Hej ! Dziewczyny miło ,że wpadłyście do mnie .Biel w moim archiwum jeszcze znajdę ale
ogródkowej aktualnej to nie mam..bo jak wiecie ja nie mam ogródka za progiem może być biel za oknem tylko...
dzisiejsze , jest mniej śniegu niż wczoraj za to temperatura spada...
Maryniu cudne "białości" pokazałaś, masz dużą różnorodność białych kwiatów, szczególnie bardzo ładne białe serduszka, podoba mi się roślinka na ostatnim zdjęciu, czy to jest tiarella?
Dzisiaj raźny dzionek się zapowiada, słonecznie ,śnieżnie , lekki mrozik - jak na zimę przystało . Igiełko - na ciemierniki jeszcze chwilkę musimy poczekać ale już nie długo bo niektóre już w pąkach , ja mam pierwszy sezon więc się tylko pojedynczych kwiatuszków doczekam chyba ale dobre i to.Wolę,żeby się nie śpieszyły za bardzo,żebym mogła je wiosną oglądać jak najdłużej
bo zimą na działkę nie chodzę. Irenko- masz racje ,to tiarella.
jako się rzekło ... CD
Niestety ," żaba " więcej nie przepuści zdjęć i na tym muszę kończyć ...
Maryniu przepiękny pokaz bielutkich kwiatów, masz ich naprawdę bardzo dużo U mnie skromnie z bielą w ogrodzie, coś tam się znajdzie, ale to kropla w morzu barw. Napatrzyć się nie mogę na białą piwonię, prawdziwe cudeńko, muszę koniecznie dosadzić sobie inne kolorki, do moich bordowych majówek, a białe w szczególności, chociaż i inne piwoniowe kolorki też są śliczne
Marylko - miło,że wpadłaś Krysiu - nazbierało się przez lata , chociaż zawsze uważałam,że nie przepadam za białym w ogrodzie Igiełko - niestety nazw nie znam , piwonia to jakaś stara odmiana ,mam ją od zawsze a irysek to letni nabytek rynkowy i też bezimienny... Agnieszko- piwonii mam kilka i był okres,że się ich pozbywałam z ogrodu i
tak w ogóle to się nimi wcale nie przejmowałam a nawet zaniedbywałam a one bez nawożenia i tak sobie radzą /to pewnie dlatego / ale jesienią dostały jedzonko i nawet dokupiłam piwonię krzewiastą tylko czy zdążę się jeszcze w tym życiu nią pocieszyć ?bo wyczytałam,że na kwitnienie takich sadzonek to trzeba kilka lat poczekać...no i" koperkowa "też mi wpadła w ręce latem i też ją już mam... :P Malinko - to jest LIATRIS SPICATA /Liatra kłosowa/ nabytek biedronkowy miała tylko 2 pędy ale długaśne i bardzo piękne oby tylko przetrwała bo ją przesadziłam,żeby miała więcej miejsca Olu- tak , masz rację cały sezon je szkolę w pozycji na baczność !I efekty są...
a że trochę jeszcze się tej bieli znajdzie w moim ogródku to zapraszam na CD ...