Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

aleb-azi pisze:Ja już mam jajecznicę, na okoliczność co gdzie i u kogo widziałam :( Chusteczkowy wyoglądałam i wyczytałam calutki. Przyznać się muszę, że tęsknię za Hanią. Przepadła w tych hojach i zamilkła :(
Wejdź do jej wątku (do ostatniego na przykład) i wpisz w wyszukiwarkę pierwszy człon nazwy róży, wyświetlą Ci się wszystkie posty z jej udziałem :wink:

Oliwka też ją ma, ale nie pamiętam na jakim stanowisku.
Tu są jej zdjęcia ;:224
http://aniads-rosegarden.blogspot.com/2 ... liwki.html
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Tak jak u Neli ? - u mnie? Raczej trudno mi uwierzyć... ale jak tak, to się cieszę :tan
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu Różana - dzięki, łamaga ze mnie i znalazłam tylko portrety GF u Hani a potem się zaczytałam... i zapomniałam po co przyszłam :;230

Na dobranoc hortensja - wydaje mi się, że Anabelle Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Trochę za małe te bukiety w Anabelli.Jezeli nie jest to młodzież ,to moze za mało wody.U mnie tez takie są tam gdzie wąż nie dochodzi.Ubiegły rok był obfity w opady plus podlewanie i byłam w szoku jakiej wielkości mogą być te kwiaty
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

A ja przed 6 się obudziłam - znaczy wiosna idzie :twisted: Dobrze, że niedługo zmiana czasu, bo mi się ta pora wstawania ciągle przesuwa, a głupio tak budzić się o 5 rano :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Jejku, ja też...czyżby...?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
swirogrodowy
100p
100p
Od: 16 wrz 2009, o 23:12

Post »

:wit
Na pewnej fotce, obok jednego z Twoich dostojnych psiaków ,zauważyłam trawkę red baron, czy możesz mi napisać Twoje doświadczenia z nią ,bo na jesieni też sobie ją posadziłam ( mam nadzieję że przezyła ta zimę) i jestem ciekawa jak się spisuje i czy jest prosta w uprawie czy jakaś kapryśna.
z góry dziękuję ;:196
Wystarczy mi słonko ,zero śniegu i mój ogród . Marzena :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Igorku - ona taka była na uspokojenie i sen właśnie :wink:

Ewo - jakbyś to widziała - Anabelle rośnie tam, gdzie wąż nie dochodzi. Jestem jej bardzo wdzięczna, bo cierpliwie znosi zasuszanie. Poprawię się w tym roku, obiecuję ;:3

Dominiko i Stokrociu - przyjmuję Was z otwartymi ramionami jako zwiastuny wiosny. Nie wyobrażam sobie jak można dobrowolnie obudzić się w śodku nocy :wink:

Marzenko - ta imperata jest młodziutka, to jej pierwszy sezon. Przekonała mnie, bo dwa albo trzy lata temu posadziłam taką malutką sadzoneczkę ( trzy piórka miała) w fatalnych warunkach i ona bardzo dzielnie walczyła o życie - ba, nawet się rozrastała. Nie zajmowałam się nią ani ciut ciut, więc może i ta sobie poradzi.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja nie wiem kto wstaje o takich nieziemskich godzinach. Ja dzisiaj ledwo zwlekłam się z łóżka, a do pracy trzeba wstać. Za to wieczorem to nie można mnie do łóżka zaciągnąć.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Dziewczynki, ja ma dwie odmiany hortensji krzaczastej. Pierwsza to Annabel, a druga Grandiflora. Anabel ma właśnie takie kwiatostany jak na zdjęciach, a Grandiflora ogromne, wielkie, kuliste.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Z nadążaniem za wszystkim też mam problem :lol: Ledwo doceniłam walory czworonogów (aż 3 :shock: ?), poczytałam o hortensjach i Czerwonym Baronie a tu...lista róż! Ty mi nie mów, że napadają na człowieka! :;230
One wręcz osaczają! Ale dobrze trafiły! Czy dowiem się wreszcie, gdzie zamierzasz je posadzić? Tak celuję w okolice balustrad...
To dopiero byłaby pałacowa różanka! ;:108 Więc jak...
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Oj widzę,że trafił swój na swego, jak to mówią... Już widzę,że w temacie róż to będziecie sobie miały z Witorią wiele do powiedzenia :) A ta poetyka Waszych rozmów, tak powiało grozą - osaczenie, napady...Całe szczęście,że za tym stoją tylko róże, ale coś w tym jest, w końcu róże to drapieżniki w świecie roślin :;230 A ja, cóż, jako osoba wolna od tej różanej obsesji, będę się tylko przyglądać :)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Nie nadążam... nie nadążam ;:223
Chyba rzeczywiście wiosna idzie, bo się towarzystwo rozćwierkało... rozświergoliło... nawet jeden zaświergolony się trafił ;:224
Ja tam ze zmiany czasu się nie ucieszę :evil: ledwo zaczęło mi się udawać przekonanie dziecięcia, że pora wstać, bo juz biały dzień, a tu taki numer ;:14
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Dziewczyny! A zauważyłyście, że obie macie nick na wspak :;230 :;230 :;230
Nie wiem...taki zbieg okoliczności? Marto nie martw się, róże też mogą Cię dopaść i to może już wkrótce :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ja dopiero po chwili, dłuższej chwili :) zrozumiałam, o co chodzi, w ogóle nie skojarzyłam, że aleb-azi ma coś wspólnego z Izabelą :D , tak mi się ze światem arabskim kojarzyło :) Ale Iza to wykazała się jednak pewną finezją, podczas gdy u mnie to to taki anagram z literówką, a córka mi mówiła, że to, co dobra na all, na forum się nie nadaje. Chyba sobie zmienię na jakiegoś kwiatka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”