Ogród Joli
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli
No to co narzekasz że się zmęczyłaś jak dla relaksu to zmęczenie nieważne.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, że nie tylko ja nie ściąłem liatrii 

- jola1
Dawid ja zostawiam dla dzikiego ptactwa tak samo jak marcinki ścinam dopiero na wiosnę.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
U mnie dzisiaj 21 na minusie,a w tvn 24 rano mówili,że z pogodą do końca nigdy nic nie wiadomo,ale przewidują cały tydzień mrożny,poprawa ma być około 10 marca.
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
U nas też dużo śniegu napadało. To dobrze, bo moje roślinki nie zostały otulone.
dzięki za miłą wizytę w moim "irysarium" 
twój szpaler żonkili imponujący! Nie niszczą ci ich larwy?
Ale najbardziej zafascynowało mnie coś różowe na pierwszej fotce z 4 listopada 2009 - kępa różowych "potargańców"! Skojarzyło mi się z przymiotnem ale przecież nie bywa różowe. liście duże niebieskawe pod tym różowym - jakby bokkonia, ale czy one od tego? I kwiat za różowy na bokkonie..
przedstaw mi proszę owego potargańca
dzięki
pozdrawiam

twój szpaler żonkili imponujący! Nie niszczą ci ich larwy?
Ale najbardziej zafascynowało mnie coś różowe na pierwszej fotce z 4 listopada 2009 - kępa różowych "potargańców"! Skojarzyło mi się z przymiotnem ale przecież nie bywa różowe. liście duże niebieskawe pod tym różowym - jakby bokkonia, ale czy one od tego? I kwiat za różowy na bokkonie..
przedstaw mi proszę owego potargańca

dzięki
pozdrawiam
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Joluś
Witaj
Więcej śniegu jest u Was.
Zdjęcia w zimowej szacie świetne.
Jestem tego samego zdanie co Ty odnośnie Prawa Jazdy. Zima morze nam jeszcze długo towarzyszyć a Ty będziesz spokojniejsza jak drogi będą czarne.
Buziaczki.

Więcej śniegu jest u Was.
Zdjęcia w zimowej szacie świetne.
Jestem tego samego zdanie co Ty odnośnie Prawa Jazdy. Zima morze nam jeszcze długo towarzyszyć a Ty będziesz spokojniejsza jak drogi będą czarne.
Buziaczki.
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Witaj Jolu! Ten śnieg przydał się roślinkom,bo mróz tęgi
Miejmy nadzieję,że to końcówka tej zimy,bo już bardzo tęskno za ciepełkiem i 

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Witaj Jolu
gratulacje złotka troszkę spóźnione ...
piekne zdjęcia zrobiłaś a ja zbuntowałam się i powiedziałam dziś zimowych zdjęć nie robię...
..ciepełko wzywam...

piekne zdjęcia zrobiłaś a ja zbuntowałam się i powiedziałam dziś zimowych zdjęć nie robię...
..ciepełko wzywam...

Witaj Jolu,
No, no, bardzo klimatyczne te zimowe zdjęcia z Twojego ogrodu (szczególnie drugie i trzecie). Rzeczywiście, oby był to ostatni powiew zimy w takim mroźnym wydaniu. Śniegu u mnie podobna ilość.
No, no, bardzo klimatyczne te zimowe zdjęcia z Twojego ogrodu (szczególnie drugie i trzecie). Rzeczywiście, oby był to ostatni powiew zimy w takim mroźnym wydaniu. Śniegu u mnie podobna ilość.
Jolka
żywopłot fajnie wygląda, prawdziwa osłona od wiatru...czy choinki nie chorują po takim przycięciu
ile lat czekałaś na taki efekt, moje świerki stoją w miejscu...rosną dosłownie w ślimaczym tempie.

- jola1
piwoy na tym zdjęciu rzeczywiście widać na pierwszym planie bokkonię ale te kwiatostany należą do parzydła leśnego , myślę że o to pytałeś.
malgocha1960 Lusia 57 zyta.malek MalinaG lora pozdrawiam ciepło
merle też mam nadzieję że to ostatnie mrozy wczoraj wysłuchałam że konkretne ocieplenie od 10 marca.
Aniu nie mam pojęcia ile lat mają choinki ,teraz już trzeci raz obcinaliśmy im wierzchołki a boczki miały strzyżone drugi raz, nigdy nie chorowały po tym zabiegu, ważne jest aby to zrobić w zimie na wiosnę wypuszczają masę nowych pędów i mocno się zagęszczają. Choinki tak mają że najpierw stoją w miejscu a potem bardzo szybko przyrastają , jeden z naszych znajomych podpędził kiedyś świerki saletrą poszły jak burza ale mocno się wyciągnęły.
malgocha1960 Lusia 57 zyta.malek MalinaG lora pozdrawiam ciepło

merle też mam nadzieję że to ostatnie mrozy wczoraj wysłuchałam że konkretne ocieplenie od 10 marca.
Aniu nie mam pojęcia ile lat mają choinki ,teraz już trzeci raz obcinaliśmy im wierzchołki a boczki miały strzyżone drugi raz, nigdy nie chorowały po tym zabiegu, ważne jest aby to zrobić w zimie na wiosnę wypuszczają masę nowych pędów i mocno się zagęszczają. Choinki tak mają że najpierw stoją w miejscu a potem bardzo szybko przyrastają , jeden z naszych znajomych podpędził kiedyś świerki saletrą poszły jak burza ale mocno się wyciągnęły.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja już powoli tracę nadzieje na wiosnę,rano było u mnie - 23 stopnie.Ogladałam zdjęcia swoje z forum z ubiegłego roku to 15 marca były czapy sniegu.

A ja pamiętam taki marzec sprzed dwóch lat, gdzie na ósmego fotografowałam już pierwsze kwiaty na skalniaku
Będzie dobrze
jeszcze chwila cierpliwości ..

Będzie dobrze

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam