Nowy Rok-nowa pasja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy Rok-nowa pasja

Post »

Darla- ja również mam MM z OG...Przesadzałam tuz po dotarciu paczki do domku. A jkieś 3 tygodnie póxniej już 2 pędziki rosly...Nic się nie Martw, MM to mocny storczyk da sobie radę. I oczywiście czekam na fotki z rosnięcia pędzika :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Czas trochę odświeżyć wątek ;:108
Ostatni zakup-7 falków kupionych po 5 zł a Auchan.Trzy rodzaje kwiatów(5 jest takich samych białych z różowo-fioletową warażką i smugami na bocznych płatkach,na zdjęciach wyszły jaśniejsze i delikatniejsze niż w rzeczywistości.Jeśli ktoś jest zainteresowany wymianą na wiosnę to zapraszam.Naprawdę śliczny,z takim do tej pory się nie spotkałam-choć daleko mi do waszych kolekcji).
Aktualnie już są przesadzone i odzyskują wigor :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Obfite zakupy...A może z tych białych zrobisz jakąś kompozycję?
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Będzie widok,jak wszystkie zakwitną!W takiej cenie to i ja bym nie odpuściła ;:108
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No,niezłe zdobycze 8-)
A jak się wytłumaczyłaś z tych zakupów chłopakom w domu? ;:224
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Kompozycja?-raczej nie planuję :wink: Coś konkretnego masz na myśli Wioletko?Jeśli tak to chętnie obejrzę fotki ;:108
Wychodzą właśnie wtórne pędy na kilku białych.Dwa na pewno powędrują do mamy i teściowej a co do reszty to zobaczymy.W sumie to wolałabym wymienić,na przykład nie mam żadnego ciemnego :roll:
Ewuniu-zakupy robiłam z mężem-tak więc wszystko pod kontrolą :;230 Te 5 zł za sztukę jakoś łatwo po nim spłynęły :wink:
Za to zainteresowanie innych robiących zakupy wzbudziłam,nie mówiąc o kasjerce-cała paletka storczyków...
M. w domu dzielnie przytargał na górę stoliczek na którym teraz tymczasowo stoją bo na parapety bym ich nie upchała ;:170

Od nowego roku zmieniłam nawóz na Biopon i efektem są dwa nowe kilkucentymetrowe pędziki.Wybiły się i ładnie pną się w górę.Pędzik na MM także rośnie :heja Foteczki wrzucę jutro.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Bogusiu szkoda że u mnie nie ma takiego sklepu, z promocji to można kupić od14-18zł taniej nigdy nie spotkałam. Podobają mi się storczyki w takim kolorze, jak doprowadzisz wszystkie do ponownego kwitnienia będzie piękny widok, tyle sztuk ;:63
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Faktycznie Aniu-będzie co podziwiać.Każdemu(aż sprawdzałam kilka razy) z tych powielonych wychodzą z uśpionych oczek nowe pędy :D
Pnące się w górę(w końcu-bo przez ostatnie miesiące co wyszły na innych to stoją w miejscu :? )pędziki-pierwszy Mini Marka,drugi-białaska o największych kwiatach(tu także obudziło się oczko :wink: )oraz trzeci-cytrynowy z żółta warażką od Bogumiłki ;:65
Odżywa też moja mini-kolejny raz po kwitnieniu prawie ją tracę i wypuszcza nowe korzoneczki,ze starych już nic nie będzie.To się nazywa "wola przetrwania" ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Rzeczywiście, widać ;:138 Wyglądają wszystkie zdrowo, uratowałaś biedaków :P :P Bogusiu jakie kolory fiołków do mnie wysłałaś, masz może foto wklej na pw. ;:167
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Darlo, pochwal się swoim pędzikiem na MM :) Ja też mam tą roślinke z OG tylko z dwoma pędzikami :D Rosną w bardzo szybkim tempie, już nawet zaczątki pączusiów się pokazały ;:138 Wygląda na to, że nasze MM będą masowo kwitły :D
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Nesuniaa_Masz rację...to będzie kwitnienie MM z OG takie "masowe" hihih... :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

Justuś, Twój MM to chyba lada dzień zakwitnie ;:138 Mam nadzieję, że nasze pójdą w ślady za nim :)
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny-5 fotka na poprzedniej stronie,robione dzisiaj :wink:
Jeszcze trochę i trzeba będzie się brać za podpinanie :tan Tylko wierzchnie korzonki ostatnio mi trochę zbrązowiały-pewnie za mało wilgoci trochę miał-bałam się by nie przedobrzyć z tą gąbką bo nie przesadzałam :roll:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Anna11 pisze:Rzeczywiście, widać ;:138 Wyglądają wszystkie zdrowo, uratowałaś biedaków :P :P Bogusiu jakie kolory fiołków do mnie wysłałaś, masz może foto wklej na pw. ;:167
Aniu wkleję Ci link z fiołkowego wątku z tymi które kwitły:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=784
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

Darlo, moje korzonki tak samo zbrązowiały, ale to nic roślince nie przeszkadza. Zauważyłam to już na którymś z kolei moich phal. Nic im się nie dzieje, pięknie rosną :)

Masz piękne fiołeczki! Niedawno i ja się na jednego skusiłam, ale coś mu u mnie nie pasuje, bo zbrązowiały mu pączki :cry: Mam nadzieję, że to tylko kwestia aklimatyzacji..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”