Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MARIOLU ,moje pomidorki zajmują około 40mkw.
MIRKO sadzić mogłaś w sobotę ,a przyszły tydzień niestety nie jest dobrym czasem nasadzenie .
ZOSIU MARCINIE ,moje niektóre roślinki cebulowe były podpędzane i dlatego już kwitną .
Muszę się wam pochwalić ,że wczoraj zjadłam pierwsze dojrzałe truskaweczki ze swojego ogródka ,a czereśnie też już nabierają rumieńców . ;:13 ;:13 ;:13
MIRKO sadzić mogłaś w sobotę ,a przyszły tydzień niestety nie jest dobrym czasem nasadzenie .
ZOSIU MARCINIE ,moje niektóre roślinki cebulowe były podpędzane i dlatego już kwitną .
Muszę się wam pochwalić ,że wczoraj zjadłam pierwsze dojrzałe truskaweczki ze swojego ogródka ,a czereśnie też już nabierają rumieńców . ;:13 ;:13 ;:13
- JolantaG
SERDECZNIE ZAPRASZAM .aleksandra odwazna pisze:Jolu tak się nie chwal bo od Karolka zajedziemy do Ciebie![]()
![]()
MONIKO,lilie dopiero zaczynają swoje kwitnienie .Będzie czym oko nacieszyć ,a niektóre to nawet pachną ,i to jak .........pachną .
Właśnie zakwitła lilia trąbkowa AFRICAN QUEEN,szkoda ,że nie możecie poczuć jej zapachu...........

Joluś ale mnie zaskoczyłaś tą lilią, ale piękna!!! Moje dopiero z ziemi wylazły a niektóre to pewnie wyjdą w lipcu a zakwitną w grudniu. Widzę ładną roślinkę kiścień, ma pstrokate listki, też mam roślinę o takiej samej nazwie, ale jest zupełnie inna, wygląda jak mały krzew, ma liście poskręcane w pierścionki, bardzo twarde i błyszczące, może jest ich więcej odmian?
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bo jest i taka jak Ty masz.Niestety obydwie pochowałam na kompostowniku.Irena37 pisze:Joluś ale mnie zaskoczyłaś tą lilią, ale piękna!!! Moje dopiero z ziemi wylazły a niektóre to pewnie wyjdą w lipcu a zakwitną w grudniu. Widzę ładną roślinkę kiścień, ma pstrokate listki, też mam roślinę o takiej samej nazwie, ale jest zupełnie inna, wygląda jak mały krzew, ma liście poskręcane w pierścionki, bardzo twarde i błyszczące, może jest ich więcej odmian?
- JolantaG
IRENKO wygląda na to ,że kiścień występuje w wielu odmianach .Lubi przemarzać ,mojego dobrze okryłam i wspaniale przetrwał zimę .
TARO ,DALO ,dziękuje za miłe słowa i zapraszam ponownie .
IGUŚ ,co się stało z twoimi kiścieniami ,przemarzły ,czy coś innego im zaszkodziło .
U mnie pada deszczyk ,zrobiłam śniadanko moim robotnikom i mam chwilkę dla siebie
MOJE RH ,mam tylko 5 ,ale piąty jeszcze nie kwitnie .

TARO ,DALO ,dziękuje za miłe słowa i zapraszam ponownie .
IGUŚ ,co się stało z twoimi kiścieniami ,przemarzły ,czy coś innego im zaszkodziło .

U mnie pada deszczyk ,zrobiłam śniadanko moim robotnikom i mam chwilkę dla siebie

MOJE RH ,mam tylko 5 ,ale piąty jeszcze nie kwitnie .