Skrętniki masz na dworku ,czy tylko podczas przesadzania zrobiłąś zdjęcie ? Pytam ,bo zastanawiam się czy swoich też nie spróbować postawić na tarasie od wschodniej strony ?
Pokażę Wam mojego aloesika...dostałam go na wiosnę...stał a potem cały zszarzał...ruszał się-myślałam-po nim już....ale zostawiłam i dobrze bo dziś jest taki i ma się dobrze
Tego skrętnika kupiłam tydzień temu-pokazywałam jużgo wśród innych-ale bardzo mi się podoba
Tu listek z korzonkami-tylko nie wiem czy dobrze go wsadziłam
A tu maluchy które już są dość duże-od Katarzyneczki...ale teraz rosną...
A to inna żyworódka...
Moje pierwsze doświadczenia z ukorzenianiem listków-kilka już miało korzonki jak dostałam
To już chyba pokazywałam...pod waszym wpływem...ukorzeniam ... nie do wiary w życiu tak nie robiłam-za leniwa byłam
Ale ładne! Podoba mi sie skretnik, powiedz mi cos z moim sie stało liscie najpierw robia sie takie lekkie kurcza sie i wysuszaja co robie nie tak? System korzeniowy ok ale liscie juz padły całkiem
Grażynko, jakie piękne dwubarwne fiołek i skrętnik
Czy mogłabym się kiedyś uśmiechnąć o listek dwubarwnego fiołka? Jeśli byś chciała, mam parę fiołków na wymianę
A ten listek po prawej stronie to liść skrętnika? http://img20.imageshack.us/img20/741/31maja009.jpg
Nie mam pojęcia...ja mam skrętniki od tej wiosny-późnej zresztą-ja tam wiele przy nich nie robię...podlewam jak sucho i zasilam co tydzień....jedne mam w kuchni, inne w pokoju i wynoszę je na taras(na noc do pokoju wracają).