Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Post »

Bożenko, takie objechanie wszystkich sklepów z nasionami może skończyć się niebezpiecznie.. nie tylko na klonikach :lol:

Grażynko,
teraz już cieplutko więc można popracować pełną parą... gorzej że u mnie błoto niesamowite i wszędzie się zapadam :(

A tak w ogóle witajcie :)
Ciepełko ogrzało serduszka i od razu człowiek ma tyle siły i energii że ach ;:138

Drzewka owocowe przycięte, krzewy w sumie też... został mi jeszcze agrest ale nie cierpię go.. tak kłuje, że nie mogę się do niego zabrać... Troszkę pograbiliśmy.. ale błoto straszne... i widzę już że jednak pogniły mi niektóre rośliny :( znowu :( żeby to błoto szybko się osuszyło... a tu znów ochłodzenie ma być :(

Ale tymczasem podziwiam co mogę :):

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kazmierz
200p
200p
Od: 14 mar 2010, o 10:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit widzę że woda już nie stoi, ale wiosenka się pojawiła w pięknych kolorach ;:108 ;:108 ;:108

pozdrawiam i życzę dużo ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Alu piękna wiosna ;:138
i widzę że magnolia ma pąki....
moja żółta też ma aż dwa....bardzo się cieszę
będziemy wszyscy jeszcze podziwiać Twój ogród
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

jak kolorowo :) wiosna na całego, u mnie tylko oczar jako pierwszy startuje.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Alu :wit -właśnie miałam pytac jak u Ciebie z wodą....no i mokro...a zapowiadali suchy marzec....u mnie dziś nocą padało.
Ale za to wiosnę masz przecudną... ;:138 ależ kwitną piękne te krokusiki....jak one cieszą ;:170
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Alu mieszkasz blisko mnie a klimat jakiś inny bo u mnie krokusy jeszcze śpią :roll:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

U Ciebie już krokusiki kwitną...moje jeszcze śpią...w ogóle marnie wyglądają jak zresztą wszystko na razie :(
Mam jednak nadzieję że jeszcze większośc odbije,odżyje bo na razie...ech...marniutko :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :)
wschodzą mi kolejne zasiewy domowe: ostnica, goździki i por... oraz uwaga drugi rodochiton :D czekam jeszcze na szałwię, seler, adenium, za to poziomek będę miała cały las a wysiałam tylko połowę opakowania :shock:

Dostałam też wiadomość, że 4 róże które zamówiłam są w drodze :) oby były zabezpieczone bo jeszcze chyba nie czas je sadzić..

Kazimierz, woda opadła ale jest straszne błoto, że zapadam się na kilka centymetrów... nie wiem kiedy się osuszy... na razie nawet nie mogę w tunelu warzywek posiać...

Grzesiu,
dzięki :) fajnie, że zajrzałeś... Moja magnolia to alexandrina... inna by nie urosła, bo za zimno... póki co po mału się rozrasta, bo jakoś dziwnie była przycięta jak ją kupowałam i chyba nie spodobało jej się to... dopiero puszcza ładniejsze gałązki...
A co teraz nie ma w nim co podziwiać :lol: ?

Grażynko, nareszcie coś pojawia się kolorowego... i jest tak przyjemnie...

Grażynko Roso, tak jak pisałam, straszliwe błoto, nigdy tak nie było... nawet przed domem gdzie wyżej i tak się grzęźnie... mam nadzieje, że mnie będą deszcze jak najdłużej omijać...

Katik, w niektórych miejscach moje krokusy też śpią... ale przed domem wyjątkowo się nagrzewa.... i tam wegetacja duużo szybciej rusza... aż mnie to dziwi...

Fragolciu
, na pewno wszystko pięknie będzie rosło.... ja zawsze uważałam, że roślinki są bardzo żywotne i nie poddają się tak łatwo jak my... więc póki co patrzę spokojnie... nawet na te zalane... mam nadzieje, że większość przeżyje...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Alu :!: Świetne zwarte kępy krokusów :!: Nie tylko Ty ale i przechodnie mają piękny widok i pewnie przystają, by nacieszyć oczy :) I takie połączenie z rozchodnikami ma sens, bo po przekwitnięciu nadal jest zielono. Dobre zestawienie ;:108
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, witam
Odwiedziłam Twój ogród ponownie
Przespacerowałam cały poprzedni rok, nowy sezon już za progiem :)

Mam pytanko , czy wiosną nawozisz jakiś piwonie? I czy krzak tawuły mocno przycinasz?

P.S jak tam praca mgr?
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alu, jak ja zazdraszczam tych krokusików. U mnie tylko powyłaziły z ziemi i ani myslą kwitnąć. Jeszcze na nie poczekam :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALUTKU piękne krokusiki a u nas znowu zima zawitała śniegu spadło mnóstwo . Nie wiem kiedy ta wiosenka na stałe zagości u nas . ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was Kochani....
Przepraszam, że nie gościłam tu jakiś czas, ale skręciłam kostkę z pęknięciem i mam nogę w gipsie, a mimo że powinnam odpoczywać, muszę jeździć prawie codziennie robić badania do pracy magisterskiej bo inaczej wszystko stracone i musiałabym zaczynać od początku... ręce strasznie mnie bolą bo duży to wysiłek wędrować o kulach i czasem mam dość :(

Na ogródku też nic porobić nie mogę... mimo, że wiosną zagościła już na dobre... póki co to i tak więcej zgniłego wywalam niż z żywego się cieszę...

Oby do świąt, bo po nich wszystko już powinno wrócić do normy... :)

zdjęć też za bardzo robić nie mogę, ale oglądam to co kwitnie w domu :) A sieweczki moje hartują się już w szklarence na dworze :)

Odpowiem jeszcze na pytanie Edyty, ja wiosna wszystko podsypuję azofoską... a tawułę przycinam tylko trochę aby nadać kształt :) jak masz chotę to tnij, one dobrze reagują na cięcie :)
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Ala noga w gipsie właśnie teraz to straszny pech,ale jak się stało to trzeba sobie jakoś radzić,wracaj szybko do zdrowia i do ogrodu... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
x-d-a

Post »

Alu, troszkę pechowo z tą nogą, bo to i praca magisterska, i ogródek...Ale mówi się trudno i żyje się dalej :P
Życzę Ci szybkiego powrotu do formy i do pełnego zdrowia :!: Ogródek poczeka, chociaż dobrze rozumiem , że serducho Ci się rwie do wiosennych kwiatuszków i grzebania w ziemi...
Co do pracy magisterskiej, to ja jestem dumną i szczęśliwą mamą - mój młodszy obronił się w czwartek :wink: Tobie też tego życzę ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”