,ale mniejsze ma listki, też taka poducha trawy.
Pozdrawiam.Anna

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Grażynko...wydaje mi się ze na trzeciej fotce z trawami masz Mozgę,jeśli to ona to musisz na nią uważać strasznie się rozrasta,ja swoją już usunęłam z rabaty,nie pomogła nawet włóknina i żwirek teraz jeszcze muszę miskantusa wyrzucić ten też szaleje... 

- FRAGOLA
- 1000p
Celinko a pani sprzedająca zapewniała że to niska mało ekspansywna trawkatrzynastka pisze:Bardzo ciekawe trawkimiałam tę seledynowo biała to się dopiero rozrasta
szok uważaj bo naprawdę ekspansywne zielsko

Beatko na zebrinuska to już dawno miałam chrapkę bo mi się zawsze podobał,a na przedostatnim zdięciu jest Turzyca Buchanana sprawia wrażenie uschniętej,ale jest bardzo ładnasari pisze:Piękne trawki kupilaś, szczególnie ta zebrina mi się podoba, u mojej koleżanki rośnie od trzech lat i utworzyła piękną kępę. Trawka na przedostatnim zdjęciu równiez wygląda ciekawie
Stasiu tak mnie wzieło na te trawki i trzyma...jak powstanie rabatka to może mnie puści...ale to dopiero na wiosnę...na razie jeszcze miejsce na rabatę trawiastą nie upożądkowane...a ja niestety niedam rady tego zrobic...bo gdybym mogła to już pewnie rabatka by się tworzyłaskorpion811-51 pisze:Grażynko zatrawiasz się widzę dość poważnie ale to zaraźliwe boje się zarazić trawamibo nie mam gdzie sadzić a co najgorsze podobają mi się

Aniu broniłam się przed chorobą hortensjową ale chyba się nie wybroniłam tylko zakup odłożyłam do wiosny bo nie mam na nie miejsca przygotowanego....Na trawki wprawdzie też nie...ale jakoś tak bardziej nie mogłam się im oprzec i powoli gromadzęAnn-ka72 pisze:Witaj Grażynko.![]()
Widzę, że dopadła Ciebie choroba trawkowa. Broniłaś sie przed hortensjami,więc masz trawkiAle nie martw się,hortensje też przed tobą. Ja już trawki oglądam.....ale to na przyszły rok...
Pozdrawiam.Anna

Marylu nie wiem jak nazywa się ta trawka ale mam nadzieję że to nie mozga bo tą już mam....jest trochę podobna do tej mojej nowo zakupionej ale jednak trochę się różni....Mozgę mam posadzoną w nieużytkowej części ogrodu i mimo że tam na razie mi nie przeszkadza to już kawał obszaru sobie zawłaszczyła w krótkim czasiemaryla73ab pisze:Witaj Grażynko...wydaje mi się ze na trzeciej fotce z trawami masz Mozgę,jeśli to ona to musisz na nią uważać strasznie się rozrasta,ja swoją już usunęłam z rabaty,nie pomogła nawet włóknina i żwirek teraz jeszcze muszę miskantusa wyrzucić ten też szaleje...

- FRAGOLA
- 1000p
A zapomniałam pokazac moje nowe nabytki

FORTEGILLA

TAWULEC POGIĘTY
CALLICARPA BODINIERI

jakaśWIERZBAszczepiona
ZŁOTOKAP
I JESZCZE KILKA BYLINEK
TOJEŚC KROPKOWANA VARIEGATA,ROZCHODNIK,BUKSZPAN,coś co wygląda jak trzmielina a ma byc niby BARWINKIEM i coś ostopodobne co ma bycMIKOŁAJKIEM ale czym jest to nie wiem...
MIŁEGO WEEKENDU

TAWULEC POGIĘTY

jakaśWIERZBAszczepiona

I JESZCZE KILKA BYLINEK

MIŁEGO WEEKENDU

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
ŁAŁ!!!!!!!!!Ale Cię wzięło na zakupy.
Fajne.... Masz chyba fajną szkółkę niedaleko

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- JacekP
Grażynko, trawa na trzecim zdjęciu wygląda na trzcinę - phragmites 'Variegata' (nie wiem tylko, czy communis czy australis). Trzciny są dość wysokie (1,5m) więc po tym się zorientujesz
Zaintrygowany jestem czwartą trawką. Ma pokrój jak turzyca ale nie znam jej
Jak napisałaś "piórkówka", to w pierwszej chwili nie zorientowałem się, że to chodzi o rozplenicę japońską
TAK! Wybór jak najbardziej słuszny - to jedna z najpiękniejszych trawek i nie sprawia kłopotu 

Jak napisałaś "piórkówka", to w pierwszej chwili nie zorientowałem się, że to chodzi o rozplenicę japońską