Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p
Od: 28 lut 2011, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Post »

:wit Panie Tulipanie :) :wit
Mam pytanie chyba trochę z innej beczki. Czy w tym roku planujesz obsadzenie balkonu? A jak tak to jakimi roślinami?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

A to jak z innej beczki, bo ogrodniczej to bardzo uprzejmie prosze kierować tutaj ------> KLIK
Oczywiście planuję, myślę jeszcze co posadzić ale chcę w każdym bądź razie powódź wiszących kwiatów w skrzynkach, na pewno czerwone pelargonie bluszczolistne kaskadowe, różowe lub białe surfinie, komarzyce , bakopę . A na prarapetach bazylię i co popadnie :lol: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit mam pytanko z skąd masz komarzyce
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Kupię na jarmaku, rośnie dość długa, ale można uszczykiwać . Jak potrząśnie się gałązkami albo zrobi to wiatr to wydziela dziwny zapach który niby ma odstraszać komary.., ale średnio działa.... :roll: .
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit Ja kupiłam na komary i wysiałam w tamtym roku kocimiętke , ale miałam problem bo przychodzą do mnie na jedzenie koty i mi ciągle ją niszcza więc chce wypróbować teraz komarzyce.
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

A tak w ogóle to zobacz co dziś nabyłam w lidlu cudeńka prawda.
Obrazek a co najwaznijsze już puszczaja listki więc są w dobrym stanie i nie drogie tylko 5,49zł
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Błagam nie róbmy offtopu :? , takie dyskusje proszę w moim wątku ogrodowym, gdzie oczywiście serdecznie zapraszam :wink: .
Tulipan998 pisze:A to jak z innej beczki, bo ogrodniczej to bardzo uprzejmie prosze kierować tutaj ------> KLIK
.

Komarzyca nie nadaje sie na rabatę a raczej do jakiejś donicy na nóżce lub ampli czy wiszącej skrzynki .
Róże istotnie cudne :D ja mam ich już 40 i zero miejsca na więcej...
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witaj Tulipanku! ;:196
Proszę o radę:
mój storczyk (ten jedyny, którym się chwaliłam) zrzuca kwiatki i żółknął mu listki. Miał jeszcze dwa krótkie pędy - czy one też zżółknął? Przestałam kwiat podlewać i nie wiem czy postąpiłam słusznie?!
Plisss, czekam na pomoc ;:180 ;:180 ;:180 :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Stasieńko, dendrobium jak przekwita to zrzuca kwiaty i liście, i wchodzi w stan spoczynku.
To normalne.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

...a te dwa pędy???
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

:wit :wit Arturze

Pięknie u Ciebie duża kolekcja storczyków ;:138 ;:138 ale muszę pochwalić też Tulipany bo masz piękne uwielbiam te kwiatki ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam po bardzo długiej przerwie . Niestety ale chcę zamknąć ten wątek . Jednak chyba z najpiękniejszej miłości można się odkochać... , może niezupełnie bo kupowałem ostatnio nowe storczyki, ale ciągle zaczynały coraz to nowe padać lub chorować . Wszystkie reanimowałem na wszystkie możliwe sposoby, ale dużo wypadło z mojej małej kolekcji . Te które są w pełni zdrowe ( choć jest ich niewiele )rosną w innym pokoju i pewnie wiosną je sprzedam, te które są w takim sobie stanie pewnie porozdaję.... . Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale chyba one jednak nie chcą u mnie rosnąć , nie mam dla nich chyba zbyt odpowiednich warunków w domu albo i dobrej ręki :( . Ciągłe napady na phalaenopsisy przez wełnowece i ciągłe pryskanie chemią, przecieranie alkoholem jak również i przesadzanie do nowego podłoża doprowadzało mnie do szału :( . Postanowiłem więc zrezygnować z kolekcji . Moja miłość do tych przepięknych kwiatów jednak nie wygasła do końca i będę oglądał je w waszych wątkach, myślę również, że będę robił wypady do storczykarni żeby nacieszyć oczy :D i być może zostawię jednak jeszcze chociaż kilka roślin .
Może za parę lat jak zamieszkam w nowym domu gdzie będzie więcj miejsca znowu się zakocham w tych pięknych kwiatach . Tego nie wiem :roll: .

Proszę moderatora o zamknięcie wątku .
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”