Dzisiaj jak zapowiadałem zaprezentuję zdjęcia roślin, które kwitną obecnie w ogrodzie. Nie ma nic piękniejszego dla działkowca, jak kwitnące rośliny, które odwzajemniają się tak za opiekę nad nimi. Nie mogę już doczekać się kwitnienia róż, które już (szczególnie pnące) maja pąki kwiatowe. Czekam też na lilie, które po raz pierwszy zagościły w ogrodzie. jeśli się sprawdzą to powiększę ich kolekcje. Nie będę jednak zanudzał. Poniżej barwne obrazy z mojego ogrodu.
Jak u Was ładnie i kolorowo a jaka różnorodność. Uwielbiam ogrody w kórych jest cała masa kwitnących gatunków roślin a Wasz do takich się zalicza. Naprawdę podziwiam i gratuluję.
Andzio, Grzegorzu B dziękuję i cieszę się, że Wam się podoba w moim ogródku. Smuci mnie troszkę fakt, iż mój ogródek ostatnio odwiedza i komentuje moją pracę i miłość do roślin coraz mniej forumowiczów. To fakt mój ogródek jest jeszcze skromny w porównaniu z pięknymi ogrodami innych forumowiczów. Roślinki są jeszcze skromne i jeszcze wiele czasu minie zanim ogród zacznie nabierać piękna. Ważne, że praca w ogródku i ciągłe modernizowanie i upiększanie niezmiennie mnie bawi. Dzisiaj dla odmiany skoro wątek jest również mojego synusia kilka aktualnych fotek Igorka - mojego małego "ogrodnika".
Igorek jest cudowny!!!!
Pogodny i ma bardzo inteligentne spojrzenie.
Nabrał już ciałka i proszę ,proszę jaki samodzielny - butlę już sam sobie trzyma .!!!!!
A jak sypia ?
Krysiu Igorek w nocy jest bardzo grzecznym dzieckiem i nie "naprzykrza sie" rodzicom. Jednak w dzień ma swoje humorki i troszkę daje się we znaki. Na szczęście kolki są już bardzo rzadkie, ale za to dziąsełka powoli dają o sobie znać. Waży już ponad 6 kilogramów i 6 czerwca skończy 3 miesiące.
Jak to nikt nie ogląda, ja zawsze zagladam do Ciebie Jarku, nie zwsze mam czas pisać.
Działka czeka na mnie.
Bardzo dobrze, że pokazałeś Igorka, bo tak właśnie myślałam, że dawno go nie widziałam.
Jest już taki, duży - widać jak się zmienia. Pogodny bardzo , pusia taka radosna.
Jarku ja też zaglądam często do Waszego ogródka Jest naprawdę bardzo ładny.Widać ile pracy w to wszystko wkładasz i chyba sam widzisz ,jak roslinki Ci za to dziękują.I jak Ty na to wszystko znajdujesz czas?Igorek jest kapitalny i bardzo ładny (ciekawa jestem po kim?)
Igorek śliczny, zdrowiutki, zadowolony. Super- Dzidziuś ! A w ogródku coraz barwniej. Dobrze,że pogoda sprzyja i roślinki się tak szybko rozrastają. Wkrótce lato( podobno ma być suche i upalne ?) więc oplecione zielenią pergole bardzo się Wam przydadzą . Pozdrawiam , E.
Ja dopiero niedawno trafiłem na Twoją działeczkę, i uwierz mi już jest bardzo ładna, o czym pisałem wcześniej. Na pewno będę do Ciebie często zaglądał.
Agrażko, Anulko, Ewelino Erazmie i Grzegorzu cieszę się, że się Wam podoba i że odwiedzacie moje skromne progi. To fakt sporo czasu poświęcam mojej działeczce, chociaż uważam, ze jest to stanowczo za mało. Jednak synuś, dom i inne obowiązki również potrzebują czasu. Wczoraj posadziłem kolejne kwiatki na obwódkach. I tak znalazły się tam gazanie, lobelia, werbena. Troszkę roślinki biedniutkie z tego upału ale myślę, ze podlewając je przyjmą się i będą cieszyć oko. Oglądając ogrody forumowiczów natknąłem się na krzewuszki, które postanowiłem posadzić o ile znajdę gdzieś dla nich miejsce. Postanowiłem też rozpocząć uprawę poziomki (dla synusia), którą w przyszłym tygodniu posadzę. Cieszę się i dziękuję za miłe słowa pod adresem małego Igorka. 6 czerwca skończył 3 miesiące a w niedzielę będzie miał chrzest. Dziś to na tyle. Przepraszam, ze dziś bez zdjęć. Postaram się niebawem coś nowego zamieścić z aktualnych obrazów mojej działeczki.