Męczennica,Passiflora - cz.1 uprawa,pielęgnacja
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Witam
Katia moja violacea ma kwiaty takiej szerokości jak zwykła caerulea
Wanda nic się nie martw moje też najpierw rosły jak szalone i w ogóle nie chciały kwitnąć a teraz pąków tyle ze zliczyć nie mogę (fotka niżej) – szkoda ze tak szybko przekwitają
Phantom maliformis nie mam w swojej kolekcji ale słyszałam tyle że pochodzi z wysp Pacyfiku, a na Jamajce jej owoce podawane są z winem i cukrem :p , maja od 3 do 5 cm i smakiem przypominają jabłko. Dorasta do jakichś 5 metrów, lubi półcień, zimowanie w min. 4st. C.

Moje nowe uciechy passi constance elliot
Katia moja violacea ma kwiaty takiej szerokości jak zwykła caerulea
Wanda nic się nie martw moje też najpierw rosły jak szalone i w ogóle nie chciały kwitnąć a teraz pąków tyle ze zliczyć nie mogę (fotka niżej) – szkoda ze tak szybko przekwitają

Phantom maliformis nie mam w swojej kolekcji ale słyszałam tyle że pochodzi z wysp Pacyfiku, a na Jamajce jej owoce podawane są z winem i cukrem :p , maja od 3 do 5 cm i smakiem przypominają jabłko. Dorasta do jakichś 5 metrów, lubi półcień, zimowanie w min. 4st. C.

Moje nowe uciechy passi constance elliot

pozdrawiam, Gosiek
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi rośnie passiflorka z nasionek:) rośnie powooooli niestetyKrystyna.F pisze:Ciekawe czy wśród forumowiczów są tacy,którzy swoje Passiflorki wyhodowali z nasion? Obecni ręka do góry! Pytam, bo ja swoje będę wysiewała i ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie? A i rad chętnie bym posłuchała!!

-
- ---
- Od: 24 sie 2009, o 11:55
Witam.Ja również parę lat temu miałam Passiflorę z nasionek,rosła bardzo bujnie,była przycinana,wreszcie wsadziłam ją w ogródku .Rozkrzewiła się ładnie ale w ogóle nie kwitła,zostawiłam ją na zimę i po kwiatku.Mam nową kupioną w markecie w maju ,kwitnie ładnie,taka sama jak Ewy Pampuch.Może moja w ogródku nie kwitła gdyż miała za dużo miejsca,a podobno lubi ciasno.Tyle moich spostrzeżeń
pozdrawiam Renia
pozdrawiam Renia
Renia