Moje parapety.
Re: Moje parapety.
Chodujesz te storczyki? Ja nie mam o tym zielonego pojęcia. Storczyki są piękne i wiem, że wymagają specjalnej troski. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko miło mi Cię gościć w moich skromnych progach
Tak utalentowana osoba jak Ty docenia moja pracę storczykową - to dla mnie zaszczyt
Pozdrawiam Cię i Twojego męża serdecznie.

Pozdrawiam Cię i Twojego męża serdecznie.
-
Mimo,że ostatnio dni są słoneczne i już dość długie,moje dwa uparciuchy nadal śpią w najlepsze.Ale u Vand się ruszyło: nowe listki sie pokazują i korzonki też
Nadzieja,że dorosła vandzia pokaże swe piękno,zwiększyła się.Cattleykom rosną nowe pędziki - więc i tutaj pojawia się nadzieja.

- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko moje też śpią:( 6 wyniosłam do pomieszczenia gdzie ciągle tylko 18 stopni może to coś da, miesiąc niech tam siedząGrażyna Widera pisze:Mimo,że ostatnio dni są słoneczne i już dość długie,moje dwa uparciuchy nadal śpią w najlepsze

-
Masz racje Celinko.Tylko ten sen coś u moich zbyt długo trwa.Stoją przy rozszczelnionym oknie,były przesuszone,i nic.Może je postraszę,z jakiej wysokości spadną i się ockną 

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Grażynko - ja tu do Ciebie często zaglądam -słusznie wszyscy zachwycają się tym żółtym cudem- podziwiam co nowego. I trochę się poduczam- dostałam niedawno pierwszego storczyka
, nie chciałabym go stracić przez złą pielęgnację 

- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Grażynko, ten żółty w sam raz na wielkanoc
A moim dwóm bidnym phalkom wychodzą nowe listki i korzonki, to chyba dobrze? Juz maja bardzo długą przerwę w kwitnieniu
Postawiłam je na oknie w łazience, bo tam wilgotno i ciepło, ale okno od północy, może mają za mało światła?

A moim dwóm bidnym phalkom wychodzą nowe listki i korzonki, to chyba dobrze? Juz maja bardzo długą przerwę w kwitnieniu

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
Grażynko to tak jak z ludżmi NIE WIDAĆ ,A SŁYCHAĆ(jak to mój mąż na mnie mówi) Twój kwiatek pewnie w zamyśle też miał MIMO ,ŻE JESTEM TAKI MAŁY TO JEDNAK WIEKI JESTEM
Śliczny cudaczek.

-
Bardzo się cieszę - tylu gości mnie odwiedziło - Reva,Zielona_Ania,Andzia1,PESTKA serdecznie dziękuje
Mały storczyk otworzył trzeci kwiatek
,muszę mu zrobić nową sesję zdjęciową.W sumie to kwitną mi same żółte ( w przewadze) a na osłodę tylko 1 różowy i 1 biały.A i tak roświetlają cały parapet
.
Celinko dobrze,że są juz u Ciebie,na pewno fachowo sie nimi zajmiesz

Celinko dobrze,że są juz u Ciebie,na pewno fachowo sie nimi zajmiesz

- trzynastka
kurcze super test przede mną już się bojęGrażyna Widera pisze:Celinko dobrze,że są już u Ciebie,na pewno fachowo sie nimi zajmiesz

-
Celinko nie możesz się bać tylko działać
Będzie dobrze,codziennie cieplej,codziennie chociaż trochę słoneczka - to elementy działające na korzyść.
trzymam kciuki

trzymam kciuki

- trzynastka
Siedzą w akwarium na oknie południowym , jedne w sphagnum drugie w wodzie z kamykami. Teraz przyszło mi czekać a to jedyna rzecz co jest dla mnie okropna 

Hej, hej dziewczyny
Tak sobie czytam Waszą dyskusję o tych zbyt długo 'uśpionych' i świetnie Was rozumiem.
Też mam takie, do których już straciłam cierpliwość, ale ostatnio sporo poprzesadzałam i tak jakby coś drgnęło.
Po prostu dałam im tym przesadzaniem impuls, że czas już zabrać się do roboty
Korzenie dostały trochę powietrza, nowe "jedzonko" i....zobaczymy
A przewaga żółtych kwitnień u Ciebie Grażynko to wspaniały kolor żeby wykurzyć wreszcie tę zimę

Też mam takie, do których już straciłam cierpliwość, ale ostatnio sporo poprzesadzałam i tak jakby coś drgnęło.
Po prostu dałam im tym przesadzaniem impuls, że czas już zabrać się do roboty

Korzenie dostały trochę powietrza, nowe "jedzonko" i....zobaczymy

A przewaga żółtych kwitnień u Ciebie Grażynko to wspaniały kolor żeby wykurzyć wreszcie tę zimę

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
-
Masz rację Art.nadszedł czas,żeby były co niektore przesadzone.Tylko przesadzania,prawie natychmiastowego wymagają te kwitnące
.Dosłownie wyłażą z doniczki korzeniami i górą i dołem.W doniczce nie ma nic tylko korzenie
.Muszę poczekać na konieć kwitnienia i zabrać się do pracy.

- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Możesz wklejać zdjęcia z maminego albo synowego ogródka Grażynko. Tam pewnie masz też dużo ciekawych roślinek do pokazania i dużo swoich osiągnięć. Zwłaszcza latem, chętnie ogląda się zdjęcia z pleneru. A ja, jak pewnie wielu innych, uwielbiam fotografie.