Ogródek Pszczółki cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabriela pisze:
chatte pisze:Odwrotnie, Wiesiu, im wiecej uzytkowników na forum, tym się Admin bardziej cieszy :lol:
Zostaje tylko siła najwyższa :roll: ;)
Admin się cieszy, ale ja nie... :cry:
Kurcze nie mam czasu zajrzeć do ogródków które znam od początku,
a jak się uporać z nowymi ?
A kiedy coś napisać? kiedy wstawić zdjęcia i odpowiedzieć w swoim wątku ?
Mnie to przerasta i zastanawiam się jak niektórzy to robią... są wszędzie na bieżąco,
a stron im przybywa w szalonym tempie...
Przecież to niemożliwe, aby być u wszystkich, coś napisać i jeszcze być w swoim ogrodzie...
Chyba że się siedzi na okrągło przy komputerze...ja tak nie umiem... :cry:
Wolę siedzieć na mojej działce i upajać się widokiem, ciszą i pięknym śpiewem ptaków.

Uff...ale się rozgadałam ... Wiesiu, sorry że to u Ciebie, ale tak mnie naszło po wypowiedzi Izki...

A teraz do rzeczy...
Wiesiu, pokazujesz piękne kwiaty, na które u nas jeszcze za wcześnie.
Jak już to przekwitnie, to co będziesz pokazywać do jesieni ?
Pewnie jakieś rarytaski, których u nas nie ma...
Wydaje mi się że jesteś do przodu jakieś...no właśnie ile ?
Gabi ja tak jak Ty nie daję rady przelecieć po wszystkich ogródkach które lubię, obejrzeć, coś napisać, nie
mówiąc o wielu innych ogrodach które chciałoby się odwiedzić bo ich jeszcze nie znam. I do tego ciągnąć swój wątek...
;:27
Trzeba by było stworzyć jakiś wirtualny ogródek taki SECOND GARDEN zamiast 'second live' i życ tylko wirtualnie
bo nie będzie czasu na prawdziwy ogródek. Będziemy kupować wirtualne róże, bylinki i inne krzaczki płacąc
prawdziwe pieniądze. Będzie świetnie, nieprawda Gabi... ;:101 ;:101 ;:101

Ale dosyć żartów
Tak jak Ty wole prawdziwe ptaszki śpiewające w prawdziwym ogródku i tam mam zamiar spędzać większość mojego
czasu jak nie będzie padać.

Gabi, mam też letnie kwiaty by ogród nie stał pusty po czerwcowym wybuchu kwiatowym. Ale nic specjalnego, chyba u
Was też są takie. Co do wyprzedzenia to myślę że mam tak ze dwa tygodnie do przodu w porównaniu do Dali a
ponad miesiąc w porównaniu do Hanki z zimnych gór.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

danutab pisze:Wiesiu Westerplatte jest najbardziej rozkrzewiony no i i oczywiście
już kwitnie.Pozostałe mają dopiero pączki. Piękny ten twój bodziszek, ja
w tym oku też kupiłam sobie bodziszka ale pełnego niebieskiego jestem
ciekawa jaki będzie.Przepięknie kwitną u Ciebie kwiaty prawie jak w pełni
lata.
Danusiu jest coraz więcej pięknych bodziszków do sadzenia. Nie zawsze daję radę się połapać w ich wymaganiach
bo są bardzo rózne w zależności od odmiany i często sadzę nie tam gdzie powinnam. A te u których trafiłam to pięknie
sie rozrastają. Pełnego jeszcze nie mam, ale nic straconego.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja kupiłam jesienią pełny, ale czy taki będzie, to się okaże i to już niedługo.
Ma pąki... :tan
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Gabriela pisze:A ja kupiłam jesienią pełny, ale czy taki będzie, to się okaże i to już niedługo.
Ma pąki... :tan
Czekając na Twoje zdjęcia bodziszkowe Gabi wkleję kilka moich z dzisiejszej wycieczki do pałacyka Józefiny i
Napoleona Bonaparte. Było co podziwiać w nowo otwartym parku wokół pałacu.

Obrazek

Najpierw przepiękne rabaty wokół pałacu. Pierwsza rabata białe niezapominajki z fioletowymi tulipanami i z tyłu
pomarańczowe laki by dodać trochę akcentu.

Obrazek

Na drugiej rabacie same laki bo tulipany już przekwitły

Obrazek

Przy wejściu piękna piwonia drzewiasta, niestety już przekwita.

Obrazek

Obrazek

I oczywiście w parku obowiązkowa glicynia

Obrazek

Obrazek

Są też czerwone kasztanowce

Obrazek

I na deser żółta chińska róża w objęciach clematisa montana. Prawdziwe cudo.

Obrazek

Obrazek

Serdecznie pozdrawiam.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Wiesiu, przepiękne widoki...
Połączenie tulipanów i niezapominajki bajeczne. ;:111
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie dobiła ostatnia fotka.
Róża chińska w objęciach clematisa - cudo ! ;:154
Nie mogę tylko rozeznać jakie ma kwiaty - pełne czy puste, nie udało mi się powiększyć zdjęcia.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Cudne! Wszystko cudne!

A propos wypowiedzi Gabi : nikt nie jest w stanie być wszędzie na bieżąco. Jeżeli ktos jest wszędzie, to znaczy, ze nie czyta postów, tylko co najwyżej przegląda szybko zdjęcia i pisze dwa zdania.
Przy takiej ilości uzytkowników, nie mozna byc wszędzie :(
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Ile lat ma ta piwonia drzewiasta? :shock:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

żółta róża z powojnikiem - bajka! :shock:
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Cudne zdjęcia, a pomysł podsadzania tulipanów niezapominajkami bardzo mi się spodobał, może coś na przyszły rok wykombinuję :)

Wiesiu - u mnie tez flaming parrot przebarwiły sie z żółtoczerwonych na białoczerwone, tak patriotycznie na 1 maja, hihihi
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wiesiu, cos pieknego, a mnie oko zawiesiło sie na lakach, jakie bajeczne, choc tulipany i niezapominajki to tez bajka.
Często teraz powtarzam wśród znajomych, ze ogródki sa inne takie dopieszczone, trawniki jak dywany, duzo w ogródkach jest archiktetury, zreszta jak jedzie sie samochodem to miło popatrzeć.
Przyznam, tez że milo popatrzeć na takie sielskie widoki,często nie uporzadkowane ale mające swój klimat i charakter.

Pszczółko rozmyślam nad powojnikami duży wybór, ale te gorskie mnie jakos pociagaja, na razie ich szukam.

Miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Piękne widoki, a zwłaszcza tulipany plus niezapominajki, bajeczna piwonia drzewiasta no i ta róża, na którą w Polsce raczej nie mamy szans :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Piękne rabaty... właśnie sobie zapisałam zdjęcie niezapominajek i tulipanów bo boskie dosłownie połączenie :shock:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Wiesiu ja nic nowego nie powiem .....zdjęcia bajeczne i też urzekły mnie tulipany i niezapominajki :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Gabriela pisze:Wiesiu, przepiękne widoki...
Połączenie tulipanów i niezapominajki bajeczne. ;:111
Gabi ślicznie się razem prezentują, nieprawdaż. W tym roku taki zestaw jest bardzo na modzie.
kogra pisze:A mnie dobiła ostatnia fotka.
Róża chińska w objęciach clematisa - cudo ! ;:154
Nie mogę tylko rozeznać jakie ma kwiaty - pełne czy puste, nie udało mi się powiększyć zdjęcia.
Grażynko kwiaty tej róży są pełne. Ona wygląda jak Rosa banksia lutea a nie było przy niej wywieszki by
potwierdzić.
chatte pisze:Cudne! Wszystko cudne!

A propos wypowiedzi Gabi : nikt nie jest w stanie być wszędzie na bieżąco. Jeżeli ktos jest wszędzie, to znaczy, ze nie czyta postów, tylko co najwyżej przegląda szybko zdjęcia i pisze dwa zdania.
Przy takiej ilości uzytkowników, nie mozna być wszędzie :(
Izo trzeba dokonywać wyborów, ja i tak stwierdziłam że za dużo czasu spędzam na forum a za mało w ogródku
i postanowiłam to zmienić. Bo to nie ogródek istnieje dla forum tylko forum dla ogródka.
raistand pisze:Ile lat ma ta piwonia drzewiasta? :shock:
Andrzeju nie wiem ile ona może mieć lat ale tak na oko to powiedziałabym ponad dwadzieścia.
gloriadei pisze:żółta róża z powojnikiem - bajka! :shock:
Ewuniu też bardzo mi się spodobała bo to świetny pomysł by tak je połączyć razem.
gagawi pisze:Cudne zdjęcia, a pomysł podsadzania tulipanów niezapominajkami bardzo mi się spodobał, może coś na przyszły rok wykombinuję :)

Wiesiu - u mnie tez flaming parrot przebarwiły się z żółtoczerwonych na białoczerwone, tak patriotycznie na 1 maja, hihihi
Grażynko sprawdziłam moje papuzie i tak właśnie robią. Lubię takie patriotycznie polskie, pierwszo majowe. ;:32 ;:32 ;:32
tara pisze:Wiesiu, cos pieknego, a mnie oko zawiesiło się na lakach, jakie bajeczne, choc tulipany i niezapominajki to tez bajka.
Często teraz powtarzam wśród znajomych, ze ogródki sa inne takie dopieszczone, trawniki jak dywany, duzo w ogródkach jest archiktetury, zreszta jak jedzie się samochodem to miło popatrzeć.
Przyznam, tez że milo popatrzeć na takie sielskie widoki,często nie uporzadkowane ale mające swój klimat i charakter.

Pszczółko rozmyślam nad powojnikami duży wybór, ale te gorskie mnie jakos pociagaja, na razie ich szukam.

Miłego dnia
Taruś podobają mi się obydwa style, ten równo przyciety, uporządkowany i ten taki rozwichrzony. Nie wiem
który bardziej ale może to zależy od humoru.
Warto poszukać górskiego powojnika, odpłaci Ci się pięknym i obfitym kwitnieniem, choć inne też są wspaniałe. Liczę
że uda Ci się go znaleźć.
oliwka pisze:Piękne widoki, a zwłaszcza tulipany plus niezapominajki, bajeczna piwonia drzewiasta no i ta róża, na którą w Polsce raczej nie mamy szans :wink:
Walentynko nie znam wymagań tej róży. Myślę że to jest rosa banksia lutea przynajmniej tak wygląda. Będąc różą chińską i botaniczną może być bardziej wytrwała niż myślisz na ciężkie warunki.
snowflake pisze:Piękne rabaty... właśnie sobie zapisałam zdjęcie niezapominajek i tulipanów bo boskie dosłownie połączenie :shock:
Alu pokażę jeszcze kilka które mi się spodobały. Może również Cię urzekną.
Wątki Pszczółki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”