Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Stasiu i kochane dziewczyny
Po urlopie, ale ze świeżą głową. Może ten dłuugaśny dowcip sie Wam spodoba
Wielki, ogromny, wielopiętrowy supermarket, w którym kupicie wszystko. Szef przyjmuje do pracy nowego sprzedawcę, dając mu jeden dzień okresu próbnego żeby go przetestować.
Po zamknięciu wzywa szef nowego sprzedawcę do biura:
- No to ile dziś zrobił pan transakcji? - pyta sprzedawcę.
- Jedną, szefie.
- Co? Jedną?! Nasi sprzedawcy mają średnio od sześćdziesięciu do siedemdziesięciu transakcji w ciągu dnia! Co pan robił przez cały dzień? A właściwie to ile pan utargował?
- Trzysta osiemdziesiąt tysięcy dolarów.
Szefa zatkało.
- Trzy... sta osiem... dziesiąt tysięcy? Na Boga, co pan sprzedał?!
- No, na początku sprzedałem mały haczyk na ryby...
- Haczyk na ryby? Za trzysta osiemdziesiąt tysięcy?
- Potem przekonałem klienta żeby wziął jeszcze średni i duży haczyk. Następnie przekonałem go, że powinien wziąć jeszcze żyłkę. Sprzedałem mu trzy rodzaje: cienką, średnią i grubą. Wdaliśmy się w rozmowę. Spytałem gdzie będzie łowić. Powiedział, że na Missouri, dwadzieścia mil na północ. W związku z tym sprzedałem mu jeszcze porządną wiatrówkę, nieprzemakalne spodnie i rybackie gumowce, ponieważ tam mocno wieje. Przekonałem go, że na brzegu ryby nie biorą, no i tak poszliśmy wybrać łódź motorową. Spytałem go jakie ma auto i wydusiłem z niego, że dość małe aby odwieźć łódź, w związku z czym sprzedałem mu przyczepę.
- I wszystko to sprzedał pan człowiekowi, który przyszedł sobie kupić jeden, jedyny haczyk na ryby?!
- Nieee. On przyszedł z zamiarem kupienia podpasek dla swojej żony. Zaproponowałem mu, że skoro w weekend nici z seksu to może pojechałby przynajmniej na ryby....

;:31
Aga
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

CZOŁEM, CZOŁEM, CZOŁEM!!!

Urszula B, witam bardzo serdecznie i zapraszam jak tylko będziesz miała czas i ochotę. Ja żabusie zbieram, żywe też i przynoszę do ogrodu, tylko tych wielkich (Bufo-Bufo) nie biore do reki, bo sa jakieś takie.... obrzydliwe. ;:214

Beatrice B. - nie wiem dlaczego się tak śmiejesz? Widziałaś krzywe lustra? I ja takie mam w domku. Panimajesz? Da. To charaszo. ;:182
ps. teraz ja Cię zażyłam, co... ciekawe czy zrozumiała?

Ania.1, dziękuję serdecznie za humorek i życzenia. :uszy

;:213 Agappa, dowcip przedni, naprawdę. Dobrze, że ja M nie wysyłam po podpaski. Kobitki, uważajcie po co M wysyłacie!
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

... i co dalej? Kluski z rosołem? :lol:
Właśnie u Ciebie byłam :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja Wam podrzucę wspomnienie sprzed hmmm... 7-miu lat, w "Kobiecie i Życiu" był kiedyś dział "Satyra w krótkich spodenkach" czy jakoś tak :roll: - to coś z tych klimatów...

Moj trzyletni wówczas syn brykał od dłuższego czasu, brykał, aż się zmęczył... więc mój M zaproponował mu:
"Odpocznij Kubusiu. Połóż się, zamknij oczka... widzisz? Od razu lepiej."
Na to moje rezolutne dziecko ze świętym oburzeniem w głosie odpowiedziało: "Nie widzę, bo mam zamknięte oczka!"

Logika dziecka... ech, my - dorośli :wink:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gorzata 75...jakie kluski z rosołem? Wczoraj była pomidorowa z kluskami lanymi. Dobra. I co dalej? Zapraszam na zimną wódkę i nie tylko....
tym razem "czarny humor":
Idzie facet, z imprezki, więc poszedł na skróty przez cmentarz, idzie tak sobie spokojnie, zamyślony, bo i miejsce do tego odpowiednie, nagle z mgły przed nim rozległ się dziwny odgłos, kolejny, coraz szybszy... uderzenia... gość przerażony, ale z lekka się opanował i ruszył do przodu... z mgły wyłoniła się postać starego dziadka z młotem w ręku, w drugiej dłoni było dłuto, dziadek kuł tablicę nagrobną...
- Dziadku, ale żeś mnie wystraszył, prawie popuściłem, myślałem, że jakieś duchy! - mówi facet - Co Ty tu w ogóle robisz po północy?!
- Ci głupcy - wycharkotał dziadek - pomylili moje imię! ;:151

Widzisz, mądre dziecko. A co teraz Ono porabia?
ps. pierońsko robię błędy z tymi naszymi polskimi: ę, ł, ń ć, ś ..... potem muszę poprawiać i to nie raz.
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu - czarny humor jest mi bliski: za oknem mam cmentarz - zabytkowy i "niechowalny" :wink: , ale jednak...
Dlatego na porządku dziennym są u nas zapytania:" Mamo, mogę iść na cmentarz?" :lol: :lol: :lol:

No ładnie... 75? O rok mnie postarzyłaś! ;:125

:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Muszę sprawdzić czy moje rośliny też czegoś nie dostały, nigdy nie wiadomo.
Wierszyk przedni. Podoba mi się i mam zamiar cieszyc się każdą chwilą :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojejku, nie gniewaj się, tak buzie wykreciłaś, że mi się pomyliło. Stara babunia juz ze mnie, oczka nie dowidzą, to rączka dopisze. Okey, przepraszam bardzo.
UWAGA! UWAGA! UWAGA! GORZATA 76 A NIE 75!!!!! P a m i ę t a j c i e,e,e,e,e,e,e,e !
Ale mi wstyd ;:104

Witaj Dziewczyno z Kaszub, milo Cię gościć. Wierszyk też mi sie bardzo podoba, jak go znalazłam to musiałam podzielić się nim z innymi. Całuski, pa ;:60
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze, że się drugim profilem nie obróciłam, bo było by 74... albo i lepiej...

:;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drugim albo trzecim, .... chyba znowu coś mi się pomyliło, ale to od Twojego stukania mnie młotkiem po głowie, guza mam jak szlak. Znowu na wsi powiedzą "stary ją pobił!" ;:158 ;:134 ;:215
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Stasiu, jakie masz piękne dalie! Chyba wszystkie kolory tęczy!
A ja się wczoraj na działce zastanawiałam u kogo widziałam całą kolekcję żabek w ogrodzie i nie tylko :lol:
A to Ty jesteś ŻABOMANIACZKĄ ;:112 Ja też mam żabkę na działce. Co prawda tylko jedną ale ma do towarzystwa ptaszka, kaczkę,kaczuszkę i nawet ślimaka ( chociaż żywych nie znoszę i tępię bezlitośnie! :pogon ) Poszukam zdjęcia i wkleję
Obrazek
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

hahaha... dobre:)...ile może zdziałać odpowiednia motywacja (to do tego humorku o wędkowaniu)
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

No i jestem Stasiu jak obiecałam. Dziś pierwszy dzień mojego urlopu - więc obowiązkowo przydreptałam do ciebie. Uśmiałam się setnie czytając te wszystkie kawały. Widzę, że w tak zwanym międzyczasie, gdy mnie u ciebie nie było dochrapałąś się sreberka - gratuluję ;:63

Co do ciągłych odwiedzin przeróżnych gości - u mnie jest dokładnie to samo - odkąd mamy dom na wsi, wszyscy bardzo za mną tęsknią :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

stasia109 pisze:CZOŁEM, CZOŁEM, CZOŁEM!!!

Urszula B, witam bardzo serdecznie i zapraszam jak tylko będziesz miała czas i ochotę. Ja żabusie zbieram, żywe też i przynoszę do ogrodu, tylko tych wielkich (Bufo-Bufo) nie biore do reki, bo sa jakieś takie.... obrzydliwe. ;:214

Beatrice B. - nie wiem dlaczego się tak śmiejesz? Widziałaś krzywe lustra? I ja takie mam w domku. Panimajesz? Da. To charaszo. ;:182
ps. teraz ja Cię zażyłam, co... ciekawe czy zrozumiała?

Ania.1, dziękuję serdecznie za humorek i życzenia. :uszy

;:213 Agappa, dowcip przedni, naprawdę. Dobrze, że ja M nie wysyłam po podpaski. Kobitki, uważajcie po co M wysyłacie!
Da, ja ponimaju niemnożko

PS. matura z "kacapa" zdana na 5
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Ksiądz na religii tłumaczy dzieciom pojęcie cudu.
- Gdybym wyskoczył z okna na dziesiątym piętrze wieżowca i nic by mi się nie stało, to jak ty byś to nazwał... Jasiu?
- Chyba przypadkiem....
- No, niech będzie. Ale gdybym drugi raz skoczył i też nic by mi się nie stało, to co to jest twoim zdaniem?
- Ja wiem? Chyba szczęście.
- No, a gdybym wyskoczył po raz trzeci?
- To już by było chyba przyzwyczajenie

Dziękuję Stasiu :wink:
Aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”