Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkon Lokiego

Post »

No niestety dziwny jest ten świat i dziwni na niem żyją ludzie :roll: Ja gdybym miała takie możliwości dwa balkony to bym dopiero szalała .Moje marzenie taras :D .
Ja z kolei nie mogę się napatrzeć na wilce ,niesamowicie wyglądają ,ta jakby żaróweczka w środku ,zachwycają mnie :shock: ;:179
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ Kogra ? ano ślicznie pachną lewkonie. :-) Bzygi chyba podzielają moją opinię. :-P A co do wilca ? wilec trójbarwny w zasadzie tylko w takiej wersji kolorystycznej występuje (no... jest jeszcze odmiana o kwiatach landrynkowo różowych, ale to wszystko)... Te kwiaty mnie powalają, są ponad dwa razy większe niż kwiaty wilca purpurowego. Ogromne, wielkości ludzkiej dłoni (bez palców).

@ Katarzynka ? no ja szaleję i to ostro. :-P Co widać w tym wątku. :-P A wilce też uwielbiam i też mnie zachwycają. Szkoda tylko, że te maluchy, których kwiaty pokazywałem jeszcze w maju, chyba nie dały rady... W każdym razie więcej ich kwiatów się nie doczekałem a i nie bardzo widzę, żeby się w górę pięły... Chyba zmarniały. Wniosek: jak już siać, to kupne nasiona, a nie takie z własnych zbiorów. A szkoda, bo taką bogatą gamę barw miały...

No nic... Na pocieszenie jeszcze jeden maczek. :-)

Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Loki masz u mnie kogrobusz wieczorową porą.
Maczek też śliczny.
Grażyna.
kogro-linki
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Tułajka zatokowa cudna :shock:
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Kogra ? zaraz kukam. A maczek owszem, śliczny, ale niestety ma pecha ? wczoraj ten osobnik zakwitł bodajże PIĘCIOMA wielgachnymi kwiatami naraz. Tyle że najpierw przyszła wichura, a potem ulewny deszcz ? i bardzo szybko kwiatki zaczęły wyglądać jak krowie z gardła wyjęte... A dziś już z nich niewiele zostało...

@ Dawidbanan
? polecam wizytę na pierwszej podstronie wątku ? w zeszłym roku miałem pół skrzynki tujałek, więc i dosyć bogatą gamę kolorystyczną ? w tym roku to tylko pojedyncza samosiejka (no... jest jeszcze druga, ale dopiero zbiera się do kwitnienia).

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A mój maczek / wiadomy :wink: / też już przekwitnął ale robi makówkę.
Szkoda, że one tak krótko kwitną, bo kwiaty mają bardzo ładne.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Loki dzięki za instrukcję domku dla trzmieli.
Spróbuję jeszcze poszukać jak ma wyglądać ten domek.
Może gdzieś w necie znajdę.
Mam nadzieję, że pogoda się już u was poprawiła.
U nas szaleństwo temperaturowe.
Jutro ma być 32 stopnie a pojutrze 15.
Miłego wieczoru. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A szukaj, szukaj, na pewno coś więcej znajdziesz. :-)

Jeśli chodzi o pogodę ? piękną mamy jesień tego lata we Francji. Cały czerwiec lało i wiało, a teraz na odmianę wieje i leje. I zimno jest jak cholera. Dwa tygodnie ładnej pogody były może na przełomie czerwca i lipca. I, co gorsza, nie zanosi się wcale na poprawę. Jedna kumpela na facebooku wkleiła sobie coś takiego:
INSTALLATION DE L'ETE.....
?????????????????????????????
Progression de l'installation: 44% L'installation a échoué. Erreur 404: saison introuvable. La saison que vous recherchez peut avoir été supprimée, ou renommée, ou est temporairement indisponible. Essayez ? nouveau plus tard
Czyli:

INSTALACJA LATA
?????????????????????????????
Postęp instalacji: 44%. Instalacja zakończyła się niepowodzeniem. Błąd 404: nie znaleziono pory roku. Pora roku, której szukasz, mogła zostać usunięta, jej nazwa mogła zostać zmieniona, bądź też jest czasowo niedostępna. Spróbuj ponownie później.

Bardzo trafne jak na mój gust. :twisted:

...i dlatego właśnie na poprawę humoru słoneczna fotka sprzed jakiegoś czasu: :-P

Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A mnie bardziej ciekawi kto się za tym słonecznym kwiatkiem kryje. :wink: :lol:
Skoro moja różyczka tak Ci się podobała , to zobacz że nie przesadzona kolorystycznie.

Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Nieźle się schowałeś za tym kwiatkiem :lol:
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Kogra ? Jeśli chodzi o różyczkę, żebym zobaczył że nie przesadzona kolorystycznie, to bym musiał ją w realu zobaczyć, a nie na fotkach. :-P :-P :-P Natomiast jak najbardziej mogę Tobie uwierzyć na słowo ? skoro piszesz, że tak właśnie wygląda, to nie mam powodu, by wątpić w Twoje słowa. :-)

A jeśli chodzi o ostatnią fotkę dalii ? AgaNet zgadła, kto się tam schował. :;230

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Znając kolor ludzkiego ciała i kawałek ręki na fotce można wysnuć właściwe wnioski. :wink: :lol:
;:3 Ci życzę, bo u mnie nadal pada. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

kogra pisze:Znając kolor ludzkiego ciała i kawałek ręki na fotce można wysnuć właściwe wnioski. :wink: :lol:

No właśnie :) Nie było trudno zgadnąć :lol:
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Loki- instalacja LATA -rewelacja chyba sobie ściągnę i jak ktoś będzie marudził to będę pokazywała :;230 :;230
No cóż Twoje loki zdradziły Cię :wink: zagadka szybko się rozwiązała :D Więcej takich słonecznych zdjęć
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Kogra ? nie wiem? To że jeden kolor wygląda naturalnie, nie znaczy, że wszystkie tak wyglądają. Już niejednokrotnie sam zrobiłem fotki, na których kolor skrzynek balkonowych czy liści wyglądał idealnie, ale kolor kwiatów wcale nie był taki jak w realu.

Za słoneczne życzenia dziękuję ? nawet na kilka minut wychynęło słonko zza chmur (i już się schowało) ? ale obawiam się, że niestety pozostaną one pobożnymi życzeniami ? bo z prognoz pogody jednoznacznie, że co najmniej do końca miesiąca ma u mnie dzień w dzień lać.

@ AgaNet ? ale tu mowa o kolorze niebieskofioletowej róży była, a nie o mojej paszczy schowanej za dalią. :-P

@ Katarzynka ? nie wiem jak tam w Polsce, ale tu we Francji ten tekst o instalacji lata pasuje idealnie. Po słonecznej wiośnie niestety z żalem można powiedzieć, iż piękną mamy jesień tego lata. :evil:

Pozdrawiam!
LOKI
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”