Sześciolistna koniczynka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sześciolistna koniczynka

Post »

Ooooooo :shock: ale przetworów,do wyboru do koloru.Masz racje,to nie to samo co kupne...i w smaku i zapachu...a przede wszystkim wiesz co jesz ;:108
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krystynko chylę głowę ;:180 przed Tobą - Gospodyni z Ciebie " całą gębą " jak określała to moja babcia.
Też robię rożne i dużo ale Ty jeszcze więcej.
Kilka lat temu było włamanie do naszej piwnicy - skradziono nam 2 rowery górskie.
Policjant robiący oględziny śmiał się ze złodziei mówiąc ,że najcenniejszy towar zostawili ... był też baniaczek swojskiego wina.
Dziwił się,że jeszcze ktoś robi tyle zapraw bo ostatni raz widział cos takiego u swej babci na wsi.
Oczywiście rowery kupiliśmy nowe bo tamte się nie znalazły a ja choć mam swoje lata uwielbiam rajdy rowerowe.
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj sąsiadko ,z jakiego rejonu dokładnie jesteś :?: Podziwiam owoce ,warzywniak i przetwory ;:138 ;:138 ;:138 .wyczytałam ,że pomaga Ci córka :lol: .u mnie odwrotnie to mama mi pomaga :lol: Mam 2 -letnia córcię ,żywe sreberko ,oczy naokoło głowy trzeba mieć,więc sama nie dałabym rady.mama zrobiła ponad 500 słoików przetworów : kompoty ,soki, ogórki kiszone ,po żydowsku ,sałatki szwedzkie ,leczo,pieczarki :lol: zaciekawiły mnie Twoje pomidorki w całości ,co to jest :?:
stokrotka6
200p
200p
Od: 24 sie 2009, o 21:46

Post »

Ewo :tan , Graziu :tan , Krysiu :tan , Bożenko :tan , ,,zamykać lato w słoiku" nauczyła mnie moja mama. W domu rodzinnym zawsze robiliśmy dużo przetworów owocowych i warzwnych. Zwyczaj przygotowywania zapasów na zimę przeniosłam do swojego domu. Co roku zaczynam od przygotowywania kompotów i dżemów z czereśni, później z truskawek, soku z kwiatów dzikiego bzu - na przeziębienia, malin lipcowych, porzeczek, wiśni, jeżyn, brzoskwiń, malin polana. Truskawki i maliny miksuję także i mrożę w jednorazowych kubeczkach. Z warzyw przygotowuję sałatki, przecier pomidorowy. Mrożę fasolkę, groszek, kalafiory. Smażę powidła, kwaszę kapustę i ogórki. Z mleka od jednej krówki przygotowuję masło, twarożek, gotuję serek. Przyjemnie jest zimą przynosić ze spiżarni i otwierać pachnące przetwory. :)
Bożenko :tan , pomidory obrane ze skórki są popasteryzowne w soku pomidorowym.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

o rany ale zapasy, normalnie można wojne przetrwać :)) hmm ale mi zrobiłas smakora , a u mnie tylko pająki sa w spizarni :;230
stokrotka6
200p
200p

Post »

Agnieszko :tan ,jeszcze sporo zapasow znajduje się w piwnicznej spiżarni,bo w tej się nie zmiesciło. Jeszcze pozostaly mi dozaprawienia maliny ,winogrona , zakiszenie kapusty i buraczki.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Krysiu ;:167 pospacerowałam po Twoim ogródeczku :wit
Gratuluję taaakich olbrzymich zapasów ;:180 ;:180 ;:180
Zostawiam Twoje, w moim ogródeczku, kwiatuszki ;:196

Obrazek

cudny rumian ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
stokrotka6
200p
200p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
stokrotka6
200p
200p

Post »

Halinko, cieszę się że tak pięknie zakwitly Ci rumiany.Czy udalo Ci się zdobyc nasionka złocieni?
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

:wit Piękna jesień u Ciebie, a u mnie leje, kwiatki zmarniały a winogron ptaki zjadły :( w tym roku prawdziwa plaga ptaków
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Stokrotko obietnicy dotrzymałam :D Czekaj na listonosza ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj Krysiu .pospacerowałam po twoim ogrodzie i jestem pod wrażeniem kolorów .bardzo wesoło i urokliwie.jesteś bardzo pracowita -tyle warzyw ,owoców,i te przetwory..ja tylko soczek z malin sobie zrobiłam będę robić żurawinę na surowo..co do wiciokrzewu japońskiego to on nie kwitnie za to ma bardzo ozdobne liście .ma bardzo duże przyrosty na rok.jest to pnącze ale ja to prowadzę po ziemi ale jest to
kłopotliwe .dołożyłam ci naparstnice różnokolorowe .powodzenia
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Krysiu
Przywędrowałem i ja. Wiedziony ciekawością zwiedziłem cały Twój ogród. Choć jak piszesz mały ale przytulny a co najważniejsze co cenię w ogrodach to to,że nie tylko kwiatki, ławeczka, relaks ale uwielbiam jak w ogrodzie jest co skubnąć od wiosny do jesieni i u Ciebie tak jest Najwcześniej owocuje chyba jagoda kamczacka,później truskawki porzeczki agrest itd. Najbardziej sobie cenię jeżynę, bo nie tylko smaczny owoc a sok wyśmienity.
Krysiu urządziłaś go rozsądnie i ze smakiem takim dla podniebienia i smakiem wizualnym. Możesz być dumna ze swojego dzieła.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
stokrotka6
200p
200p

Post »

Agnieszko :tan , mojego winogrona ptaszki na razie nie ruszają, kwitnie jeszcze sporo kwiatów: ostróżki, słoneczniczek, astry, różne rodzaje turków, szałwia czerwona, kosmos.
Ewuniu :tan , jeszcze raz dziękuję za roślinki.
Alinko :tan , Ty też jesteś bardzo pracowita, byłam w Twoim ogrodzie, widać w nim ogrom włożonej pracy.
Januszu :tan, bardzo dziękuję za tak miłe słowa, też bardzo lubię owoce jeżyny, przygotowuję z nich soki i kompoty, rzeczywiście od wiosny do jesieni można zajadać się owocami, warzyw też nie muszę dokupować, ozdobna część ogrodu dostarcza mi też wiele radości.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Krysiu :wit
Na widok ilości Twoich przetworów aż zaniemówiłam :shock: ja robię dużo, ale taka ilość jak u Ciebie powala ;:180
Mam pytanie odnośnie odmiany winogronka , wygląda bardzo smakowicie, ja mam 5 odmian, ale zdecydowanie inne :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”