Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Piekny rododendron............
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu już nie mogłam się doczekać na kwitnienie rh, :D ten zawsze zakwita u mnie jako pierwszy :D A niestety 2 z moich nie będą kwitły w tym roku :evil:

Witaj Gosieńko :D świetnie, że udało Ci się zajrzeć troszkę na Forum :D na działeczce masz już zrobionej mnóstwo pracy, teraz to już chyba została pielęgnacja tego co posadzone :D

Iwonko, to mamy parkę :lol: Śliczna ta Twoja Dina :D

Basieńko dzięki :D na razie rozwinęły się tylko te biało-zielone hosty, jak otworzą listki zielone, to tam jest tylko gąszcz kolorowych liści :D wcale nie widac podłoża :D Bardzo lubię ten kącik :D

Izuś odgapiaj co tylko chcesz :D , bardzo mi miło, że coś z mojego ogródka zasłużyło na skopiowania :D Ja uwielbiam funkie na rabatach, pomiędzy kwiatami :D

Grażynko jeden z moich skalniaków czeka na przerobienie i powiększenie :wink: :lol: Może Ciebie też zarażę tym pomysłem :wink: :lol: U mnie też już roślinki się nie mieszczą na te moje skalniaki, więc trzeba powiększać :roll: :lol:

Reniu dziękuję bardzo :D jeszcze kilka czeka w kolejce na kwitnienie :wink: :lol: ale same ciemne, teraz w planach zakup jasnych :roll: :lol:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agness podziwiam wielkie hosty :D ........a Rd spory,zdrowy i pieknie kwitnacy.......

o tym ze swietne robisz foto chyba napisali juz wszyscy.........

Aga proszę posadz RÓZE AGNESS

cmokasy i gratulacje
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

superr zdjęcia :D :D pięknie i kolorowo :D sunia przesympatyczna, nie robi szkód w ogrodzie ??
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smoczynko :D obiecuję, że posadzę różę Agness :D planowałam dosadzić jeszcze trochę róż wiosną, ale niestety nie udało mi się, troszkę spraw mi się zwaliło na głowę tej wiosny, ale na jesień mam nadzieję, że mi się uda :D i Agness dołączy do koleżanek :wink: :D

Isiu Maffi to pieseczek :D na szczęście szkód mi nie robi, bo jest drobniutki, ale uwielbia wędrować między kwiatami :roll: :lol: Jedynie kopie w rabacie iglakowej , która biegnie wzdłuż ogrodzenia, aż fruwa kora :roll: :lol: szczególnie jak zobaczy na ulicy psa :lol: :lol: ale tam góry i dolinki nie szkodzą, nadają jeszcze charakteru rabacie 8)

U mnie całą noc i dzisiejszy dzień pada z małymi przerwami. Niebo jest całe zaciągnięte chmurami, więc myślę, że taka pogoda utrzyma się przez jakiś czas, w końcu napiją się roślinki i trawnik- który już zaczął tracić na wyglądzie.
Cieszę się , że przed zmianą pogody udało mi się wczoraj sporo zrobić w ogródku :D Zielko wyłazi jak szalone, dojdę tylko na koniec rabat, już muszę wracać na początek :roll: :lol: Pięknie powschodziły lilie kupione w tym roku w ,,cebulach,, już się nie mogę doczekać ich wyglądu jak zakwitną 8) :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, pięknie u Ciebie wszystko kwitnie :) I jakie hosty duże :shock:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko, powtórzę się, cudnie u Ciebie !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Agniesiu Kochana.
Przyszłam na chwilkę sie przywitać i o nasionka sasanek spytać?hihi nawet sie zrymowało.
Pamietaj o mnie kochana-głównie zależy mi na czerwonych. Pozdrawiam serdecznie. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

AGNESS

Podziwiam Twój ogród, Twoje kwiaty i Twoje super zdjęcia.
Słyszałam, że rozmnażasz z nasion niektóre kwiaty.
Bardzo chciałabym rozmnożyć w ten sposób sasanki i prymule.

Napisz mi proszę (jak kawa na ławę) jak i kiedy to robić.
Czy juz teraz wysiewać sasanki i które to są nasionka.
Czy trzeba je stratyfikować (zamrażać).
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś :D dzięki :D hosty duże ponieważ mam je już wiele lat, wielokrotnie były dzielone , a i rosną jak szalone :D Są to naprawdę świetne całkowicie bezproblemowe roślinki :D Niby cieniolubne a u mnie rosną w przeróżnych miejscach, nawet w pełnym słońcu na skalniaku i wszędzie są równie dorodne :D

Halinko bardzo Ci dziękuję za miłe słowa :D bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje zakątki :D

Gosieńko, Kochanie pamiętam o sasaneczkach mam zapisane :lol: ale na nasionka trzeba jeszcze troszkę poczekać, ponieważ muszą jeszcze dojrzeć, a u mnie dopiero przekwitają :D Jak tylko będą nadawały się do zbioru, to od razu będę wysyłać :D

Basieńko
faktycznie wysiewam i sasanki i prymulki. Prymulki wysiewałam z torebeczki -kupne i ładnie wschodziły, w ten sposób pozyskałam wiele obecnych krzaczków, a i wiele sieweczek rozdałam i też w znajomych ogródkach mają się dobrze. A dodatkowo jak nie zetnę kwiatostanów przekwitających prymulek to ładnie się wysiewają same, i też są ładne krzaczki , i wychodzą fajne kolorki :D
A sasanki -wysiewam je zawsze od razu po zebraniu, nasionka to są te puchate kule , pojedyncze nasionko, to ten ,,włosek,, tworzący kulę. Wysiewam je bezpośrednio na rabatę, do jesieni pięknie wschodzą i wzmacniają się, na zimę przykrywam je iglaczkowymi gałązkami, a późną wiosną, mniej więcej w okresie przekwitania dorosłych sasanek przesadzam w docelowe miejsca.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jak pięknie i kolorowo .....cudna rabatka i skalniaczek fajny no a na takiej huśtawce to aż miło posiedzieć :lol: to w sprzedaży nasionka sasanek powinny być ale ja ich nie widziałam
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś, czworonożne dziecko masz śliczne i całkiem do mnie podobne.
Ja też lubię kolorowe czupiradła, hihihihii

A temu:
Obrazek
proponowałabym wyłamywanie pąków, żeby go zagęścić.

Tu, strona techniczna zagęszczania:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=22541

I nie dawaj mu już azotu, bo to wyciąga pędy ale
zasil go superfosfatem i siarczanem potasu po kwitnieniu i wyłąmaniu nowych pąków.
x-d-a

Post »

Agnieszko, świetne zdjęcia pięknych host i Rh :lol:
Twój majowy ogród jest taki śliczny - kolorowy i dorodny :!:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Masz już mocno rozrosnięte hosty a rh stanął na wysokosci zadania.Mój mimo,że jest gęściejszy z kwitnieniem nie bardzo.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko bardzo dziękuję :D Nasionka sasanek widziałam w sklepach, ale nie mam do nich jakoś zaufania, ponieważ one powinny być wysiewane jak najszybciej po zerwaniu, ponieważ z czasem tracą zdolność kiełkowania, a w sklepach to i leżą czasami po 2,3 sezony :roll: Ja zawsze wysiewam zebrane bezpośrednio z krzaczków :D

Hanuś bardzo Ci dziękuję za rady co do mojego Rh, wyczytałam o tym siarczanowo-fosforatowym jedzonku dla Rh u Ciebie w wątku i na pewno to zastosuję, wyłamywanie pąków też, choć jakoś mi tak straszno :roll: :wink: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”